Fast & Furious 8 wiki - 5 dingen die je moet weten!

  Deze week is het dan zover: de nieuwste film uit de Fast & Furious series komt uit. Dit betekent veel mooie mensen, actie en (voornamelijk) auto’s. Maar wat kun je verwachten van de film? In de Furious 8 wiki staan 5 dingen die je moet weten

  Twee jaar na het grote succes van Furious 7 verschijnt het inmiddels achtste deel in de bioscopen. De cast is aangevuld en de stunts lijken groter dan ooit. Maar lukt het de succesvolle franchise om het gat dat het afscheid van geliefd karakter Brian O’Conner (Paul Walker) heeft achtergelaten, op te vullen?

  Voor Paul

  Furious 7 was een onvergetelijke rit en trok ontzettend veel bezoekers naar het theater. Niet alleen bezit de film over genoeg actie en mooie auto’s, het is ook een eerbetoon aan Paul Walker. Al vanaf de eerste film vertolkte Walker de rol van Brian O’Conner en kunnen we concluderen dat deze franchise zijn beroemdheid heeft laten stijgen. Maar na het tragische ongeluk in 2013 leek de Fast & Furious reeks even aan een zijde draadje te hangen.

  Naast snelle auto’s, mooie mensen en vette actie is familie de belangrijkste invalshoek van de saga. Het is dan ook niet vreemd dat na jaren samen te werken de castleden zich inmiddels ook echt familie voelt. In het laatste interview van Paul Walker vertelde hij dat een achtste deel hoe dan ook zou komen. En dat is dan ook de reden waarom de castleden zijn door gegaan, voor Paul.

  Vrouw aan de macht

  Tot nu toe heeft iedere Fast-film een zelfde formule. Ergens moet worden ingebroken of iets moet gestolen worden waar auto’s bij komen kijken. Uiteraard hoort hier natuurlijk een schurk bij die hier steeds achter zit. Maar dit keer is de bad-guy een bad-girl.

  Fast & Furious 8 heeft namelijk een vrouwelijke slechterik. Charlize Theron speelt Cipher in de film, een behoorlijk bekwame IT expert. Wat we kunnen verwachten van deze powervrouw is nog onbekend. Wie weet, misschien zien we voortaan vaker een vrouwelijke schurk terug in de series.

  Matten

  Zoals in het zevende deel van de reeks weer te zien was, is er bij Fast & Furious veel conflict aanwezig. Dwayne ‘ The Rock’ Johnson en Jason Stathams personages gingen tot het uiterste om het publiek de actie te geven waar ze om vroeg. Dat is in het achtste deel niet anders. Met beide acteurs weer op de voorgrond mogen actieliefhebbers zich al in hun handjes knijpen.

  The Rocks personage Hobbs eindigde in deel 7 in het ziekenhuis na een stevig potje vechten. Op dit moment werd het vurige conflict tussen Shaw (Statham) en hem pas echt duidelijk. Met name de gevangenis scene belooft veel goeds te brengen. Wie houdt er nu niet van een goeie breakout?

  Knappe koppen

  Karakteristiek aan iedere Fast film is het brede aanbod aan succesvolle acteurs. Zo zien we bijvoorbeeld Vin Diesel, Michelle Rodriguez en Ludacris weer terug. Maar, daar houdt het niet bij op. Er zullen ook nieuwe gezichten bij komen.

  Fans zijn maar al te blij met de nieuwe namen. Allereerst zal Scott Eastwood de zieltjes gaan winnen van menig Fast fan. Ook de oudere generatie mag blij zijn want Helen Mirren doet dit jaar ook mee met de rit. Zij was al eerder te zien in de RED series, waar ze een enorm sterke performance neerzette.

  Conflict is koning

  Men zegt dat een goede film bouwt op een goed conflict. Maar hoe ver kan een conflict gaan? In Fast 5 zagen we hoe The Rock zijn intrede deed in de series. Vanaf dit moment werd er op social media veel gespeculeerd over een conflict tussen hem en Vin Diesel achter de schermen. Dit leek eerst een publiciteitsstunt maar het tegendeel is waar.

  Want ook ditmaal lijkt er een hoop af te spelen wanneer de camera's uit zijn. In een film die gedomineerd wordt door mannen, heeft Vin Diesel de leiding. Maar Rock is niet helemaal blij met zijn manier van produceren. Hoe dit invloed gaat hebben is nog onbekend. Wel weten we dat het conflict nog vuriger is dan andere keren.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.