Kingdom Hearts 2.8 features - Dit zit er in het pretpakket!

  Square Enix is als eigenaar van Final Fantasy en Kingdom Hearts de koning van het verzinnen van onnavolgbare gametitels. Aan de hand van enkele Kingdom Hearts 2.8 features maken we helder wat dit pretpakket allemaal in zich heeft.

  3. Kingdom Hearts 2.8 bestaat uit drie games

  Deze special over Kingdom Hearts 2.8 features begint al met de ontleding van Square Enix' rare naamgeving voor dit Kingdom Hearts-deel. Waarom de Japanse uitgever-ontwikkelaar in vredesnaam ooit op het idee is gekomen om games in te delen met behulp van cijfers achter de komma (of punt), is ons één groot raadsel.

  Kingdom Hearts: Dream Drop Distance HD

  Kingdom Hearts 2.8 is in dit kader geen uitzondering. 'Deel 2.8' in de cross-over serie tussen personages uit het Disney-universum en de karakterstal van Square Enix, bevat niet één maar drie games. De eerste in het rijtje is Kingdom Hearts: Dream Drop Distance HD. Dit betreft een HD-remaster van de originele Dream Drop Distance, die in juli 2012 op de Nintendo 3DS verscheen.

  Natuurlijk is het hardware-technische verschil tussen de handheld 3DS en de PlayStation 4 - waar Kingdom Hearts 2.8 op 16 december naar toe komt - groot. De minigames in het origineel gebruikten bijvoorbeeld het dubbele aanraakscherm op de 3DS. Square Enix heeft hier handig op ingespeeld door Dream Drop Distance HD een kaartsysteem mee te geven voor de console-editie.

  Ook zijn de vijanden naar verluidt minder lastig gemaakt om te verslaan. Kingdom Hearts is zeker geen game voor alleen kinderen, maar het moet ook weer niet té moeilijk worden voor de fans.

  Kingdom Hearts 2.8 features

  Kingdom Hearts: X Back Cover

  De tweede van de drie games die Kingdom Hearts 2.8: Final Chapter Prologue met zich meebrengt, is X Back Cover. Eigenlijk is 'game' geen goede titel voor dit deel, omdat het volledig uit cinematics met HD-graphics bestaat. X Back Cover duurt ongeveer een uur en is naar verluidt gemaakt met technologie waar ook Kingdom Hearts III op moet gaan draaien bij release.

  Het verhaal in dit gedeelte van Final Chapter Prologue gaat over de Foretellers, en onthult bovendien een nieuw stukje geschiedenis in de lore van Kingdom Hearts. Kevin Quinn, bekend van de Disney Channel-serie Bunk'd, verzorgt de Engelse stem van het personage Master Gula. Karissa Lee Staples doet hetzelfde werk voor Master Invi. Zij deed vorig jaar trouwens ook al mee in Final Fantasy: Type-0 HD.

  Kingdom Hearts 2.8 features

  Kingdom Hearts 0.2: Birth by Sleep - A Fragmentary Passage

  Het derde en laatste stukje Kingdom Hearts 2.8 heet heel gekscherend Kingdom Hearts 0.2. Eigenlijk ook wel weer logisch, omdat dit gedeelte de missende link is tussen de gebeurtenissen in Kingdom Hearts: Birth by Sleep Final Mix en Kingdom Hearts III straks. 2.8 plus 0.2 is immers drie. Snap je het nog?

  Deze titel met dubbele punt én streepje is een kleinschalige episode met het perspectief van Aqua. Ook het verhaal van Dream Drop Distance heeft in A Fragmentary Passage net plaatsgevonden. Daarin onthulde King Mickey het geheim over Aqua's hoe en waarom in de Realm of Darkness.

  Twee leuke weetjes: in A Fragmentary Passage zit een op Cinderella (Assepoester) gebaseerde wereld, maar dan gefragmenteerd. En Aqua kan dankzij de 'double flight' hoger springen, in de lucht een dubbele sprong maken en snelheid winnen door zo'n mid-jump.

  2. Verklaring van de titel

  Iedere buitenstaander zal Square Enix voor gek verklaren omdat het een game de subtitel '2.8' meegeeft. Maar als we dieper op de materie ingaan, schuilt er wel degelijk een logica achter de benaming van de eigenwijze Japanners. We zullen proberen het zo helder mogelijk aan je over te brengen.

  Tetsuya Nomura, de belangrijkste artiest achter de Kingdom Hearts-games, beschouwt Dream Drop Distance als Kingdom Hearts 2.6. Dit omdat het zich direct afspeelt na het verhaal in Kingdom Hearts HD 2.5 Remix. Birth by Sleep voegt daar door zijn geringe lengte nog '0.1 game' aan toe. A Fragmentary Passage krijgt dezelfde waarde toegekend van Square Enix.

  2.6 + 0.1 + 0.1 staat gelijk aan 2.8. Knap gedaan hoor, Square Enix!

  1. De belangrijkste personages

  Kingdom Hearts bestaat natuurlijk niet zonder de kenmerkende Sora, die al sinds 2002 prominent aanwezig is in de gameserie.

  Sora

  Sora is de tiener met het piekhaar en de Keyblade als wapen, dat bijna net zo groot is als hijzelf. De Keyblade bemachtigt Sora als hij door wezens genaamd de Heartless wordt gescheiden van zijn jeugdvrienden Riku en Kairi. Later wordt Sora door de Disney-personages Goofy en Donald gerekruteerd om King Mickey te helpen met een aantal missies. Met hun hulp gaat hij tevens op zoek naar Riku en Kairi.

  Riku

  Terwijl Sora naar de 'lichte' wereld wordt geleid door de Heartless, komt Riku aan de duistere kant terecht. Daar krijgt het zijn persoonlijke wapen Soul Eater van Maleficent (de boze heks uit Doornroosje). Aanvankelijk keert Riku zich tegen Sora, maar later in het Kingdom Hearts-verhaal wordt hij ook een speelbaar karakter en proberen beiden in Dream Drop Distance de Keyblade te meesteren om de schurk Xehanort te verslaan.

  Aqua

  Het derde en laatste hoofdpersonage in Birth by Sleep is Aqua. De vrouwelijke protagonist is de enige die al sinds het begin van het verhaal Keyblade Master is, en een Rainfell Keyblade met zich meedraagt. Na een hoop schermutselingen komt Aqua terecht in de Realm of Darkness. Sora is de aangewezen persoon om haar uit die benarde positie te bevrijden.

  Kingdom Hearts 2.8 Final Chapter Prologue

  Verkijgbaar vanaf 24 january 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.