De 5 beste fighting games in 2019 om naar uit te kijken

  Vorig jaar was een jaar vol met goede vechtgames: Super Smash Bros. Ultimate, Street Fighter V, Dragon Ball FighterZ en Soul Calibur 6. Dit jaar staan er weer een paar goede fighting games op ons te wachten. Bekijk deze top 5 beste fighting games in 2019 om naar uit te kijken.

  5. Dead or Alive 6

  We trappen de lijst af met Dead or Alive 6. Aan het einde van Dead or Alive 5 zagen we Kasumi afscheid nemen van haar leven als ninja waarna ze in het geheim gaat wonen in de bergen. Maar als de wereld gevaar loopt door een vijandig plan komt de ninja weer in actie, dat in Dead or Alive 6.

  Het rooster aan vechters bestaat op dit moment uit 25 vechters. Volgens gameontwikkelaar Team Ninja zitten er geen personages die geïntroduceerd waren in Dead or Alive Xtreme 3 in deze nieuwe game. De nieuwe vechters zijn Diego en NiCO. De game komt uit 1 maart 2019 voor PC, Xbox One en PlayStation 4.

  4. Streets of Rage 4

  Deze aankomende beat ‘em up fighting game is alweer de vierde game van Streets of Rage en het verhaal speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen van Streets of Rage 3 af. Het doel van het spel is om lagen van vijanden te verslaan door speciale aanvallen uit te voeren. Het nieuwe aan Streets of Rage in deze game is de mogelijkheid om levens terug te krijgen met sommige aanvallen.

  De terugkerende personages zijn Axel Stone en Blaze Fielding, andere personages moeten nog worden bevestigd. Net als de releasedatum, want die is ook nog niet bekend. We weten al wel dat de game in 2019 uitkomt voor de platformen PC, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

  3. Samurai Spirits

  Deze fighting game, ontwikkeld door SNK, komt in 2019 en wordt uitgegeven door Bandai Namco. De Japanstalige game gaat over samurai's, waarvan de bevestigde personages: Haohmaru, Nakoruru, Galford, Earthquake, Jubei Yagyu, Ukyo Tachibana, Genjuro Kibagami en Rimururu.

  De trailer is erg spectaculair en zit vol met actie, maar er is nog niet heel veel bekend over de game zelf. Het verhaal wordt kort beschreven: een nieuwe adviseur moet proberen twee rijken samen met brengen. Alleen wordt dat hem onmogelijk gemaakt door de haat en nijd over het hele rijk. Tot nu toe is bekend dat Samurai Spirits op de PS4 uitkomt.

  2. Jump Force

  Door het samengaan van beide werelden zijn er slechteriken binnengedrongen en die laten een spoor van vernieling achter. Het is aan jou als speler de taak om die slechteriken te stoppen. Samen met het door Director Glover samengestelde Jump Force team ga je de strijd aan. Het Jump Force team bestaat uit onder andere de bekende helden: Son Goku, Monkey D. Luffy, Kenshiro en Uchiha Sasuke.

  Jij mag als speler zelf een personage samenstellen en hem of haar eigen vechtmoves geven. De vechtmoves hebben elementen vanuit verschillende manga franchises. Na het doorlopen van de training sluit je je aan bij het Jump Force team om het kwaad te bestrijden. In de trailer komt heel kort ook het Onyx Book voorbij, een boek dat mogelijk iets te maken kan hebben met het samenkomen van de twee werelden in Jump Force. Jump Force is vanaf 15 februari verkrijgbaar op Xbox One, PlayStation 4 en PC. De game is nu al te pre-orderen.

  1. Mortal Kombat 11

  Tijdens The Game Awards is nu eindelijk duidelijk geworden wat er aan zat te komen: Mortal Kombat krijgt een elfde deel. De game werd met een brute trailer onthuld, waarbij Raiden lijnrecht tegenover Scorpion stond. De eerste nieuwe Mortal Kombat-game in vier jaar na het in 2015 verschenen Mortal Kombat X die van ons een 7 kreeg in de review.

  Fans van de franchise hoeven niet lang te wachten om met Scorpion, Raiden, Sub-Zero, Sonya Blade en Reptile de tegenstanders uit elkaar te scheuren met brute fatalities. Vanaf 23 april 2019 is Mortal Kombat 11 verkrijgbaar voor de Xbox One, PlayStation 4, PC en de Nintendo Switch.

  De 5 beste fighting games in 2019 om naar uit te kijken

  Dat waren de 5 beste fighting games in 2019 om naar uit te kijken! Naar welke van deze games kijk jij het meeste uit? Laat het ons weten in de comments.

  Dead or Alive 6

  Verkijgbaar vanaf 1 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.