Game of Thrones seizoen 8 - Tien dingen die we al weten over seizoen 8

  Game of Thrones seizoen 8 komt steeds maar dichterbij. Fans kunnen niet meer wachten, en wij ook niet. Wie zit er aan het eind van het nieuwe seizoen op de Iron Throne en kunnen de white walkers verslagen worden? Voor de antwoorden op die vragen moeten we dus nog even wachten. Lees in deze special wat we al wel weten over het komende seizoen.

  HBO

  10. Game of Thrones seizoen 8 komt in 2019

  Over de release datum is nog niet heel veel duidelijk. Behalve dan dat we weten dat het gloednieuwe seizoen in 2019 komt. Met het einde van het jaar in zicht, klinkt dat zo slecht nog niet. Maar net als bij de voorgaande seizoenen duurde het ongeveer een jaar voordat het nieuwe seizoen er was. Tot nu toe houden de cast en crew van Game of Thrones het op april 2019.

  In Nederland kun je dan weer meekijken via Ziggo, welke hier de HBO-series exclusief aanbiedt. Daardoor zul je een Movies & Series XL abonnement moeten hebben en kun vlak na de uitzending in Amerika ook hier de show kijken, compleet met ondertiteling.

  Update - Release datum bekendgemaakt

  In een kleine teaser, die afgespeeld werd voor de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van True Detective, werd de release datum bekendgemaakt van het laatste seizoen van Game of Thrones. De eerste aflevering komt uit op 14 april 2019. Jon Snow, Arya Stark en Sansa Stark staan naar hun herdenkingsbeelden te kijken als er een ijzige, witte koud binnenkomt glijden.

  HBO

  9. Hoeveel Game of Thrones krijgen we?

  Oké, er komt een nieuw seizoen, maar hoelang gaat die duren? HBO liet eerder dit jaar al weten dat er zes afleveringen komen. Iedere aflevering gaat ongeveer tachtig minuten duren, dat is dus langer dan de afleveringen van vorig seizoen. Die waren ieder een uur lang. Een aflevering van tachtig minuten is lang, maar het kan nog langer. De mogelijkheid dat een aflevering twee uur gaat duren wordt dan ook niet uitgesloten.

  Casey Bloys, HBO-president, liet weten aan Cosmopolitan: “Twee uur lijkt me wel erg lang, maar Game of Thrones is een geweldige show, dus wie weet?

  Ook zegt Liam Cunningham, die Ser Devos speelt in de serie, zei in oktober: “De afleveringen gaan zeker langer zijn dan die in vorig seizoen. Voor zover ik weet worden de afleveringen groter en langer.

  HBO

  8. Wie gaan we terugzien?

  De cast van Game of Thrones in vergelijking met de meeste series hartstikke groot. Toch wordt de cast elk seizoen kleiner en kleiner. De term Valar Morghulis moet in dit geval letterlijk genomen worden. Dit is de lijst van personages die we gegarandeerd terug gaan zien. Althans, de personages die nog springlevend waren na afloop van seizoen zeven.

  • Tyrion Lannister
  • Theon Greyjoy
  • Jaime Lannister
  • Brienne of Tarth
  • Cersei Lannister
  • Deanerys Targaryen
  • Sam Tarly
  • Jon Snow
  • Bran Stark
  • Gilly
  • Davos Seaworth
  • Sansa Stark
  • Sandor ‘the Hound’ Clegane
  • Arya Stark
  • Bronn
  • Melisandre
  • Gendry
  • Missandei
  • Jorah Mormont
  • Podrick Payne
  • Lyanna Mormont
  • Euron Greyjoy
  • Qyburn
  • Gregor ‘the Mountain’ Clegane
  • Greyworm

  Twijfelgevallen:

  • Tormund Giantsbane
  • Beric Dondarrion
  HBO

  7. Game of Thrones prequel?

  Na het uitkomen van seizoen acht staat er ook een Game of Thrones prequel op de agenda. In de spin-off gaan we jammer genoeg geen personages uit de serie terugzien. Wel is de kans groot dat familieleden van de al bekende personages in de spin-off gaan spelen.

  De spin-off kan zich namelijk terug in de tijd afspelen, dus nog voor seizoen 1 van Game of Thrones. Het script van de spin-off bestaat uit vijf potentiële scenario’s, toch wordt er daarvan maar één gekozen. De vijf verhalen kunnen zijn:

  • The Dance of the Dragons (Dit verhaal gaat over de burgeroorlog tussen de Targaryens nog voor Robert Baretheon’s koningschap).
  • The Blackfyre Rebellions (Dit verhaal gaat over de opstanden die gevoerd werden tegen koning Aegon Targaryen).
  • The Night’s King (Dit verhaal gaat over de relatie tussen The Night’s Watch en de white walkers).
  • The Long Night (Dit verhaal gaat over het ontstaan van de verhoudingen en grenzen in Westeros door de vrijlating van de white walkers).
  • Young Varys (Het levensverhaal van Lord Varys, hoe hij werd gecastreerd en hoe hij moest overleven als straatartiest in Essos).

  De spin-off verschijnt waarschijnlijk pas in 2020. Naomi Watts is al gecast voor de prequel, maar het is nog niet duidelijk wie zij gaat spelen.

  HBO

  6. De Golden Company brengt verrassingen met zich mee

  De Golden Company is een leger huurmoordenaars. Gedurende seizoen 7 is Cersei Lannister druk bezig met het bemachtigen van dit sterke leger. En aan het eind van het seizoen wordt duidelijk dat het haar ook is gelukt. Welke rol gaat dit leger spelen in het verhaal? De kans is groot dat de Golden Company, samen met de vloot van Euron Greyjoy, flink oorlog gaat voeren tegen het duo Jon en Deanerys. Cersei negeert daarmee de dreiging van de white walkers.

  Een personage waar we ook al lang niks meer van hebben gehoord is Dario Naharis. Gezien het feit dat Dario en de Golden Company beide uit Essos komen, is het zo gek nog niet om te denken dat de twee verbonden zijn. Fansite Watchers On The Wall gaf daarnaast aan dat acteur Marc Rissmann, bekend van bijvoorbeeld The Last Kingdom en Overlord, gecast was om Harry Strickland te gaan spelen in Game of Thrones. Harry Strickland is volgens het verhaal van Game of Thrones de leider van de Golden Company.

  HBO

  5. De Game of Thrones reünie-aflevering

  Het is bevestigd dat er voor het laatste seizoen van Game of Thrones een reünie-aflevering is opgenomen. Voor de reünie-aflevering komen er oude, dode personages terug om nog eens samen een aflevering te schieten. De speciale aflevering werd gefilmd in Belfast, Ierland, ergens begin 2018. Het is al gegarandeerd dat acteur Sean Bean (Ned Stark) op de set aanwezig was. Net als acteur Jason Momoa (Khal Drogo).

  Jammer genoeg zal de speciale aflevering niet op HBO beschikbaar zijn, maar alleen in de Game of Thrones Box Collection waarin alle seizoenen zitten. Het is nog niet duidelijk hoe snel de Collection Box in de schappen gaat liggen na seizoen acht.

  HBO

  4. Ghost is terug!

  Dit is voor de meeste fans zeker interessant. Ons meest favoriete en schattige dier komt terug in seizoen 8: Ghost. Ghost is een van de zes direwolves in Game of Thrones. In seizoen één was te zien hoe elk Stark-kind een eigen wolfje kreeg om zelf voor te zorgen. Jon Snow noemde de pup Ghost. Volgens Joe Bauer, verantwoordelijk voor de visual effects van Game of Thrones, krijgt de wolf aardig wat schermtijd in het nieuwe seizoen.

  Van de zes direwolves zijn er nog maar twee over. Ghost en Nymeria. Nymeria werd gegeven aan Arya Stark in het begin van seizoen één en verscheen kort in seizoen zeven. Of we haar nog terug gaan zien? Dat weten we nog niet.

  HBO

  3. De cast weet zelf niet hoe het seizoen eindigt

  Dit doen de makers van Game of Thrones wel vaker. De cast niet informeren over hoe het seizoen eindigt, maar er zijn dan toch altijd enkele castleden die het al wel weten. Dit keer besloten de schrijvers het anders op te lossen. Ze gaven de acteurs allemaal een script met meerdere ontknopingen. Op die manier weet de cast niet welk einde het juiste is.

  Emelia Clarke (Deanerys Targaryen): “Niemand van ons (acteurs) weet wat het echte einde is. Dus, als je ooit een lek of zoiets tegenkomt, geloof het dan niet. Het is waarschijnlijk niet waar.”

  HBO

  2. De white walkers komen naar Winterfell

  De white walkers breken aan het einde van seizoen zeven de muur door en marcheren in hoog tempo in zuidelijke richting. Het is dan ook logisch dat de army of the dead aan gaat komen in Winterfell.

  In april eerder dit jaar maakte een lid van de filmcrew bekend dat ze net klaar waren met het filmen van een nieuw oorlogsgevecht dat ’s nachts gaat plaatsvinden. Het filmen van deze scene duurde maar liefst 55 nachten. Dat is langer dan de 25 nachten die de crew nodig had voor het filmen van The Battle of the Bastards. Die 55 nachten aan filmen waren alleen nog maar voor de scenes die buiten plaatsvonden.

  Het is ‘leven tegen dood’ op dit aankomende slagveld van grote schaal. Peter Dinklage (Tyrion Lannister) liet over de scene weten: “Het gevecht wordt meedogenloos en barbaars. Dit gevecht laat The Battle of the Bastards lijken op een pretpark.”

  HBO

  1. Hoe begint seizoen 8?

  Dit is de enige informatie die we tot nu toe hebben over de verhaallijn van het laatste seizoen. Het begin van de eerste aflevering is, zonder al te veel details, uitgelegd aan Entertainment Weekly.

  Een schrijver van het tijdschrift mocht alleen dit laten weten: “Seizoen acht begint in Winterfell waar Deanerys met haar leger en naasten arriveert. De scene moet de kijker doen denken aan de scene uit seizoen één waarin Robert Baretheon arriveert in Winterfell. Daarna volgt er een uitwisseling van contact tussen alle personages die daar aanwezig zijn. Sommigen hebben elkaar nog nooit gezien, anderen hebben een gezamenlijk verleden. Alle aanwezigen zien de onvermijdelijke strijd tegen de white walkers onder ogen.”

  “Het seizoen gaat over het samenbrengen van personages, stuk voor stuk met een eigen verleden, om een gezamenlijke vijand te lijf te gaan. Het gaat om het definiëren van de persoon die je wilt zijn als ja oog in oog komt te staan met de dood”, vertelt co-producent Bryan Cogman. “De finale van dit seizoen is emotioneel, ontzettend spannend en bitterzoet.”

  Game of Thrones seizoen 8 zal vanaf 14 april 2019 te zien zijn. Hiermee wordt de serie na vele jaren dan eindelijk afgesloten, en dat voordat het laatste boek geschreven is.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.