Game Name Explained: Pokémon Scarlet en Violet

Article
zondag, 17 september 2023 om 15:00
pokemon scarlet keyartf1668713769
Met de release van de eerste DLC duiken veel spelers weer in Pokémon Scarlet en Violet. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom die games zo heten? Het zijn kleuren, net als bij de eerste Pokémon-games, maar de reden gaat mogelijk wat dieper dan dat.
Pokémon-games komen altijd in paartjes uit en de twee games in een paar zijn dan meestal een tegenstelling, of juist een complementair paar. Red en Blue zijn (ook dankzij de Pokémon op de hoes) als water en vuur, Sun en Moon is dag en nacht, Sword en Shield zijn aanval en verdediging en bovendien vaak als paar gebruikt. Soms lijkt er niet veel achter te zitten waarom nieuwe games de namen krijgen die ze krijgen, maar daar kun je je in vergissen.
Black en White zijn bijvoorbeeld naar kleuren vernoemd, net als de originele games. Dat is alleen niet om nostalgische redenen, zoals vaak gedacht wordt, maar omdat de games gaan over idealen en zwart-wit denken. Ook Scarlet en Violet, op het eerste gezicht bijna een variatie op Red en Blue, hebben mogelijk een diepere reden om zo te heten.
pokemonscarletf1676998366

Een oude vlag

De regio’s waarin Pokémon-games zich afspelen zijn vaak gebaseerd op bestaande landen of gebieden op onze eigen wereld. In het geval van Scarlet en Violet is er inspiratie gehaald uit Spanje. Uiteindelijk komen de namen Scarlet en Violet daar waarschijnlijk ook vandaan.
De huidige Spaanse vlag bestaat voornamelijk uit rood en geel, maar ten tijde van de Tweede Spaanse Republiek, tussen 1931 en 1939 werd een vlag gebruikt waar een rode, gele en paarse band op te zien waren. Na de Spaanse burgeroorlog, gewonnen door Francisco Franco, bleef de verbannen republikeinse regering de vlag met de paarse band gebruiken tot 1977. Wellicht dat de inspiratie voor Pokémon Scarlet en Violet van deze vlag komt.

Hoe zit het met de DLC van Pokémon Scarlet en Violet?

Helaas geeft een geschiedenis van de spaanse vlag geen antwoorden over de namen van de DLC van Scarlet en Violet. De twee golven heten The Teal Mask en The Indigo Disc. Teal is een vaak donkere kleur die tussen groen en blauw in zit, terwijl indigo een specifieke tint blauw is. Beide komen niet prominent voor in de huidige of vroegere vlaggen van Spanje.
Maar mogelijk biedt de koninklijke standaard van Spanje een uitkomst. Over de hele geschiedenis bekeken staat het koninklijke wapen meestal op een rode of witte achtergrond. Maar Juan Carlos I gebruikte een donkere achtergond die mogelijk als Indigo te omschrijven is. De standaard van de prins of prinses van Asturias staat op een lichtblauwe achtergond. Die is met een beetje fantasie misschien teal te noemen, al is hij niet bijzonder groen.
Maar wellicht licht het antwoord voor de naam van de DLC niet in vlaggen. Het kan zelfs zijn dat de namen van Scarlet en Violet daar eigenlijk ook niet vandaan komen. Er is bijvoorbeeld ook een visuaal motief van sinaasappels in Scarlet en druiven in Violet, dus misschien komt het daarvandaan. Voor zover wij konden vinden heeft Game Freak de titels nooit uitgelegd, maar voor in ieder geval de titels van de base games lijkt de vlaggentheorie ons niet onwaarschijnlijk.

Populair Nieuws