Gaat de nieuwe Super League invloed hebben op FIFA en PES?

  Gaat de nieuwe Super League invloed hebben op FIFA en PES? De kans is niet meer zo heel groot aangezien die competitie al gestorven is voordat het begon, maar toch leggen wij nog even uit wat er allemaal mis kan gaan bij de grote voetbalgames als de Super League toch gebeurt.

  EA sports

  Als je een voetbalfan bent zal het je niet ontgaan zijn, een aantal grote clubs wil zich afsplitsen van de Europese competities en een eigen Super League beginnen. Nou is de vraag dus alleen wel wat voor invloed dit gaat hebben op voetbalgames zoals FIFA, PES en Football Manager. Het zal in ieder geval niet makkelijk worden voor de verschillende ontwikkelaars om de Super League te vertalen naar hun games, om nog maar eens niet te beginnen over de prijs die er waarschijnlijk aan verbonden zal zijn.

  Licenties voor de Super League

  Het grootste probleem voor de verschillende ontwikkelaars zal het verkrijgen van de licentie voor de Super League zijn. De verschillende licenties die op dit moment rondvliegen in de wereld van het voetbal zijn al ontzettend lastig om te krijgen. Overigens wordt de strijd om die licenties consistent gewonnen door EA Sports voor FIFA door gewoon een flinke zak geld tevoorschijn te toveren. Zo heeft de ontwikkelaar de laatste jaren in ieder geval wel de licenties voor zowel de Champions League als de Europa League binnen gehaald.

  Toch heeft FIFA hier wel de zwakste positie, vooral omdat de game natuurlijk een officiële licentie krijgt van de gelijknamige voetbalorganisatie en de ECA. Laat beide organisaties nou niet zo gelukkig zijn met de vorming van de Super League, wat ze waarschijnlijk ook niet heel gelukkig zal maken met de ontwikkelaar die geld geeft aan de Super League voor de licentie. Dit geeft dan wel weer een mooie kans voor PES die een flinke dreun kan uitdelen aan FIFA door deze licentie weg te kapen.

  Super League moet geprogrammeerd worden

  Wat de verschillende ontwikkelaars van FIFA, PES en Football Manager momenteel ook dwars zal zitten, is dat de Super League ook geprogrammeerd zal moeten worden in de game die ze maken. Dit is niet een klusje dat je even in een paar uurtjes doet en dus zullen de ontwikkelaars toch vooral hopen dat er zo snel mogelijk een knoop doorgehakt wordt. De games zullen namelijk aan het einde van dit jaar toch moeten verschijnen, al kan in ieder geval één game wel wat meer tijd in de oven gebruiken.

  Waarom het programmeren van de Super League vooral lastig zal zijn in FIFA, PES en Football Manager is vooral vanwege de onzekerheid of de verschillende clubs in hun eigen competities actief mogen blijven en hoe de nieuwe structuur van de Champions League en Europa League eruit gaat zien. Beide Europese competities gaan namelijk ook flinke veranderingen doormaken in de komende jaren. Inmiddels weten we wel wat plannen daarover, maar die zijn pas voor 2024 en dus hebben de ontwikkelaars daarvoor nog wel even de tijd voor het programmeren.

  Super League gaat waarschijnlijk toch niet door

  Alles wat we hier bespreken is natuurlijk puur theoretisch, want de kans dat de Super League doorgaat is de afgelopen paar dagen ontzettend klein geworden. De grote Premier League clubs hebben zich namelijk al teruggetrokken en lijken toch niet te springen om het idee van de Super League onder druk van de fans. Voor de ontwikkelaars van FIFA, PES en Football Manager zal dit toch wel een redelijke opluchting zijn, want het scheelt toch veel werk voor de komende maanden.

  De andere clubs die de Super League hadden opgericht lijken ook niet meer echt te springen voor het idee van de nieuwe Europese topcompetitie. Daarmee lijkt de laatste spijker toch wel in de doodskist van de competitie te zitten, maar volgens de voorzitter van Real Madrid, Florentino Pèrez, zal het idee van de competitie zeker nog wel een keer terugkomen. Blijkbaar hebben jongeren tussen de 16 en 24 geen interesse meer in voetbal en is een Super League nodig voor het voortbestaan van de sport. Blijkbaar heeft de Spaanse voorzitter nooit gekeken naar de gemiddelde spelers van FIFA en PES.

  Super League in FIFA en PES

  Aan de andere kant kunnen de ontwikkelaars er ook voor kiezen om misschien toch een soort van theoretische Super League in hun games te bouwen. Zeker een game als PES kan wel een extra steuntje in de rug gebruiken met een nieuwe gamemodus die de Super League als theoretische competitie presenteert. Toch is het meer iets wat je dan weer van FIFA zou verwachten als onderdeel van de game om de game te slijten aan nog meer mensen. Football Manager zal het waarschijnlijk nooit doen, tenzij het een officiële competitie wordt of de ontwikkelaar voegt het toe als extra evenement wat kan voorkomen tijdens het spelen van een carrière.

  In ieder geval is het nog even afwachten wat er precies gaat gebeuren in de voetbalwereld. Voorzitter Florentino Pèrez heeft namelijk nog wel benadrukt dat de clubs niet zomaar onder hun contract voor de Super League uit kunnen en dat zet dan toch weer de deur open dat het misschien gaat gebeuren. In ieder geval zijn het spannende tijden voor iedere voetbalfanaat. Laten we hopen dat we snel meer duidelijkheid krijgen over wat dit ook allemaal betekent voor onze favoriete voetbalgames.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.