5 redenen om uit te kijken naar A.X.L - Hierom moet je de film zien!

Article
woensdag, 22 augustus 2018 om 11:04
5 redenen om uit te kijken naar a x l hierom moet je de film zien 136035
23 augustus is het zo ver: dan is de nieuwe sci-fi A.X.L te zien in de bioscoop en wij kunnen niet wachten. Dit zijn vijf redenen om uit te kijken naar A.X.L!
In deze film maken we kennis met AXL, een robothond ontwikkeld door militairen om te vechten in het leger. Op een dag vindt Miles (16) de hond tussen het grof vuil en besluit hem op te knappen. De twee worden beste maatjes, maar ondertussen is het leger naar hem op zoek. Hoe loopt dat af?

5. De tofste hond ooit

Om te beginnen, AXL is de tofste hond die we ooit hebben gezien. In de eerste instantie wordt hij geïntroduceerd als een gevaarlijke moordmachine, maar zodra hij en Miles wat closer worden, kom je erachter dat AXL een hartje van goud heeft. En niet alleen is hij superlief, maar hij heeft ook allerlei toffe features.
Met zijn robothersenen kan AXL bijna alles wat je je maar kan bedenken. Hij kan gegevens van mensen achterhalen, lichten projecteren door zijn ogen en ga zo maar door: deze hond kan alles. Op gegeven moment hackt hij ook een benzinepomp en vliegen de biljetten uit de automaat. Zo'n hond willen wij ook!
136043

4. Sara en Miles

Miles ontmoet Sara al snel in de film en de vonk slaat gelijk over: het is liefde op het eerste gezicht. Ze leren elkaar steeds beter kennen en worden steeds verliefder op elkaar. Wanneer Miles in aanraking komt met AXL kan dit geen geheim blijven voor Sara en ze besluiten samen het beestje op te knappen en hem te verzorgen. Alhoewel Sara in de eerste instantie doodsbang is voor de oorlogshond (wat we haar niet kwalijk nemen), ziet ook zij later in dat AXL juist heel lief is.
Samen zorgen ze voor de hond: ze knappen hem op, geven hem voer (lees: benzine) en zorgen voor een rustig slaapplekje voor de hond. Ook al is de situatie tussen Sara en Miles niet altijd even makkelijk, weten ze er toch wat van te maken.
136044 4

3. Toffe motorcrossers

Miles is een rustige en teruggetrokken jongen. Hij presteert niet al te best op school, is niet zo populair en komt uit een arm gezin. Maar hij heeft één talent waarin hij uitblinkt: hij is namelijk de beste motorcrosser in de stad. Ook al heeft hij niet de mooiste, nieuwste motor en liggen zijn kettingen er regelmatig af, moet dat de pret niet bederven en wint Miles alle wedstrijden.
In de eerste paar minuten van de film worden we meegenomen in één van de motorcross-wedstrijden. De snelheid en de toffe stunts zijn heel vet om te zien: ze springen van bergen, maken salto's en gaan onwijs snel. Verder valt daar niet zo veel over te vertellen, je moet het gewoon zien. Daarom is dit ook zeker een reden waarom je A.X.L moet zien!
136045

2. De vriendschap

Misschien wel het belangrijkste uit de hele film, is de vriendschap tussen Miles en AXL. Al jaren zijn honden de beste vriend van de mens, denk maar aan vroeger toen jagers hun wolven meenamen op jacht . En vandaag de dag houden we nog steeds van honden en verzorgen we ze alsof het onze beste vrienden zijn. De robothond is hier zeker geen uitzondering op, ook al is hij ontwikkeld om mensen te vermoorden als oorlogshond.
AXL is zo geprogrammeerd dat hij geen mensen vertrouwt en iedereen die hij ziet wil aanvallen. Alleen kan hij zich koppelen aan één baasje die hij voor altijd gehoorzaamd en in dit geval is dat Miles. De twee worden beste maatjes en zorgen voor elkaar. Heel lief om te zien en ook zeker een reden om de film te gaan kijken!
136046

1. Geen standaard sci-fi

En tot slot, A.X.L is niet de standaard science-fiction film zoals we die zijn gewend. De film zit namelijk boordevol sci-fi elementen, maar ook heel veel romantiek en humor. Daarom is het niet de standaard film binnen dit genre en dat is wat hem zo leuk maakt.
Ook zien we naast de sci-fi robothond ook veel van Miles' leventje als 16-jarige scholier. Zo gaat hij in de film ook naar een poolparty en zien we een echt Amerikaans high school feestje. En natuurlijk kan zijn liefdesleven ook niet ontbreken. Veel meer dus dan alleen een "normale" science-fiction film en daarom is hij ook leuk om te kijken als je sci-fi normaal gesproken niet jouw cup of tea is.

Meer zoals redenen om uit te kijken naar A.X.L

Maar het blijft natuurlijk een spannende science-fiction film. Kan je geen genoeg krijgen van dit genre? Bekijk dan ook eens onze top 10 beste science-fiction films op Netflix en onze top 10 beste science-fiction series op Netflix!