Top 5 voetballers die na Ronaldo ook kozen voor Saudi-Arabië

Article
zondag, 17 september 2023 om 12:00
pexels markus spiske 114296f1694783320
Nadat in het voorjaar één van werelds grootste voetballers aller tijden genaamd Cristiano Ronaldo naar Saudi-Arabië verhuisde volgde deze zomer een legioen aan andere spelers voor lucratieve deals naar het Oosten. Hier volgen de grootste namen.

Karim Benzema

Deze zomer maakte Karim Benzema als eerste speler een opmerkelijke overstap naar Saudi-Arabië, ondanks dat hij nog steeds een prominente rol bij Real Madrid kon hebben. De Franse aanvaller, die vorig seizoen nog de gouden bal won, besloot alleen om zijn voetbalavontuur in het Arabische land voort te zetten. Al Ittihad was de club die hem verwelkomde en hem een gigantisch hoog salaris bood. Volgens berichten heeft Benzema een contract ondertekend ter waarde van maar liefst tweehonderd miljoen euro.

N'Golo Kanté

N'Golo Kanté koos ervoor om Chelsea te verlaten, de club waarmee hij onder andere de Premier League en Champions League won. De altijd goed gehumeurde voetballer verhuisde transfervrij naar Saudi-Arabië, waar hij vanaf volgend seizoen voor Al Ittihad zal spelen. Volgens geloofwaardige bronnen zal Kanté tijdens zijn verblijf bij Al Ittihad een salaris van driehonderd miljoen euro ontvangen.

Neymar jr.

De duurste speler aller tijden maakte deze periode wederom een enorme stunt op de transfermarkt door ervoor te kiezen om te verkassen naar Saudi-Arabië voor een bedrag van maar liefst 100(!) miljoen euro. Na een mild succesvolle periode bij het Franse PSG besloot hij de overstap te maken naar Al-Hilal. Zijn salaris wordt verviervoudigd en hij zal over een periode van 2 jaar om en nabij de 300 miljoen euro opstrijken. Leuk feitje: elke keer dat Neymar op social media het land Saudi-Arabië promoot krijgt hij een half miljoen.

Georgino Wijnaldum

Na zijn uitleenperiode bij AS Roma waarin hij enkel en alleen maar geblesseerd was, raakte Nederlands international Georginio Wijnaldum uit de pick-order bij Paris Saint-Germain. Tijdens de voorbereiding trainde hij al los van het reguliere team. Ondanks de wens van Wijnaldum om in Europa te blijven voetballen, boden zich geen grote clubs aan. Daarom heeft de middenvelder uit Rotterdam ervoor gekozen om zijn voetballoopbaan voort te zetten in de Saudische competitie, waar hij een driejarig contract heeft ondertekend bij Al Ettifaq (gecoacht door Liverpool legende Steven Gerrard) voor een transferbedrag van 10 miljoen euro.

Diverse voetballers

Bekende spelers die nog meer de overstap maakten naar het Midden-Oosten zijn onder andere. Sergej Milinkovic-Savic, Riyah Mahrez, Sadio Mané, Fabinho, Aymeric Laporte en Ruben Neves.

Populair Nieuws