EA verwijdert vijf Need for Speed games uit online winkels

News
dinsdag, 01 juni 2021 om 12:45
need for speed hot pursuit remasteredf1622534565
Een aantal oudere Need for Speed games zijn voorgoed verwijderd van digitale winkels. Electronic Arts laat dit weten via een post op Reddit en meldt ook gelijk dat de online-aspecten van de racegames in augustus uit de lucht worden gehaald.
Op Reddit laat community manager, Max Myrus, weten dat er in totaal vijf games uit de online winkels worden gehaald. Het zou gaan om: Need for Speed: Carbon, Need for Speed: Undercover, Need for Speed: Shift, Need for Speed: Shift 2 Unleashed en Need for Speed: The Run. Sinds begin deze week zijn de games niet meer aan te schaffen en brengt het dus een einde aan de mogelijkheid om deze nog te kopen.
Volgens Myrus is de moeilijke beslissing genomen omdat de games in augustus niet meer online kunnen worden gespeeld en het dus onlogisch zou zijn om ze nog online te verkopen. Tot 31 augustus kunnen eigenaren van de vijf EA racegames nog spelen met of tegen vrienden, maar vanaf 1 september is het enkel offline te spelen.

EA heeft een lading aan Need for Speed games

Het is ergens ook niet gek, EA heeft tenslotte een tal aan Need for Speed games uitgebracht. Er is een hele bibliotheek aan games om nog uit te kiezen van Need for Speed, met zelfs een paar remastered versies. Om dan alle servers nog online te houden van games waar slechts drie mensen op spelen, is het dan ook niet waard.
Mocht je nog willen racen tegen je vrienden doe dat dan snel in een van de vijf verdwijnende games, of kijk welke van de nieuwere Need for Speed titels, het beste is.