Vijf games waarvan we een Classic versie willen zien - Meer zoals WoW Classic graag!

  Na World of Warcraft Classic zijn veel fans achter gekomen dat oude games nog steeds heel goed kunnen zijn. Zelfs Ninja, een populaire Fornite streamer is naar World of Warcraft Classic overgestapt. Dit doet je toch denken: welke games zouden nog meer een “Classic” versie moeten krijgen?

  Statistieken laten zien dat games zoals Minecraft en World of Warcraft het nu veel beter doen dan recente games als Fortnite. Beide games bestaan nu al een tijdje maar blijven het erg goed doen. Sterker nog, World of Warcraft en Minecraft blijft stijgen in aantal kijkers op Twitch. Die bijzondere schuiving doet ons afvragen welke games een classic versie kunne gebruiken.

  5. GTA Online

  Natuurlijk heeft de game nu meer opties gekregen. Je kan nu bijvoorbeeld heists doen wat vele mensen een goede toevoeging vonden aan de game. Toch zijn er ook vele toevoegingen die minder zijn. Vroeger was de Bugatti de allerbeste auto in GTA 5, maar dat is helaas niet meer zo. Vroeger waren er ook maar een bepaald aantal manieren om aan geld te komen, maar nu kan je geld in principe kopen met door middel van microtransacties.

  4. Team Fortress 2

  Team Fortress 2 is een game die vroeger veel meer werd gespeeld dan nu en dat komt niet alleen omdat de competitie beter is geworden. Team Fortress 2 heeft ook vele updates gehad die de game in de verkeerde richting op heeft gestuurd. Updates zoals Meet your Match werden vooral heel slecht ontvangen door vele fans. Team Fortress 2 is daarom ook een van de games die een Classic versie zou kunnen gebruiken.

  3. Dota 2

  Dota 2 was op zijn best in 2016. Er waren veel nieuwe spelers en de game werd door een groot scala spelers omarmt als een hedendaagse klassieker. Helaas heeft Dota over de jaren heen zijn magie een beetje verloren. Vele fans zijn vertrokken omdat Valve, de makers van Dota 2, niet luisterde naar feedback.

  Tot op deze dag komt er nog steeds negatieve feedback van zowel pro spelers en casual spelers binnen. Toch laten de cijfers wel zien dat miljoenen mensen de game geweldig vonden in 2015-2016. Het is daarmee zeker één van de games die een Classic versie kan gebruiken.

  2. Counter-Strike: Global Offensive

  Counter-Strike: Global Offensive heeft vele updates gehad. Toevoegingen van nieuwe geweren en maps of veranderingen aan oude geweren, maar helaas heeft ook CS: GO verandering meegemaakt die niet gezond waren voor de game. Een voorbeeld hiervan is de verandering in de trade community.

  Skins zijn erg belangrijk voor CS: GO-spelers. Er is zelfs een hele grote communitybinnen de game ontstaan door middel van het ruilen van skins (trading). Er goed uit zien terwijl je een vijandig team in maakt voelt goed en “trading” zorgde ervoor dat je dat kon doen.

  Toch koos Valve ervoor om een limiet te zetten op hoe vaak je mag ruilen. Hierdoor hebben ze een limiet gezet op een levende community die trading in sommige gevallen nog leuker vonden dan de game zelf. Valve, heeft op deze manier hun derde game op deze lijst slechter gemaakt voor een aantal spelers. Toepasselijk genoeg haalt Valve daarmee nu wel een keer de drie, maar helaas niet op een manier die ze zouden willen.

  1. League of Legends

  League of Legends is tot op deze dag nog steeds een van de meeste gespeelde spellen ter wereld. Juist om die reden bestaat de game ook al zo lang. Toch heeft League of Legends veel haat gekregen van flink wat fans. Elke nieuwe “Champion” die uitkomt is bijvoorbeeld veel te sterk of zwak.

  Met de 144 Champions in de game weet je ook niet meer wie je moet kiezen of wat ze doen. Verder zijn er ook nog Runes, Masteries en Items die elk seizoen veranderen. Daarnaast wordt de game ook nog eens wekelijks geüpdatet. Met al deze veranderingen zou je haast niet meer weten hoe de game er oorspronkelijk uitzag. Meer is niet altijd beter en League of Legends laat zien waarom en dus zouden we graag een LoL Classic zien.

  Games die een Classic versie kunnen gebruiken

  Dit zijn vijf games die wat ons betreft best een Classic-versie a la WoW Classic kunnen gebruiken. Welke game hoort volgens jou thuis in dit rijtje? Laat het ons weten in de reacties!

  Grand Theft Auto Online

  Verkijgbaar vanaf 1 october 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.