Dit zijn de allerbeste gamescom 2016 games advertenties!

Article
zondag, 21 augustus 2016 om 15:32
xgn google image
Keulen stond ook dit jaar weer een weeklang in het teken van alles wat ook maar een beetje met gamen te maken heeft. De oude stad met de grote kerk hangt ook dit jaar weer vol met allerlei aanplakbiljetten die de gamebeurs promoot. De allerbeste vind je terug in deze Ggamescom 2016 games advertenties!
De beurs lijkt elk jaar weer groter te worden en dat betekent natuurlijk dat de verschillende games ook zo groot mogelijk afgebeeld moeten worden. De grootste titels kwamen veelvuldig voorbij, maar ook kleinere games die waarschijnlijk vooral in Duitsland populair zijn krijgen op straat aandacht.
De gemiddelde Keulenaar zal waarschijnlijk wel weten dat er elk jaar een grote beurs in het teken van games in zijn of haar stad terug te vinden is. Maar een onwetende toerist zal denken dat Keulen leeft op de aandacht van gamers. Gelukkig hoef jij als lezer niet af te reizen naar Keulen om de beste advertenties van de beurs terug te zien, die vind je namelijk gewoon terug in dit overzicht van allerbeste gamescom 2016 games advertenties!

5. Deus Ex Mankind Divided

Deus Ex Mankind Divided is niet eens zo heel erg ver van ons verwijderd, maar het leek Square Enix toch een goed idee om nog even wat extra advertenties voor de game neer te leggen. Als je de stationshal van Keulen in kwam gelopen verwelkomde Jensen je met een grote plaat op de vloer. Maar gelukkig zegt een foto meer dan duizend woorden, dus kijk maar snel naar deze advertentie bovenaan de pagina.
96538

4. Mafia 3

Ook Mafia 3 is natuurlijk een van de grotere titels waar veel gamers dit jaar reikhalzend naar uitkijken. Voor 2K een uitgelezen kans om eens even door de hele stad heen advertenties met daarop de titel van de game en de protagonist van de titel op te hangen.
Vrijwel heel Keulen hing vol met deze advertenties en dat betekent natuurlijk dat geen enkele Keulse gamer nog kan zeggen dat hij of zij nooit van Mafia 3 heeft gehoord. Maar er waren toch echt een paar bedrijven die dit jaar nog veel grootser uitpakken met hun advertenties.
gamescom 2016 games advertenties
96539

3. Skyrim Remaster

En dat is onder andere Bethesda. De Skyrim Remaster is misschien niet de grootste lancering voor het bedrijf dit jaar, maar desondanks kreeg de game wel aanzienlijk wat aandacht. Onder viaducten, langs het spoor, op gebouwen, overal waar je keek hingen posters of grote banners van de Skyrim Remaster release die later dit jaar plaats gaat vinden.
Bethesda stond natuurlijk ook nog met een andere titel op de beurs, het zou wel eens kunnen zijn dat je die ook nog terug gaat zien in deze beste gamescom 2016 games advertenties special.
96540

2. Half Life 3

Misschien wel de beste troll van dit jaar. Het internet explodeerde haast toen deze advertentie vooraan de beurs te zien was. Helaas voor de fans ging het in dit geval slechts om een zeer goed uitgevoerde pr-stunt van een bedrijf.
Hoewel niet iedereen direct in deze advertentie getrapt zal zijn, mag je verwachten dat een paar mensen toch stille hoop hadden dat Valve stiekem met een booth in Keulen zou staan. Maar waar die mensen met stille hoop teleurgesteld werden, werd het bedrijf dat deze actie opzette allesbehalve teleurgesteld.
De advertentie kreeg namelijk al snel veel aandacht en dat betekent natuurlijk dat het een geslaagde actie is geweest. Het is dan wel niet een echte advertentie. Maar het feit dat de missie geslaagd is voor het bedrijf en dat misschien een aantal mensen in de grap zijn getrapt maakt toch dat deze advertentie een plaatsje in de lijst met beste gamescom 2016 games advertenties.
96541

1. Dishonored 2

Zoals gezegd was Bethesda goed vertegenwoordigd als het op advertenties voor haar games aankwam. Waar Skyrim in vergelijking met Dishonored 2 nog wat beschaafde aandacht kreeg, heeft de laatstgenoemde game vrijwel letterlijk Keulen overgenomen. Waar je ook maar kijkt zag je advertenties hangen van de nieuwe en langverwachte game van de uitgever.
Als we de eerste indrukken van de nieuwe titel mogen geloven wordt de game wel heel erg tof en Bethesda lijkt duidelijk te willen dat we de titel niet snel gaan vergeten. De Bethesda advertenties waren niet van de lucht en dat gold zeker voor Dishonored 2. De grootste advertentie van de beurs was in dit geval ook weggelegd voor Dishonored 2.
Bethesda had namelijk - zoals je op de afbeeldingen kunt zien - een gigantische banner opgehangen met daarop de artwork van de game. De subtitel was weliswaar in het Duits, maar het mag duidelijk zijn dat de game volop werd getoond in Keulen.
Meer weten over gamescom? Bekijk onze speciale gamescom pagina en mis niets!