Game of Thrones Season 8 Episode 6 - Alle details die je hebt gemist

  Game of Thrones Season 8 Episode 6 was de laatste aflevering van de serie. De aflevering had de zware taak om een het complete verhaal af te ronden. In onze breakdown beschreven we de belangrijkste gebeurtenissen uit de aflevering. In deze special lees je de kleine details, verwijzingen en hints die je misschien over het hoofd hebt gezien.

  HBO

  5. Het einde van de winter

  Toen de serie begon, verkeerde het land Westeros zich al negen jaar in een staat van zomer. Iets wat ongebruikelijk lang is. Seizoenen werken dus iets anders in de wereld van Game of Thrones. Volgens een oude legende bestaat er ook nog een verschijnsel dat ‘de lange nacht’ heet. Tijdens deze periode, die generaties lang kan duren, valt The Night King Westeros aan.

  In seizoen 8 begon de winter en werd het ook tijd voor de eerst lange nacht sinds duizenden jaren. Deze nacht duurde alleen niet heel lang, aangezien Arya The Night King wist om te leggen tijdens zijn aanval op Winterfell. Aan het einde van Game of Thrones Season 8 Episode 6 zie we een groen grassprietje in het gebied achter de muur. Dit betekent dat het einde van het dode leger ook gelijk het einde van de winter was. Het grassprietje is daarnaast een mooi symbool voor de hoopvolle toekomst.

  HBO

  4. Daenerys' beschrijving van de Iron Throne verwijst naar de boeken

  In de aflevering zien we hoe Daenerys voor de eerste keer de troonzaal van King’s Landing betreedt en vol bewondering de troon bekijkt. Als Jon Snow de zaal binnenkomt, vertelt ze hem hoe ze als kind dacht dat The Iron Throne eruitzag. De oplettende fans van de boeken konden erachter komen dat deze omschrijving precies overeenkomt met de details die schrijver George R.R. Martin over de troon heeft onthuld.

  Daenerys vertelt Jon dat ze dacht dat de troon een berg van zwaarden was die te hoog was om te beklimmen. George schrijft in de boeken dat de troon een torenhoog en lelijk in elkaar geflanst ding is. Een totaal andere versie van de troon dan die je in de serie ziet.

  HBO

  3. Oude bekenden tijdens de vergadering

  Nadat Jon Snow genoodzaakt was om zijn geliefde koningin Daenerys te vermoorden, ontstond er een groot probleem: wie moet er nu regeren over Westeros? Om tot een oplossing te komen, kwamen alle belangrijke personages uit het land bij elkaar om de toekomst te bespreken. Tijdens deze vergadering waren een aantal bekende gezichten te zien.

  Zo waren onder andere Edmure Tully en Robin Arryn aanwezig. Edmure Lord of Riverrun en het jongere broertje van Catelyn Stark. Tijdens de Red Wedding trouwde hij met een dochter van Walder Frey en werd later door de Frey’s gevangen gehouden. Robin Arryn is het neefje van de Starks en zagen we voor het laatst in seizoen 6 toen hij door Lord Yohn Royce werd getraind met een pijl en boog. Royce was ook aanwezig tijdens de vergadering. Verder was ook Yara Greyjoy van de partij en kregen we een eerste blik op de nieuwe prins van Dorne.

  HBO

  2. Het visioen van Daenerys wordt de realiteit

  In seizoen twee van Game of Thrones krijgt Daenerys, wanneer ze een magische toren in de stad Qarth betreedt, een visioen. In dit visioen bevindt Daenerys zich in een verwoeste troonzaal in King’s Landing. Het sneeuwt en het lijkt alsof er een gevecht heeft plaatsgevonden. We zien hoe Daenerys naar voren loopt en The Iron Throne aanraakt.

  In Game of Thrones Season 8 Episode 6 wordt dit visioen werkelijkheid. Daenerys betreedt namelijk de verwoeste troonzaal en raakt The Iron Throne aan in een scène die op precies dezelfde manier in beeld is gebracht als die van het visioen. We weten nu ook dat de sneeuw in het visioen niet alleen sneeuw maar ook as was.

  HBO

  1. De allerlaatste scene brengt je terug naar het begin

  De allerlaatste scene in het laatste seizoen van Game of Thrones verwijst op een visuele manier naar de aflevering waar het in 2011 allemaal mee begon. Aan het einde van Game of Thrones Season 8 Episode 6 zien we hoe Jon Snow aankomt in Castle Black en daarna samen met de Wildlings door de muur gaat om het bos te betreden.

  In de eerste paar minuten van Game of Thrones zien we hoe een groepje mannen van The Night’s Watch ook door de poort van de muur heenloopt om vervolgens naar het bos te gaan. De twee scènes hebben visueel gezien veel overeenkomsten. Door in de laatste scène van Game of Thrones naar het begin te verwijzen, wordt het verhaal op symbolische manier rond gemaakt.

  Details die je gemist hebt in Game of Thrones Season 8 Episode 6

  Dit waren de vijf details die je gemist zou kunnen hebben tijdens het kijken van Game of Thrones Season 8 Episode 6. Zo zie je dat je goed moet opletten om elke verwijzing en hint naar eerdere seizoen te kunnen begrijpen. Had jij deze details gemist? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.