10 gave Nintendo Switch games in 2019 om naar uit te kijken

  De Nintendo Switch bestaat bijna twee jaar en in die tijd hebben we al veel klassiekers voorbij zien komen. Nintendo lijkt het in 2019 dunnetjes over te doen, want ook dit jaar staan er weer een heleboel gave Nintendo Switch games op de planning. In deze special kijken we naar wat we dit jaar van de Switch kunnen verwachten!

  DOOM Eternal

  Na de uitstekende DOOM game uit 2016 kon een vervolg niet uitblijven. Dit keer hebben de demonen hun zinnen gezet op de aarde en ze zijn begonnen met een grootschalige invasie. De bekende Doom Slayer komt naar de aarde om het helse gespuis voor altijd een enkeltje terug naar de onderwereld te geven. Zoals verwacht gaat dit gepaard met meer dan genoeg bloed en ingewanden om meerdere zwembaden mee te vullen.

  DOOM Eternal zal het dubbele aantal vijanden hebben vergeleken met de eerste game, wat gepaard gaat met een gruwelijk nieuw element. Naarmate vijanden meer schade nemen zullen ze meer schade vertonen. Ook zal er een Dark Souls-achtige invasiemodus komen waarin spelers online de wereld van een andere speler kunnen binnendringen.

  Panic Button, de ontwikkelstudio verantwoordelijk voor de port van DOOM, zal ook achter DOOM Eternal zitten. De studio staat bekend om hun wonderbaarlijke Switch-ports van moderne games. Alle signalen wijzen dus naar een duivels geweldige DOOM ervaring op de Nintendo Switch en één van de meest vermakelijke games in 2019!

  DOOM Eternal komt ergens in 2019 naar de Nintendo Switch.

  Travis Strikes Again: No More Heroes

  Het is alweer even geleden sinds we voor het laatst aan de slag konden met Travis Touchdown. Dat was in 2010 met No More Heroes 2: Desperate Struggle op de Nintendo Wii. Nu is Travis terug op de Nintendo Switch in Travis Strikes Again: No More Heroes, al is de gameplay van deze nieuwe game nogal anders dan we van de serie gewend zijn.

  In plaats van een hack-and-slash stijl gooit Travis Strikes Again het een beetje over een andere boeg. Nadat Travis een rustig leventje leidt na de gebeurtenissen van No More Heroes 2, wordt hij uitgedaagd door Badman. Dit is de vader van zijn eerdere vijand Bad Girl. De twee worden een gameconsole genaamd de Death Drive Mk II ingesleurd, en de enige manier om te ontsnappen is door de zes games in de console uit te spelen.

  Je krijgt in Travis Strikes Again dus zes kleinere games voorgeschoteld, die je allemaal co-op kan uitspelen. Het perspectief verandert, puzzels komen voorbij en als we de beelden moeten geloven wordt het één en al gekkigheid. Ben je dus op zoek naar een gestoorde co-op game? Dan zal Travis Strikes Again: No More Heroes voor jou zeker één van de beste games van 2019 op de Nintendo Switch worden.

  Travis Strikes Again: No More Heroes komt op 18 januari naar de Nintendo Switch.

  Yoshi’s Crafted World

  De schattige dino Yoshi is terug en dit keer heeft hij een hele nieuwe visuele stijl meegenomen. Waar je bij Yoshi’s Woolly World door een wereld van wol liep, is in Yoshi’s Crafted World alles gemaakt van karton. De hele game heeft het uiterlijk van een knutselwerkje.

  Dit is niet alleen een visuele stijl, het heeft ook invloed op de gameplay van Yoshi’s Crafted World. Door met Yoshi’s bekende eieren te gooien kan je bijvoorbeeld elementen uit de achtergrond laten omvallen. De game heeft namelijk een soort 2.5 presentatie, waar je interactie hebt met de achtergrond. Soms kan je zelfs het gehele speelveld omdraaien!

  Een terugkerend element uit Yoshi’s Woolly World is de co-op. Yoshi’s Crafted World kan volledig met twee spelers gespeeld worden en is, als je het ons vraagt, ook een stuk leuker met twee spelers. Wij kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met Yoshi’s Crafted World en wij vinden het zeker één van de beste Nintendo Switch games van 2019 om naar uit te kijken!

  Yoshi's Crafted World komt op 29 maart naar de Nintendo Switch.

  Fire Emblem: Three Houses

  Fans van Fire Emblem kunnen hun geluk niet op, want Nintendo heeft de afgelopen jaren meer dan genoeg liefde gegeven aan de serie. Toch verbleef Fire Emblem vooral op de handheld consoles van Nintendo. De laatste keer dat we een ‘echte’ Fire Emblem konden spelen op een Nintendo console, was in 2007 met Fire Emblem: Radiant Dawn op de Wii. Alvast één goede reden om uit te kijken naar Fire Emblem: Three Houses.

  Jammer genoeg is er nog niet heel veel informatie bekend over Fire Emblem: Three Houses. De game speelt zich af in het land Fódlan, waar jouw personages drie personages genaamd Edelgard, Dimitri en Claude ontmoet. Veel details over het verhaal zijn niet bekend, maar Fire Emblem kennende zal het ongetwijfeld te maken hebben met een oorlog tussen koninkrijken.

  Terug is dan ook de bekende turn-based gameplay waar de serie bekend om staat. Ook zal je nu tussen gevechten door vrij rond kunnen lopen en zo nieuwe informatie krijgen en relaties opbouwen. Nieuw zijn ook de grote troepenformaties die spelers op het slagveld volgen. Genoeg vernieuwingen om Fire Emblem: Three Houses een plek te geven op deze lijst met Nintendo Switch games in 2019.

  In tegenstelling tot veel van de Nintendo Switch games op deze lijst weten we niet wanneer Fire Emblem: Three Houses precies uit moet komen, maar het zal ergens in 2019 zijn.

  Animal Crossing

  De volgende game op deze lijst met Nintendo Switch games in 2019 is nog niet heel lang geleden aangekondigd. Tijdens de Nintendo Direct van 14 september 2018 kondigde Nintendo namelijk een gloednieuwe Animal Crossing game aan, die dit jaar voor de Switch uit gaat komen.

  Helaas is dit alles wat we weten over deze nieuwe Animal Crossing game. Zelfs de titel, Animal Crossing, is nog een werktitel en zal waarschijnlijk gaan veranderen. Nintendo zal dit jaar in een Nintendo Direct ongetwijfeld meer informatie gaan delen over Animal Crossing. Tot die tijd kunnen we alleen maar speculeren over wat dit vervolg op Animal Crossing: City Folk en Animal Crossing: New Leaf gaat brengen.

  Animal Crossing staat gepland voor een release in 2019.

  Luigi’s Mansion 3

  Het leek eerder alsof de dagen voor Luigi’s Mansion geteld waren. Na een tweede deel op de Nintendo 3DS gevolgd door een remake van de originele GameCube game, hadden veel mensen niet verwacht dat er een derde deel zou komen. Al helemaal op de Nintendo Switch! Gelukkig bleek dit wel zo te zijn en kondigde Nintendo de game aan tijdens een Nintendo Direct in september 2018.

  Het grote nadeel is: we weten nog helemaal niets over Luigi’s Mansion 3. De game bestaat en komt in 2019 naar de Nintendo Switch, maar meer over de titel blijft nog even mysterieus als de spoken in het landhuis. Mogelijk laat Nintendo meer weten over de game in een nieuwe Nintendo Direct.

  Luigi's Mansion 3 moet dit jaar voor de Nintendo Switch verschijnen.

  Pokémon RPG

  Bij de aankondiging van Pokémon Let’s GO Pikachu en Let’s GO Eevee waren sommige fans verbolgen over het feit dat het geen traditionele Pokémon ervaring was. Ontwikkelaar Game Freak stelde de fans al snel gerust. Geen zorgen, naast de Let’s GO games komt er ook een traditionele Pokémon RPG naar de Nintendo Switch in 2019.

  Goed Nieuws! Net als bij Animal Crossing weten we alleen helemaal niets over deze nieuwe Pokémon-game. Het gaat in ieder geval over Generation VIII, wat betekent dat we hoogstwaarschijnlijk weer een heleboel spiksplinternieuwe Pokémon in balletjes kunnen vangen.

  Pokémon RPG staat gepland voor een release op de Nintendo Switch in het einde van 2019.

  Mortal Kombat 11

  Tijdens The Game Awards 2018 werd bekendgemaakt dat Mortal Kombat 11 naar de Nintendo Switch gaat komen. Dit is best bijzonder, omdat de laatste keer dat we een Mortal Kombat game op een Nintendo console konden spelen in 2007 was. Toen kwam Mortal Kombat: Armageddon uit voor de Nintendo Wii. Als Nintendo-gebruiker kan je dus vast niet wachten om aan de slag te gaan met Mortal Kombat 11. Wij wel in ieder geval!

  Momenteel is er nog niet veel bekend over Mortal Kombat 11, gezien de game pas heel recent aangekondigd is. Wel zijn er al wat kleine details beschikbaar. We weten dat Scorpion en Raiden in ieder geval speelbaar gaan zijn en dat Shao Kahn beschikbaar is voor wie de game pre-ordert. Ook zal je de mogelijkheid krijgen om personages aan te passen.

  Mortal Kombat 11 komt ergens in 2019 uit.

  Daemon X Machina

  Wie van gigantische robots (ook wel ‘mechs’ genoemd) houdt, moet Daemon X Machina goed in de gaten houden. Kenichiro Tsukuda, bekend van de Armored Core serie, staat aan het hoofd van de game. Hij is van plan om Daemon X Machine de “beste mech actie game ooit” te maken. Als we de beelden mogen geloven, lijkt het dat de beste man flink op weg is om dit doel te realiseren.

  Jij bent in het bezit van een Arsenal, een gigantische robot die je volledig naar eigen wens kan aanpassen met allerlei vernietigende wapens. Uiteraard sta je lijnrecht tegenover andere Arsenals die net zo gevaarlijk zijn als die van jou. Je vliegt en rent door vernietigde steden terwijl je auto’s oppakt en weggooit alsof het speelgoed is. De graphics geven je dan ook nog eens het gevoel alsof je rechtstreeks een animeserie bent ingestapt.

  We moeten nog wachten op wat meer informatie over de game, zoals details over het verhaal en de multiplayermodus. Daemon X Machina ziet er in ieder geval nu al ontzettend gaaf uit. De game heeft wat ons betreft een plek verdiend op deze lijst met Nintendo Switch games in 2019.

  Daemon X Machina moet ergens in 2019 verschijnen.

  Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order

  Koei Temco Games en Team Ninja ontwikkelen een game die velen niet aan zagen komen. Ze werken aan een derde deel in de Marvel Ultimate Alliance serie genaamd The Black Order, een game die exclusief naar de Nintendo Switch komt in 2019. De aankondiging kwam tijdens de jaarlijkse Game Awards, waar we ook wat details te weten kwamen over wat we precies van The Black Order kunnen verwachten.

  De verhaallijn is vergelijkbaar met de Infinity War bioscoopfilms en de klassieke Infinity Gauntlet verhaallijn. Een team bestaande uit leden van de Avengers, X-Men en Guardians of the Galaxy moeten de zes Infinity Stones verzamelen voordat Thanos en zijn Black Order dit doen. Je stelt je eigen ultieme Marvel-team samen om dit te bereiken.

  Voor co-op liefhebbers is The Black Order ook interessant, want de game is zowel on- als offline met vier mensen te spelen. Je hebt per persoon ook maar een enkele JoyCon nodig, dus vier spelers bij elkaar krijgen is niet zo moeilijk. Genoeg redenen waarom Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order op deze lijst met toffe Nintendo Switch games in 2019 hoort!

  Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order komt ergens in 2019 naar de Nintendo Switch.

  Naar welke Nintendo Switch games in 2019 kijk jij het meeste uit?

  Na het lezen van deze special mag het duidelijk zijn: er komen flink wat toffe games naar de Nintendo Switch in 2019. Er zijn een aantal titels waaronder Metroid Prime 3 en Bayonetta 3 die nog geen datum hebben, maar wel mogelijk dit jaar uit kunnen komen. Daarom staan ze ook niet in deze special. Naar welke game hier kijk je het meeste uit? Wij lezen het graag!

  Travis Strikes Again: No More Heroes

  Verkijgbaar vanaf 18 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.