Foto: Netflix

De serie zal ‘The Cuphead Show’ heten en is in ontwikkeling bij Netflix Animation. Net als de game zal de serie gebruik maken van een animatiestijl die gebaseerd is op cartoons uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Je kunt de originele aankondiging zien in de tweet hieronder.

Wat is het verhaal van de Cuphead netflix serie?

Op dit moment is er nog niks bekend over de plot van de serie. Eén mogelijkheid is dat deze het verhaal van de game zal volgen, maar een origineel verhaal kan natuurlijk ook. Wel weten we dat de serie zich afspeelt op de Inkwell Isles en dat zowel Cuphead als Mugman een rol hebben.

Is dit de eerste Netflix serie gebaseerd op een game?

Dit is zeker niet de eerste keer dat Netflix een serie ontwikkelt die gebaseerd is op, verband houdt met een game. Het is bijvoorbeeld nog niet zo lang geleden dat de eerste beelden van The Witcher werden vrijgegeven. Deze franchise dankt veel van zijn bekendheid aan de Witcher videogames.

Ook kun je op Netflix de Castlevania anime kijken. Deze serie is over het algemeen redelijk tot goed ontvangen. Ook van ons kreeg het eerste seizoen een respectabele 7. De streamingdienst is dus zeker in staat om enige kwaliteit te leveren als het om game series.

Wanneer komt de Cuphead serie uit?

Een releasedatum voor de Cuphead serie is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk hoe lang de serie al in ontwikkeling is. Het is dus moeilijk om te bedenken wanneer de serie te zien zal zijn, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat het dit jaar nog is.