Games met een hand - Alleen links of rechts nodig!

Article
zondag, 15 april 2018 om 15:04
games met een hand alleen links of rechts nodig 129146 1
Er is niets pijnlijker dan willen gamen, maar dat niet kunnen omdat je bijvoorbeeld niet van beide handen gebruik kunt maken. Zo is FIFA niet een van de games die je zonder links of rechts kunt besturen, maar er zijn genoeg andere leuke games met een hand. Leg je controller dus maar op je schoot en begin met spelen!
In deze lijst hebben we geen mobiele games opgenomen, omdat bijna ieder spel op de telefoon is te spelen met één hand. Leg het toestel op tafel neer en je swipet zo naar een overwinning of high score!

5. Telltale games

Of je nu van plan bent om aan de slag te gaan met Telltale's kijk op The Walking Dead of op die van Batman, deze games zijn met één hand prima te spelen. Vooral op de PC, dan heb je namelijk bijna alleen maar de muis nodig. Je zult jezelf af en toe wel op een moeilijk stukje betrappen, maar je komt er hoe dan ook doorheen!
Zo zul je merken dat doodgaan soms de enige optie is die je hebt. Bij sommige quick-time events heb je namelijk je hand op een bepaalde positie nodig of moet je een bepaalde beweging supersnel maken. Als dit zo onverwachtsvoorkomt, dan zul je dus de eerste keer falen. Maar de tweede keer gaat het geheid goed!
Verder is het in deze games vooral lopen, praten en belangrijke keuzes maken die effect hebben op de verloop van het verhaal. Alsof je in je eigen film speelt. Kijk alleen wel uit, want wie weet pik je wel een traantje mee en dan is één hand niet genoeg!
129147

4. Wii Sports (2006)

Sporten met één hand gaat natuurlijk niet, tenzij je besluit om cardio te doen. Of, als je besluit om Wii Sports weer eens uit de kast te halen en met je vrienden of familie een heerlijk potje te zweten. In dat geval is dit spel voor de in 2006 uitgebrachte console van Nintendo iets voor jou.
Je kunt bowlen, honkballen, tennissen, golfen en boksen. Nu zijn de eerste vier sporten in het spel perfecte games met een hand, maar het boksen kun je beter wel overslaan. Wie stapt er namelijk de ring in terwijl je maar één hand kan gebruiken? Niemand!
129199

3. Boom Blox (Wii, 2008)

Wellicht dat je thuis nog ergens een Wii hebt staan met dit spel: Boom Blox. Het zou zomaar kunnen zijn dat je met dit spel bent opgegroeid, want velen hebben aan de game van EA warme herinneringen. Warme herinneringen die het herstel van je ene hand zullen bevorderen.
Boom Blox is een puzzelgame à la Jenga die samen met topregisseur Steven Spielberg is ontwikkeld. Je moet in het spel ervoor zorgen dat alles omvalt, of juist ervoor zorgen dat niks in elkaar stort. Oorspronkelijk is de game gericht op kinderen, maar ook als volwassen man of vrouw kun je met Boom Blox een aantal heerlijke uurtjes doorbrengen.
129222

2. X-COM

Je zult merken dat je even moet inkomen om de X-COM games te leren spelen met één hand, want zo makkelijk is het nog niet. Toch zijn dit prima games met een hand, want het zijn namelijk turn-based games. Dit betekent dat je om de beurt acties uit kan voeren.
In X-COM moet jij je soldaten aansturen om de aarde te beschermen tegen een buitenaardse invasie. Een goede strategie komt dus wel van pas en daar mag je gelukkig lang genoeg voer nadenken. Het is dus niet zo dat jij met je ene handje tempo moet maken, je kunt alles op je eigen gemakje doen.
129223

1. Football Manager

Football Manager is een spel dat op zowel de mobiel/tablet als PC gespeeld kan worden. In de simulatiegame van SEGA moet jij je team zien te leiden naar succes en dat brengt een geweldige voetbalervaring met zich mee. Zoals je ook kon lezen in onze Football Manager 2018 review.
Het is iets lastiger om de game met één hand te spelen op je telefoon, maar op je PC zal alles van een leien dakje lopen. Het enige wat je nodig hebt is je muis en discipline. De discipline om het door jouw gekozen team naar wereldwijd succes te leiden.

De ultieme games met een hand

Het liefst spelen wij onze spellen ook met twee handen, maar soms ben je genoodzaakt om games met een hand te spelen. Het is niet anders! Daarom kun je de vijf games hierboven het beste een keer uitproberen.