Fire Emblem Direct - Alle nieuwe informatie op een rij

Article
zondag, 22 januari 2017 om 10:08
xgn google image
Nintendo zet in 2017 natuurlijk vol in op haar Nintendo Switch met exclusieve games. Zo krijgen we nieuwe Zelda en Mario games, maar kunnen we ook aan de slag met een nieuwe Fire Emblem! Er is een speciale Fire Emblem Direct livestream gehouden, waarin veel nieuws omtrent de serie bekend is gemaakt. Wij zetten alle informatie op een rij.
Nintendo Direct is een livestream van Nintendo waarbij ze vaak ingaat op nieuwe games, DLC en allerlei andere Nintendo informatie. De afgelopen Nintendo Direct was een speciale editie, want deze stond geheel in het teken van Fire Emblem! Tijdens de Fire Emblem Direct werd er een nieuwe game voor smartphones aangekondigd, maar werden ook meerdere games voor de Nintendo Switch en de 3DS">Nintendo 3DS onthuld.
De Fire Emblem Direct kun je op de website van Nintendo terugkijken. De livestream duurt ongeveer twintig minuten, maar wij bespreken in deze special alle nieuwe informatie!

Exclusieve Fire Emblem game voor de Switch

We starten deze Fire Emblem Direct samenvatting met nieuws over de Nintendo Switch. Eerder werd al aangekondigd dat Fire Emblem Warriors voor de Nintendo Switch uit zou komen, maar nu heeft Nintendo bekendgemaakt dat we nog meer Fire Emblem content kunnen verwachten.
Er komt namelijk een exclusieve Fire Emblem game voor de Nintendo Switch. Het is voor het eerst sinds 2008 dat er een Fire Emblem game alleen op de home console van Nintendo uitkomt. In 2008 kwam namelijk Fire Emblem: Radiant Dawn exclusief voor de Wii uit.
Veel details over deze nieuwe Nintendo Switch game zijn er niet. De game zal pas in 2018 verschijnen en kan uiteraard ook portable worden gespeeld met de Nintendo Switch. Er is nog geen officiële titel voor de game.
104764

Fire Emblem voor op je mobiel

Je leest het goed! Nintendo was in 2016 lekker bezig met de mobiele games Pokémon GO en Super Mario Run, maar daar houdt het niet op. Er was al bekendgemaakt dat Nintendo bezig zou zijn met nieuwe mobiele games. In de Fire Emblem Direct is naar buiten gekomen dat een van die games een Fire Emblem game gaat worden!
Deze mobiele Fire Emblem game krijgt de naam Fire Emblem Heroes. De game is een turn-based role playing-game, zoals we van de originele Fire Emblem games gewend zijn. Het scherm is speciaal verkleind naar een veld van 8 bij 6 tegels, waarop jij verschillende tegenstanders moet zien te verslaan.
De game bevat alles wat we kunnen verwachten van een Fire Emblem game. Zo worden je personages sterker als je meer monsters vermoordt en kom je zo nu en dan een nieuw karakter tegen om aan je team toe te voegen. Je zou verwachten dat je voor al deze content moet betalen, maar Fire Emblem Heroes is juist gratis te downloaden! Je kunt wel in-app aankopen doen om nieuwe personages vrij te spelen en om andere content te kopen.
Naast het verhaal kun je in Fire Emblem Heroes ook aan de slag met andere gamemodi, waar je volgens Nintendo nog urenlang mee bezig bent. Zo heb je bijvoorbeeld Training Tower, Arena Duels en Hero Battles, waar je tegen andere spelers strijdt.
Gelukkig belooft Nintendo dat de game zal worden uitgebreid met updates. Deze updates moeten met gratis nieuwe content komen, waardoor je nog meer plezier kunt hebben. De trailer laat ons alvast kennismaken met wat we binnenkort kunnen verwachten, want Fire Emblem Heroes komt op 2 februari 2017 uit voor zowel Android als iOS.
104765

Klassieke Fire Emblem game voor de 3DS

Voor de Fire Emblem fans die over een 3DS beschikken is er ook goed nieuws. Er komt namelijk een nieuwe Fire Emblem game, genaamd Fire Emblem Echoes: Shadow of Valentia.
Alhoewel, dit is geen compleet nieuwe game. De originele game kwam namelijk uit in 1992, maar was alleen beschikbaar in Japan. De 3DS versie die uit gaat komen is compleet gebaseerd op deze game, maar is dan opnieuw ontwikkeld.
Volgens Nintendo is ieder aspect van de game in de 3DS versie verbeterd. Zo zijn er speciale dialogen ingesproken, bevat de game natuurlijk hedendaagse graphics en zijn er ook nieuwe stukken content toegevoegd. Nintendo gebruikt de traditionele gameplay, maar dan met een moderne twist waarbij je op avontuur gaat in verschillende dungeons.
Fire Emblem Echoes: Shadow of Valentina gaat over de personages Alm en Celica. Zij zijn de hoofdpersonages in deze game en komen ook beschikbaar als speciale amiibo-figuren.
Het is niet bekend wat we nog meer van de game kunnen verwachten. Het lijkt erop dat het dus een remake van de originele game uit 1992 is. Heel lang hoeven we niet meer te wachten, want op 19 mei kunnen we aan de slag met de ‘nieuwe’ Fire Emblem 3DS game.
104766

Fire Emblem Warriors krijgt ook een 3DS release

Tijdens de presentatie van de Nintendo Switch in Tokio zagen we de desbetreffende console in actie. Ook toonde Nintendo een flink aantal games voor de Nintendo Switch, waaronder Fire Emblem Warriors. Dit is een compleet nieuw avontuur uit de Fire Emblem serie en wordt samen met Nintendo ontwikkeld door Koei Temco Games. Nintendo heeft al eerder samengewerkt met deze ontwikkelaar, maar dan voor de Zelda spin-off Hyrule Warriors.
Veel informatie over de game werd niet naar buiten gebracht tijdens de Nintendo Switch presentatie, maar gelukkig stond een groot deel van de Fire Emblem Direct in het teken van Fire Emblem Warriors. Zo werd er allereerst een nieuwe trailer getoond, die kort laat zien wat we van de gameplay kunnen verwachten. Deze trailer kun je hierboven bekijken.
Het grootste nieuws over Fire Emblem Warriors is dat de game ook een release gaat krijgen voor de Nintendo 3DS. De fans van Fire Emblem die niet van plan waren om een Nintendo Switch te kopen, kunnen dus opgelucht ademhalen. Zowel de 3DS-versie als de Nintendo Switch versie van Fire Emblem Warriors moet in de herfst van 2017 uitkomen.
Helaas is er verder geen informatie over het verhaal of de personages naar buiten gebracht. Hierbij eindigen we ook deze Fire Emblem Direct samenvatting! Mocht je nog alles rustig terug willen kijken, dan kun je op de website van Nintendo op alle gemak de livestream bekijken. Naar welke Fire Emblem game kijk jij het meeste uit?