Game releases juni 2021 - Ratchet & Clank is terug!

Article
dinsdag, 01 juni 2021 om 12:15
2021 05 11 ratchet clank rift apart gameplay 3f1620719758
In juni houden wij gamers ons vaak bezig met games die nog niet uit zijn. Het is fijn om ergens naar uit te kijken, maar laat E3 en Summer Game Fest je er niet van afleiden dat er ook games zijn de gewoon al heel snel in de winkel liggen. Welke game releases verwachten we in juni 2021?
De grote game waar we deze maand niet omheen kunnen is natuurlijk Ratchet & Clank: Rift Apart. De laatste game rondom het duo is alweer vijf jaar oud, dus een nieuw avontuur dat alle mogelijkheden van de PS5 benut is zeker welkom. We hopen maar dat de meeste fans inmiddels een PS5 hebben weten te bemachtigen.
In een compleet andere sfeer kunnen we ook een Mario sportgame verwachten. De laaste was Mario Tennis, dus volgens traditie is het dit keer golf. Niet alle regels van traditioneel golf worden in Mario Golf: Super Rush in acht genomen, want er is een modus waarin iedereen tegelijk de hole speelt. Dat zal ongetwijfeld tot de nodige chaos en hilariteit leiden.
RPG-fans kunnen in juni 2021 ook aan hun trekken komen. Final Fantasy VII Remake: Intergrade brengt verbeteringen en een uitbreiding naar PS5. Ook de nieuwe actie-RPG Scarlet Nexus maakt deze maand zijn opwachting. Wie van MMO’s houdt kan uitkijken naar uitbreidingen voor zowel The Elder Scrolls Online als World of Warcraft Classic.
Wie deze maand écht niets kan vinden om te spelen kan een eigen game maken. Misschien heb je dat al eens gedaan in Dreams op PS4. Maar binnenkort kan het ook op Switch in Game Builder Garage.

Wat zijn de game releases van juni 2021?

Er staat natuurlijk nog meer voor de deur dan we hierboven hebben uitgelicht. In de lijsten hieronder vind je per platform een wat uitgebreider overzicht van de game releases die we in juni 2021 verwachten.

Switch releases

PS4 releases

PS5 releases

PS4 games zijn ook speelbaar op PS5; de volgende games zijn beschikbaar als PS5 release.

Xbox One Releases

Xbox Series X|S releases

Xbox One games zijn ook speelbaar op Series X|S; de volgende games zijn optimized voor Series X.

PC releases

Wat waren de releases van vorige maand?

We geven direct toe dat juni 2021 nou niet bepaald barst van de blockbusters — afgezien van Ratchet & Clank. Maar kijk ook eens bij de game releases van mei. Die maand was wat voller, dus misschien dat je daar iets leuks vindt voor de zomer.