Game releases mei 2021 - Resident Evil en Mass Effect!

Article
zaterdag, 01 mei 2021 om 14:00
resident evil village dimitrescuf1619777828
Een aantal van de grotere game releases van april kwamen letterlijk op de laatste dag van de maand uit. Velen zullen het nog te druk hebben met het fotograferen van Pokémon of het overleven op een veranderende wereld om bezig te zijn met aankomende games. Maar mei 2021 is toch echt begonnen, dus laten we kijken wat we de komende weken kunnen gaan spelen!
We beginnen de maand gelijk met één van de grotere game releases. Op 7 mei kunnen we aan de gang met Resident Evil Village. We gaan er maar van uit dat iedereen die deze gaat kopen dat doet voor de horror en het verhaal en niet alleen om kennis te nemen aan Lady Dimitrescu.
In mei 2021 kunnen we ook weer in de schoenen van Commander Shepard stappen. De originele Mass Effect-trilogie keert geremasterd terug in de vorm van Mass Effect: Legendary Edition. Vooral de eerste game is onder handen genomen, maar ook Mass Effect 2 en 3 hebben de nodige upgrades gekregen.
Er zijn ook wat grotere updates in aantocht. RPG-liefhebbers kunnen bijvoorbeeld uitkijken naar Shin Megami Tensei III: Nocturne HD Remaster. Wie graag de detective uithangt kan terecht bij de Famicom Detective Club remakes, die deze games voor het eerst naar het westen brengen.
Ook zijn er wat games die in mei 2021 een nieuw platform aandoen. Days Gone komt naar PC en Miitopia maakt de sprong van 3DS naar Switch (met wat nieuwe content). Ook komt Subnautica deze maand naar Switch, op dezelfde dag dat Subnautica: Below Zero voor alle platforms uitkomt.

Wat zijn de game releases van mei 2021?

Er staat natuurlijk nog meer te gebeuren in de komende maand. Neem dus vooral een kijkje hieronder naar andere grote game releases van mei 2021. De lijst is voor de meeste platforms niet verkeerd.

Switch releases

PS4 releases

PS5 releases

PS4 games zijn ook speelbaar op PS5; de volgende games zijn beschikbaar als PS5 release.

Xbox One releases

Xbox Series X|S releases

Xbox One games zijn ook speelbaar op Series X|S; de volgende games zijn optimized voor Series X.

PC releases

Wat waren de releases van vorige maand?

Zit er deze maand toch niets voor je bij? Dat kan natuurlijk, maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om toch een nieuwe game te proberen. Kijk bijvoorbeeld de game releases van april nog eens na, of ga nog verder terug. Wij houden je niet tegen.