Gamescom 2018 foto's - De eerste dag op de beurs

Article
woensdag, 22 augustus 2018 om 11:53
xgn google image
XGN.nl is afgereisd naar Keulen om verslag te doen van gamescom. Natuurlijk kunnen jullie binnenkort tal van previews hierover verwachten, maar voor nu hebben we alvast wat gamescom foto's om in de sfeer te komen.
Gamescom is het grootste game-evenement ter wereld, met honderdduizenden gamers die afreizen naar Keulen om de nieuwste spellen alvast te spelen. Daar moet XGN.nl natuurlijk ook bij zijn, en daarom is ons team dit jaar wederom naar Duitsland gegaan om het spektakel mee te maken.
Want er komt wel heel veel moois vanuit gamescom dat je thuis kunt volgen - zoals al deze gamescom trailers - maar het is nog leuker om er zelf bij te zijn. Kun je dat niet? Dan pak je toch wat van de sfeer mee dankzij deze gamescom foto's vanaf de beursvloer.
En als je wel zelf gaat, dan kun je natuurlijk de tofste gamesom booths checken. Dan weet je direct waar je heen moet tijdens jouw bezoek.

De reis naar gamescom

Maar voor het zo ver is, is er natuurlijk eerst de reis. En milieubewust als we zijn, pakken we dan lekker de trein. Een paar uurtjes achterover zitten, net als Nintendo-verslaafde Calvin op de Switch spelen, en je bent in Keulen. Het station is ook vlak naast het beursgebouw, dus enkele minuten later sta je al binnen!
Gamescom heenreis
Gamescom heenreis
Gamescom heenreis
137561

Eenmaal binnen op gamescom

Als je dan eenmaal binnen bent, dan kun je de gigantische beurshallen op. De eerste dag is gereserveerd voor media, waardoor het op de ze foto's nog wat rustig is. Maar ondertussen staat het compleet vol met tal van gamers die op weg zijn naar hun favoriete spellen om te spelen en bekijken.
Gamescom is ook altijd prachtig aangekleed, met mooie posters en stands waar de gamemakers het hele jaar aan werken. Zeker de moeite waard om een rondje te lopen dus en niet enkel in de rij te staan voor die ene game die je moet spelen.
Gamescom beurs binnen
Gamescom beurs binnen
Gamescom beurs binnen
Gamescom beurs binnen
137562

Zoveel games om te spelen!

Uiteindelijk gaat het echter toch echt om de games om te spelen. Neem een stoeltje mee, ga lekker in de rij zitten en daarna kun je voor de rest van de wereld die nieuwste titel alvast checken. Net zoals Rox, die we gelijk kwijt waren aan FIFA.
Maar richt je niet enkel op de grote blockbuster titels, want er is gewoon ander moois om te spelen. Tal van kleinere studio's en indiegames zijn aanwezig om hun titel te laten opvallen. En wie weet kun je dan ook een mooi praatje maken met de makers zelf, zoals Calvin die even op de foto moest met de mannen achter de Resident Evil 2 Remake.
gamescom games spelen
gamescom games spelen
gamescom games
137563

Kopen, kopen, kopen

Ben je een echte gamefanaat, neem dan je pinpas maar mee. Want er is enorm veel mooie merchandise om te kopen op gamescom. Een complete hal vol met winkeltjes, waar je t-shirts, figurines, special editions en nog veel meer kunt aanschaffen.
Als je nogal snel impulsaankopen doet, dan kun je hier beter wegblijven. Want voor je het weet zit je met vele volle tassen terug in de trein naar huis. Maar dan heb je waarschijnlijk wel veel exlusieve merchandise die je vrienden niet hebben.
gamescom merchandise
gamescom merchandise
gamescom merchandise
gamescom merchandise
gamescom merchandise
137564

Neem je cosplay outfit mee

Cosplay wordt nog altijd elk jaar populairder, en op gamescom is dat goed te zien. Kijk niet raar op als je opeens naast een Master Chief, Link of ander iconisch karakter staat. Dat is waarschijnlijk net zo'n game fan als jou, die zijn of haar cosplay skills even toont.
De gamemakers zelf werken er ook leuk aan mee. Zo kwamen we al cosplay van Assassin's Creed Odyssey en Cyberpunk 2077 tegen!
gamescom cosplay
gamescom cosplay
137565

Op naar de volgende dag

Na een lange dag op gamescom is een beetje rust ons team wel gegund. Gelukkig was er een goede bar te vinden, zodat er na al dat harde werk een drankje te halen is. Maar niet te lang blijven rondhangen natuurlijk, want er moet nog enorm veel geschreven worden over al die mooie games!
De eerste beursdag zat er hierna voor ons team van XGN.nl op. Maar ook de rest van de week zijn we aanwezig en daar zullen weer tal van mooie gamescom foto's voorbij komen. Volg ons ook op Instagram om op de hoogte te blijven en meer te zien.
gamescom rust
gamescom borrel

Populair Nieuws