Dit is de best verkochte PC game ooit

News
zondag, 01 januari 2023 om 12:00
pexels soumil kumar 735911f1620120564
Het lijkt bijna onmogelijk dat er ooit geen games meer verschijnen op de PC. Dat betekent automatisch dat er altijd nog een game kan komen die de plek van best verkochte PC game ooit kan gaan overnemen. Momenteel is er alleen geen game die vaker verkocht is voor het populaire platform dan PUBG: Battlegrounds.
Met 42 miljoen verkochte exemplaren op PC is PUBG: Battlegrounds de best verkochte PC game aller tijden. De game van ontwikkelaar PUBG Studios veroverde in 2017 de wereld dankzij haar extreem goede concept. Stop honderd spelers in een arena die steeds wat kleiner wordt en de winnaar is degene die als laatste overblijft.
Het concept is simpelweg briljant voor een game en dat bleek ook al snel. Toen de game via vroegtijdige toegang beschikbaar werd gemaakt op PC wist de game meer dan een miljoen exemplaren te verkopen in nog geen maand tijd. Na drie maanden tijd waren er al vijf miljoen exemplaren verkocht en aan het einde van 2017 waren er meer dan 30 miljoen exemplaren van de game wereldwijd verkocht.
Samen met de Xbox One-versie die eind 2017 verscheen, stond de teller halverwege 2018 al op 50 miljoen verkochte exemplaren, waarvan 8 miljoen op Xbox One. Daarmee stond de teller op 42 miljoen exemplaren op PC. Sindsdien zijn geen nieuwe cijfers bekendgemaakt en die zullen ook niet meer bijkomen. PUBG maakte namelijk een transitie naar een free-to-play model waardoor nieuwe exemplaren niet meer verkocht worden.
minecraft g27bf9b590 1280f1659689533

Andere best verkochte PC games

Naast PUBG zijn er op PC nog flink wat andere titels die vaak over de toonbank gingen. Zo staat Minecraft op de tweede plek met 33 miljoen verkochte exemplaren op PC, gevolgd door Terraria op 23 miljoen. De top vijf wordt aangevuld door Diablo III en Garry's Mod.
Onduidelijk is alleen wel of third-party games als Grand Theft Auto V meer exemplaren hebben verkocht op PC. De geliefde Rockstar Games-titel heeft op basis van de laatste cijfers uit 2020 meer dan 170 miljoen exemplaren verkocht. Die cijfers zijn alleen verdeeld over alle platformen, waaronder PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en PC. Daardoor is het moeilijk te zeggen of de game specifiek meer dan 42 miljoen verkochte PC-exemplaren heeft.