Foto: HBO

Lucas Wubben

Episode 5 van Game of Thrones Season 8 had zijn plus- en minpunten, maar ik heb zeker genoten. Laat ik beginnen met het positieve: de manier waarop Deanerys doordraaide. Het hing al in de lucht, maar toch twijfelde ik heel erg of ze het in haar had. En ze deed het dus toch, erg tof om haar personage zo te zien. Daarnaast vond ik ook het gevecht tussen The Hound en Ser Clegane erg tof, eindelijk stonden de twee tegenover elkaar.

Toch heeft de aflevering ook zeker wat flaws. Want weer is het script gewoon niet optimaal geschreven. Waarom kan de draak van Daenerys nu wel ineens zoveel schepen en de hele stad neerhalen zonder geraakt te worden. De vorige aflevering werd een van haar draken met 37 pijlen doorzeeft in een paar seconden, en nu haalt ze ongeschonden de strijd. Erg maf. Ook erg maf was hoe zwak de Golden Company was. Lachwekkend, eigenlijk. Daarnaast haalt deze aflevering ook eigenlijk het hele nut van Bron weg. Iets wat naar mijn mening al totaal overbodig geïntroduceerd werd, een zeer matig vervolg kreeg en uiteindelijk dus voor jan met de korte achternaam afgehandeld is.

Maar goed. The things we do for love.

Game of Thrones Season 8 Episode 5

Sonja van der Meer

Ik was even in shock bij de Episode 5 van Season 8 van Game of Thrones. Er gebeurde ontzettend veel en ik heb alweer in volle spanning naar mijn scherm gekeken. Emilia Clarke verdient een enorm applaus voor haar acteerwerk in deze aflevering.

Er waren twee punten die ik jammer vond en deze hebben beiden te maken met Arya. Waarom maken de schrijvers geen gebruik van het feit dat Arya letterlijk van gezicht kan veranderen en waarom is ze onverwoestbaar? Het aantal keren dat ze net niet doodging was bijna ontelbaar en redelijk onnodig. Voor de rest heb ik intens genoten van de op een na laatste aflevering en ben ik onwijs benieuwd naar het einde van de serie.