Deze Game of Thrones Season 8 Episode 5 personages zouden volgens jullie sterven!

  Het einde van Game of Thrones snelt met de seconde sneller op ons af. De vijfde aflevering is nu voorbij en we voorspelde dat het een bloedbad zou worden. We vroegen jullie wie er zou sterven in Game of Thrones Season 8 Episode 5 en dit zijn de resultaten.

  HBO

  Voordat we verder gaan is het misschien handig om je ervan bewust te zijn dat we hier diep ingaan op de materie. Spoilers van alle afleveringen van Game of Thrones komen voorbij, inclusief die van Game of Thrones Season 8 Episode 5 ‘The Bells’. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  8. The Hound

  We beginnen deze lijst met Game of Thrones Season 8 Episode 5 personages waarvan jullie dacht dat ze zouden sterven met Sandor ‘The Hound’ Clegane. Hij kreeg een aantal stemmen van jullie en staat op de bodem van deze lijst. Het grappige is dat jullie het compleet goed hadden voorspeld!

  De grote hond kwam deze aflevering aan zijn vurige einde toen hij zijn broer mee de dood in sleurde. Hij offerde zichzelf op heldhaftige wijze op door samen met zijn broer van een hoge toren in de Red Keep af te springen. Beneden stond alleen niet de dood te wachten, maar ook een vlammenzee die door Drogon werd veroorzaakt.

  Home Box Office

  7. Grey Worm

  Van een correcte voorspelling gaan we door naar een incorrecte, namelijk Grey Worm. Jullie verwachtte dat de voorman van Dany’s leger de dood zou vinden, maar dat gebeurde niet. Integendeel zelfs, de voorman sloeg net als Dany door en begon ongewapende soldaten te vermoorden. Dit deed hij natuurlijk wel pas nadat Dany besloot om de fik erin te steken, maar toch.

  Hij deed het waarschijnlijk ook omdat Cersei zijn liefje van het leven beroofde en uit was op wraak. Hoewel we dit nog enigszins kunnen begrijpen, was het toch schokkend om te zien hoe Grey Worm zo tekeer ging. Game of Thrones weet wel vaker te shockeren, maar dit was op een nieuw niveau.

  HBO

  6. Varys

  De volgende in de lijst met Game of Thrones Season 8 Episode 5 personages waarvan jullie dachten dat ze zouden sterven in Varys. De fluisterkoning zou volgens jullie niet lang meer hebben om te fluisteren en dat bleek ook zo te zijn. Hij werd levend verbrand door Drogon nadat Dany het commando gaf.

  De reden daarvoor was wel legitiem aangezien Varys een complot aan het smeden was om haar af te zetten en mogelijk zelfs te vermoorden. In de aflevering wordt immers verkondigd dat Dany niet meer eet en we weten dat Varys een informant heeft die in de keuken werkt. Het is meer dan logisch om te denken dat Varys met wat vergif van Dany af wilde komen, zodat er een nieuwe heerser op kon staan die geschikt is om te leiden.

  HBO

  5. The Mountain

  Net binnen de top vijf personages die in Game of Thrones Season 8 Episode 5 volgens jullie zouden sterven staat Gregor Clegane. De meeste kijkers kennen hem misschien beter als The Mountain. Inmiddels is het alleen nog maar een zombie die alles doet wat Cersei zegt, ten minste, tot aan deze aflevering in ieder geval.

  Jullie voorspelling kwam namelijk uit, want de beste man heeft de dood eindelijk gevonden. Zijn broertje The Hound gooide hem namelijk van een toren af in een vlammenzee. Het was alleen wel erg spannend, want na vier of vijf dodelijke verwondingen vocht de zombie nog steeds door en leek het er zelfs op alsof hij zou overleven. Gelukkig vond hij de dood op poëtische wijze.

  HBO

  4. Jaime Lannister

  De vierde plaats gaat door jullie stemmen naar Jaime Lannister en helaas hebben jullie ook deze keer gelijk. De Kingslayer overleefde de strijd om King’s Landing niet door toedoen van de drakenkoningin. Door haar aanval op King’s Landing stortte de ondergrondse tunnels in die hij wilde gebruiken om te ontsnappen en viel zijn plan in duigen.

  Hiervoor werd hij nog wel dodelijk verwond door piraat Euron Greyjoy. Nadat laatstgenoemde op magische wijze van zijn schip aan wal wist te komen ging hij het gevecht met Jaime aan. Jaime wist het uiteindelijk te overleven, maar niet voor lang.

  HBO

  3. Daenerys Targaryen

  Het brons in deze lijst met personages waarvan jullie dachten dat ze zouden sterven in Game of Thrones Season 8 Episode 5 gaat naar de drakenkoningin zelf, Daenerys Targaryen. Ze stierf uiteindelijk niet en dat komt waarschijnlijk doordat de dood nu ineens haar beste vriend is.

  Ze roosterde King’s Landing namelijk levend en vermoordde daarbij honderden of misschien zelfs duizenden onschuldige bewoners. Waarom ze dit deed is nog steeds een raar verhaal omdat de strijd eigenlijk al gestreden was. Volgens de makers heeft het te maken met het feit dat Dany de Red Keep zag, de plek waar haar familie uit werd verstoten waarna ze compleet doordraaide. We noemen haar vanaf nu dan ook maar de Mad Queen.

  HBO

  2. Cersei Lannister

  Over gestoorde koninginnen gesproken. De volgende op deze lijst met personages waarvan jullie dachten dat ze in Game of Thrones Season 8 Episode 5 zouden sterven in niemand minder dan Mad Queen Cersei Lannister. Ook hierover hadden jullie gelijk, want Cersei kwam na acht seizoenen eindelijk te overlijden.

  Ze stierf in de armen van haar broer, zoals al eerder in de serie al voorspeld werd door Maggie de Frog. Zij voorspelde toen Cersei nog een kind was dat ze op deze manier zou sterven en dat is nu waarheid gebleken. In tranen huilde ze bij Jaime over dat ze niet dood wilde gaan, maar helaas wist ze haar lot niet te ontsnappen.

  HBO

  1. Euron Greyjoy

  De kroon van onze lijst met personages waarvan jullie dachten dat ze in Game of Thrones Season 8 Episode 5 zouden sterven wordt gespannen door Euron Greyjoy. Met een flinke meerderheid dachten jullie dat de gevreesde piraat de dood zou vinden en jullie hadden gelijk. Hij vond de dood dankzij niemand minder dan Jaime Lannister.

  Euron daagde de Kingslayer uit tot een gevecht nadat hij op het nippertje de dood wist te ontsnappen door toedoen van Drogon. De draak van Dany brandde zijn schip (en eigenlijk zijn hele vloot) zonder al te veel moeite plat. Daarna was het aan Jaime om een einde aan hem te maken, maar dat leek Euron niet zoveel uit te maken. Hij verwondde Jaime op dodelijke wijze en verklaarde dat hij de dood van Jaime had veroorzaakt. Hij zou eens moeten weten hoe fout hij het had.

  Game of Thrones Season 8 Episode 5 controversie

  Hoewel de aflevering veel dood en verderf bevatte, viel de aflevering niet bij iedereen in de smaak. Veel fans waren ontevreden over de aflevering en besloten zelfs om een petitie te starten om het laatste seizoen compleet opnieuw te maken. Tot nu toe is daar nog niets uitgekomen, dus kun je beter alvast onze Game of Thrones Season 8 Episode 6 preview lezen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.