Van deze games willen we een next-gen upgrade zien voor PS5 en Xbox Series X!

  Met de lancering van de next-gen consoles kunnen we in Nederland eindelijk genieten van spectaculaire graphics, razendsnelle laadtijden en andere nieuwe features van de consoles. Een aantal games krijgen bovendien een next-gen upgrade, maar daar mogen wat ons betreft nog wel een paar games aan worden toegevoegd. Van deze games willen wij een next-gen upgrade zien!

  Red Dead Redemption 2

  Eén van de beste games van de afgelopen generatie is volgens velen Red Dead Redemption 2. Die keuze is geen verrassing, want Rockstar heeft met de game namelijk een meesterwerk afgeleverd op meerdere gebieden. Van de prachtige wereld, de diepgaande karakters en de enorm realistische gameplay. Het is momenteel de Magnum Opus van de ontwikkelaar. GTA V zal wel een next-gen upgrade krijgen en wij hopen dan ook dat Red Dead Redemption 2 dezelfde behandeling zal krijgen.

  In Red Dead Redemption 2 speel je met de outlaw Arthur Morgan. Hij is de rechterhand van Dutch Van Der Linde, de leider van de beruchte Van Der Linde Gang. Heel gevreesd is de bende alleen niet aan het begin van de game, want na een mislukte overval en een hinderlaag zijn Morgan en zijn kompanen op de vlucht geslagen. Met geen rode cent op zak moet je zorgen dat de magen en bankrekening van de bende weer gevuld raakt in het ogenschijnlijk rustige dorpje Valentine.

  Na een groots avontuur in de singleplayer ben je daarna nog niet klaar in Red Dead Redemption 2. De game heeft namelijk ook nog een uitgebreide multiplayer aan te bieden in de vorm van Red Dead Online. Een next-gen upgrade kan niet alleen zorgen voor nog mooiere graphics en een vloeiende framerate, maar ook grotere servers voor Red Dead Online. Hoe cool zou het zijn om met 64 spelers tegelijkertijd de wereld onveilig te maken? Luister alsjeblieft naar onze gebeden, Rockstar!

  Bloodborne

  Eén van de ‘nieuwe’ launch games voor de PlayStation 5 is de remake van Demon’s Souls. De eerste titel in de Soulsborne franchise is een goed begin op next-gen voor spelers die nog nooit een game in de serie hebben gespeeld. Veel fans willen alleen een next-gen versie zien van Bloodborne, dat met haar unieke aanpak één van de meest geliefde PlayStation 4 games ooit is. En wij willen van de uitdagende game ook een next-gen upgrade zien!

  In Bloodborne gaan spelers op avontuur in Yharnam, een Victoriaanse wereld met veel HP Lovecraft-invloeden. Dat betekent weerzinwekkende monsters, knallende flintlock pistolen en de meest stijlvolle jassen ooit gemaakt. Qua setting onderscheidt Bloodborne zich van de Dark Souls-games, maar ook als het gaat om de gameplay. Spelers worden aangemoedigd om vrij agressief te spelen. Je hebt namelijk geen schild tot je beschikking om achter te schuilen en je kan je een gedeelte van je levenspunten terugkrijgen, wanneer je gelijk aanvalt nadat je bent geraakt. Daarnaast zijn de bossfights van de bovenste plank en vele bazen zullen in het favorieten-lijstje staan van veel Soulsborne-fanaten.

  Bloodborne kan een next-gen upgrade goed gebruiken. De game ziet er qua stijl al enorm goed uit, maar met de nieuwe graphics op de PlayStation 5 kan het op dat department helemaal schitteren. Sommige gebieden hebben ook last van framerate-problemen, zoals dat traditie is met FromSoftware. De krachtige processor en videokaart in de PS5 zal daar gehakt van maken. En voor de spelers die vaak het loodje leggen in Bloodborne, zal de verbeterde laadtijden door de SSD een geschenk uit de hemel zijn.

  Monster Hunter World

  De enorme hoeveelheid fans van de Monster Hunter franchise hebben jarenlang genoegen moeten nemen met eh… ondermaatse graphics. Hoewel de serie begon op de PlayStation 2 is het gros van de titels uitgekomen op handheld consoles, zoals de PSP en Nintendo 3DS. In 2018 kwam daar eindelijk verandering in met de lancering van Monster Hunter World op de PlayStation 4 en Xbox One. En wat ons betreft is de titel een uitstekende kandidaat voor een next-gen upgrade.

  De rijk gedetailleerde werelden en spectaculaire monsters waren al een overweldigende ervaring voor de meeste Monster Hunter spelers, maar een next-gen upgrade kan de ervaring nog meer verbeteren. Zo heeft de game last van vrij lange laadtijden, wat goed verholpen kan worden door de SSD’s in de PS5 en Xbox Series X/S. Ook is een hogere framerate geen overbodige luxe met de reactiesnelheid die Monster Hunter World van je vraagt. Een fractie van een seconde kan het verschil betekenen tussen geroosterd worden door een vuurbal van Rathalos of de desbetreffende aanval ontwijken.

  Monster Hunter World wordt tot op de dag van vandaag nog gespeeld door enorm veel trouwe spelers, dus een next-gen upgrade zou een mooie beloning zijn voor hun toewijding. Nu maar hopen dat Capcom naar onze gebeden luistert.

  Overwatch

  Blizzard wordt gezien als een ontwikkelaar die niet veel titels uitbrengt, maar wel zorgvuldig met haar portfolio omgaat en de games bovendien jarenlang ondersteunt. Het perfecte voorbeeld daarvan is natuurlijk World of Warcraft, dat dit jaar alweer haar 15de verjaardag heeft gevierd! Maar ook de populaire, competitieve shooter Overwatch mag genieten van die steun en kan wat ons betreft een handje geholpen worden door een next-gen upgrade.

  Overwatch is één van de meest populaire eSports titels van het moment en zoals je waarschijnlijk wel verwacht zit het gros van de professionele spelers op PC. Dat is niet zo vreemd, want bij een snelle FPS als Overwatch heb je de hoogst mogelijke framerate nodig om zo snel mogelijk te kunnen reageren.

  Een next-gen upgrade kan er dan ook voor zorgen dat de competitive scene van Overwatch op de consoles groter wordt. Met de verbeterde hardware kan de framerate namelijk flink omhoog. En hoewel Overwatch dankzij het stijltje er al mooi uitziet, kan het natuurlijk altijd nog een stukje beter. Zolang het maar niet ten koste gaat van de framerate uiteraard.

  The Last of Us Part 2

  Eén van de meest polariserende games op de PlayStation 4 is ongetwijfeld The Last of Us Part 2. De ene speler vindt het één van de beste games van de afgelopen generatie, terwijl de ander teleurgesteld is in het verhaal. Ongetwijfeld hoe er over het verhaal wordt gedacht, Naughty Dog wordt universeel geprezen voor de keiharde gameplay en de beeldschone, dystopische wereld. Een ideale kandidaat voor een next-gen upgrade.

  Het verhaal van The Last of Us Part 2 gaat verder een aantal jaar na het eindelijk voor het geliefde origineel. Ellie is ondertussen flink gegroeid en dankzij de training van Joël iemand door voor zichzelf kan zorgen. Dat is nodig ook, want de mutanten zorgen nog steeds voor een constante dreiging en daarnaast zijn er ook overlevenden die uit zijn op bloed. Met één van die laatste personen komt Ellie dan ook in aanraking en wat volgt in een lange en emotionele reis door de wereld op zoek naar één ding: wraak.

  The Last of Us Part 2 heeft nog geen next-gen upgrade gekregen, maar wel opvallend genoeg wel al wat nieuwe features op de PlayStation 5. Zo kan je al de haptic feedback voelen wanneer je de trekker overhaalt van een vuurwapen en gaan de adaptive triggers aan de slag op het moment dat je een boog aanspant. Hopelijk kunnen binnenkort alle games in ons lijstje met die features aan de slag.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.