Game releases januari 2023 - Dead Space en Forspoken!

Article
zondag, 01 januari 2023 om 11:00
dead space remakef1627024754
Gelukkig nieuw jaar! Wat games betreft hebben we zoals het er nu naar uit ziet niets te klagen in 2023, met titels als bijvoorbeeld Starfield en Zelda: Tears of the Kingdom. Wat zeg je? De game releases van januari 2023 zijn zo spectaculair nog niet? Dat klopt, maar dan is er evengoed wel iets dat de moeite waard is.
Nee, januari 2023 is inderdaad niet spectaculair qua aantallen, maar dat is meestal niet zo. Gelukkig zijn de games die er wel zijn waarschijnlijk de moeite waard. Zo kunnen we gaan genieten van een legendarisch horror-avontuur dat hopelijk beter is dan ooit in de remake van Dead Space.
Als je meer van de magie en open wereld bent, dan heeft Square Enix een game die misschien in jouw straatje past. In Forspoken beland je in een magische wereld, waar je je al toverend met parkour een weg doorheen moet banen. Er is al een gratis demo beschikbaar, dus probeer die eens voor je op de aankoop overgaat.
Liefhebbers van JRPG's worden echt tot op hun wenken bediend. Klassiekers Persona 3 Portable en Persona 4 Golden verschijnen namelijk op moderne platforms en daarbovenop kun je op piratenavontuur in One Piece Odyssey. Uiteraard moet ook het gloednieuwe Fire Emblem Engage genoemd worden, waarin fans van de reeks getrakteerd worden op de terugkeer van oude helden.
Verder is het vanaf deze maand helemaal gedaan met de exclusiviteit van Monster Hunter Rise. De game verscheen in eerste instantie op Switch en wat later op PC. Vanaf januari 2023 kan je eindelijk ook op PlayStation en Xbox jacht maken op enorme monsters.

Wat zijn de game releases van januari 2023?

Januari 2023 mag dan niet afgeladen vol zitten met nieuwe games, maar toch hebben we hierboven nog niet alles benoemd. Een uitgebreider overzicht vind je hieronder. Vanaf dit jaar zetten we de PS5 en Xbox Series X boven hun last-gen voorouders, want beginnen zo langzamerhand te zien dat steeds meer games de oudere generatie achterwege laten.

Switch releases

PS5 releases

PS4 releases

Xbox Series X|S releases

Xbox One releases

PC releases

Wat waren de releases van vorige maand?

Natuurlijk kan het in zo'n grotendeels lege maand goed zijn dat de games niet helemaal jouw ding zijn. In dat geval is er goed nieuws: er komt nog meer in 2023 én er is al veel moois verschenen vóór dit jaar. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de game releases van december 2022. Misschien is dat waar je je volgend avontuur vindt.