Top 10 games die een tv-serie moeten krijgen - Laat je controller maar liggen!

  Met de aankondiging van The Cuphead Show en de eerste foto’s van The Witcher komt een eeuwenoude vraag weer naar boven: welke games zouden naar geslaagde tv-series vertaald kunnen worden? Wij hebben daar een paar ideeën over. Hier zijn tien games die een tv-serie moeten krijgen.

  Rockstar Games

  10. L.A. Noire

  Het is het jaar 1947 en oorlogsveteraan Cole Phelps komt bij de politie van Los Angeles werken. Daar blijkt hij al snel een uitermate geschikte detective. Het is geen originele basis voor een detective-plot, maar er is een prima verhaal uit te halen, ook voor een serie. Aan detectiveseries is er geen gebrek op tv, dus misschien vraag je je af waarom L.A. Noire volgens ons een geschikte kandidaat is voor een serie.

  De concurrentie is inderdaad groot, maar de meeste daarvan spelen zich af in de tegenwoordige tijd. Moderne series die zich in het verleden afspelen vallen al snel terug op klassiekers als Sherlock Holmes of Hercule Poirot. Een detectiveserie in het L.A. van de jaren veertig zou in zekere zin verfrissend zijn en als L.A. Noire daarvoor een opstapje kan zijn vinden we dat prima.

  9. Ratchet & Clank

  We vervolgen deze lijst van games die series zouden kunnne zijn met de tegenpool Film Noir: een cartoon de zaterdagochtend. Dat is het genre dat we voor ons zien met Ratchet & Clank. De games mogen dan veelal draaien om grote interplanetaire conflicten, dat gebeurt altijd met een flinke knipoog. We kunnen ons dan ook maar al te goed voorstellen dat iets als ‘De Avonturen van Ratchet en Clank’ een uitstekende animatieserie zou zijn voor de zaterdagochtend.

  Het idee van Ratchet en Clank als de sterren van een niet-speelbaar avontuur is niet nieuw. De film uit 2016 konden wij bijvoorbeeld goed waarderen. Als een Ratchet & Clank-serie voor een vergelijkbare sfeer gaat kan het eigenlijk bijna niet mis gaan. De vraag is dan eigenlijk alleen nog of het een doorlopend verhaal moet worden of korte avonturen van 20 minuten.

  8. Shovel Knight

  Om even in de tekenfilm-sfeer te blijven: wij kunnen niet de enigen zijn die er eentje over Shovel Knight zouden willen zien, toch? Met alleen al de eerste versie van de game wordt een grote cast van (letterlijk) kleurrijke personages op een presenteerblaadje aangediend. Plague of Shadows en Spectre of Torment (en hopelijk King of Cards) breiden die alleen maar verder uit.

  Je kunt met een Shovel Knight-serie bovendien redelijk dicht bij de game blijven. Je hebt niet alleen leuke personages, maar ook voldoende diepgang om een goed verhaal te vertellen. De DLC-campagnes doen dat al voor hun hoofdpersonages, maar wij worden ook steeds nieuwsgieriger naar de rest van de Order of No Quarter. In deze games zitten wat ons betreft meerdere tv-series.

  7. Metroid

  Wacht! Daal nog niet direct af naar de reacties om ons te vertellen dat Metroid-games nooit een tv-serie mogen worden. Wij weten ook dat Other M niet zo heel goed wist om te gaan met Samus als personage, maar we zijn ondertussen heel wat jaren verder. Bovendien is er uiteindelijk veel meer materiaal dat Samus neerzet zoals we haar willen zien dan er Other M’s zijn in de wereld.

  Een Metroid tv-serie zou het verhaal van de franchise kunnen uitdiepen op manieren waar de games geen tijd voor hebben. Dat wil zeggen, er zou ruimte zijn voor gebeurtenissen buiten de missies van Samus. Misschien dat het een prequel kan zijn zoals de Metroid manga uit 2004. Natuurlijk houden we rekening met de mogelijkheid dat een Metroid serie slecht kan worden, maar om het dan toch te willen zien is precies het soort masochisme dat je van Metroid-fans gewend bent.

  6. Kirby

  De grote Kirby-fans onder jullie zullen misschien weten dat het roze balletje al eens een tv-serie heeft gehad. Als je dat weet, dan weet je waarschijnlijk ook dat de laatste aflevering van Kirby: Right Back at Ya! al weer een poosje geleden was. Wat we duidelijk willen maken is dat Kirby met afstand één van de beste games is voor een tv-serie voor kinderen, maar dat die op dit moment niet te zien is.

  We zullen niet beweren dat er sprake is van een complexe wereld met veel interessante personages om uit te diepen, maar dat hoeft ook niet. Een nieuwe Kirby tv-serie zou vooral voor de allerkleinsten zijn. Misschien dat het een leuke manier is om kinderen kennis te laten maken met Kirby en games in het algemeen. Volwassenen mogen natuurlijk ook meekijken.

  5. Halo

  Als we het hebben over games die goede tv-series zouden zijn moeten we het hebben over Halo. Als je de games gespeeld hebt, of het verhaal aan je uitgelegd is, dan weet je vast dat er een indrukwekkende hoeveelheid worldbuilding aan te pas komt. Dat heeft één zeer positief gevolg: een Halo tv-serie hoeft niet per se de personages uit de game te volgen.

  Wij zouden maar al te graag een tv-serie kijken die de wereld en de achtergronden van Halo verder uitdiept. Science-fiction franchises als Star Wars hebben al meerdere keren bewezen dat een verhaal dat zich niet op de hoofdpersonages richt toch een uitstekende verrijking van de canon kan zijn. Bovendien is het op deze manier in het onverhoopte geval dat de serie slecht is makkelijker om te doen alsof hij niet bestaat.

  4. Captain Toad: Treasure Tracker

  Toad is al zo lang als de meesten van ons kunnen herinneren onderdeel van het Mario-universum. In vrijwel elke Mario-game is hij wel ergens te zien en soms is hij zelfs speelbaar. Toch is het nog niet zo lang geleden dat Toad eindelijk zijn eerste eigen game kreeg. Gezien het pure genot van die game zouden wij onze paddenstoelenvriend wel wat vaker in de schijnwerper willen zien.

  Captain Toad lijkt ons daar een uitstekende aanleiding voor. Men neme Captain Toad en zijn vriendin Toadette en een schat om te zoeken. Voeg daaraan een paar obstakels en een terugkerende schurk toe. Het geheel goed roeren en voilà: een vermakelijke Captain Toad televisie-serie. Oké, het is niet bepaald Citizen Kane, maar wat wil je?

  3. Fallout

  Fallout valt een beetje in de categorie Halo als je het hebt over games die tv-series zouden kunnen zijn. Interesse in een tv-serie over de personages uit de games hebben we niet echt, maar de wereld van Fallout zou een geweldige achtergrond zijn voor een origineel verhaal. Bovendien is er ondanks de vele post-apocalyptische fictie op tv nog niet veel te zien over de resultaten van een nucleaire oorlog.

  Het plot van een Fallout serie zou zich kunnen richten op een belangrijke gebeurtenis in de tijdlijn van Fallout waar nog niet veel over bekend is. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo kunnen wij ons goed voorstellen dat een traditioneler Fallout-verhaal over een man of vrouw met een missie in de restanten van de beschaving het ook goed zou doen. Hoe dan ook, een Fallout tv-serie keuren we zeker niet bij voorbaat af.

  2. Mass Effect

  Mass Effect is niet de eerste science-fiction game op deze lijst met games die tv-series zouden kunnen zijn, maar we beloven dat het de laatste is. Gelukkig zijn de mogelijkheden voor elk van die science-fiction games wezenlijk anders. Vergeleken met de focus op de gamewereld die we van Halo willen zien ligt bij Mass Effect iets heel anders voor de hand: de relaties tussen de personages.

  Het lijkt ons niet overdreven om te zeggen dat Mass Effect beroemd is om de relaties die je onderhoudt met je crew. Dat laat zich maar al te goed vertalen naar een tv-serie, want aandacht voor interpersoonlijke relaties is altijd een goed idee als je een verhaal vertelt. Een Mass Effect serie die gewoon de plot van de game volgt, maar nieuwe relaties tussen Shepard en zijn crew te bieden heeft zouden wij zeker kijken.

  1. Professor Layton

  Misschien vind je dit op het eerste gezicht een vreemde keuze voor de nummer één in een lijst met games die goede tv-series zouden zijn. Toch denken wij dat Professor Layton meer te bieden heeft dan je aanvankelijk denkt. De gamereeks heeft bijvoorbeeld mysterie en persoonlijk drama, maar ook humor en een over het algemeen vrij opgewekte sfeer.

  Dat klinkt op zich al aantrekkelijk voor een tv-serie, maar daar komt bij dat al bewezen is dat de Professor zich laat vertalen naar het medium van film. Professor Layton and the Eternal Diva heeft de wereld misschien niet op zijn kop gezet, maar een slechte film was het niet. De stap naar een tv-serie lijkt ons dan ook niet zo absurd groot.

  Waar denk jij aan bij games die tv series moeten krijgen?

  Heb jij ooit een game gespeeld die het volgens jou goed zou doen op het televisiescherm? Misschien staat jouw droomserie niet op de lijst, of misschien hebben we iets gesuggereerd waar jij nog nooit aan had gedacht. Uiteraard is het ook prima om te vinden dat games maar beter games kunnen blijven. In de reacties horen we in ieder geval graag hoe jij denkt over games en tv-series.

  L.A. Noire

  Verkijgbaar vanaf 20 may 2011

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.