FIFA Team of the Week - De beste/leukste Eredivisie informs

Article
woensdag, 06 december 2017 om 17:37
xgn google image
Elke week komt er een FIFA Team of the Week uit en soms zijn daarin wat Eredivisie spelers te vinden die zo'n prachtig zwart kaartje krijgen. Helaas gebeurt dit niet al te vaak, dus daarom moeten we trots zijn op elke speler die er in de afgelopen eentje heeft gekregen. Dit zijn de beste en leukste Eredivisie informs!
Er zijn in de afgelopen jaren heel wat euforische momenten geweest in de Eredivisie. Soms kreeg een belangrijke speler dan een plekje in het FIFA Team of the Week. Dit is zomaar een greep uit het archief genaamd ons brein, waarin we de prestaties van deze informs voor je op een rijtje zetten.

Graziano Pellè - FIFA 13

Na een dramatisch begin voor Feyenoord in het seizoen 2013/14, waarin de Rotterdammers de eerste drie wedstrijd verloren, stond er iemand in de vierde wedstrijd iemand op: Graziano Pellè. In de wedstrijd tegen NAC Breda, waarin de Rotterdammers met 3-1 wisten te winnen, had de Italiaanse doelpuntenmaker een belangrijk aandeel.
De man die garant stond voor een revolutie op een het gebied van haar scoorde in de wedstrijd tegen NAC drie doelpunten, waarmee hij zijn eerste inform in het shirt van Feyenoord wist te verdienen.

Martin Hansen - FIFA 15

Wie een spannende voetbalwedstrijd kijkt waarin de laatste minuut een dode spelsituatie wordt genomen door de ploeg die achter staat zal in de meeste gevallen iets opmerken: de keeper staat in het strafschopgebied. Even in je ogen wrijven helpt niet, de keeper staat er echt! In bijna elk geval zal dit niet tot resultaat leiden, maar in sommige gevallen wel.
Zoals bij Martin Hansen, de voormalig keeper van ADO Den Haag ging bij een 1-2 achterstand tegen PSV mee naar voren en scoorde op wel een hele bijzondere wijze. À la Zlatan Ibrahimovic scoorde de Deense doelman met zijn hak. Een onvergetlijke goal die je hierboven kan bekijken, kippenvel! Een zeer verdiend plekje in het FIFA Team of the Week toen!

Dirk Kuyt - FIFA 17

Dé man van Feyenoord: Dirk Kuyt. Oké, dit is geen inform, maar een Hero kaart. Toch neemt dit niet weg dat Dirk Kuyt zijn plekje heeft verdiend in dit lijstje. Mr. Duracell kwam terug om prijzen te winnen voor zijn Feyenoord en dat deed hij ook, de Katwijker wist in twee jaar de KNVB Beker te winnen en de Eredivisie schaal omhoog te houden.
Dat laatste kunststukje heeft ervoor gezorgd dat Kuyt een Hero kaartje op FIFA 17 heeft. In de laatste wedstrijd van het seizoen wist de allrounder namelijk een hattrick te maken waardoor hij het eerste kampioenschap van Feyenoord in 18 jaar veilig wist te stellen. Vrijwel direct na de euforie besloot Kuyt om te stoppen met het professionele voetbal, een Hero kaartje dat dus absoluut op z'n plek is!
122523

Bryan Linssen - FIFA 15

Van droomdebuut tot het winnende doelpunt maken in de laatste minuut, er zijn talloze dromen waar voetballers 's nachts kippenvel van kunnen krijgen als ze er aan denken. Bryan Linssen is iemand die zo'n droom heeft zien gebeuren. Hij mocht namelijk invallen voor Heracles Almelo bij een 1-0 achterstand in een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, waarna er wel iets heel moois gebeurde.
De buitenspeler maakte namelijk een hattrick voor zijn club, waardoor de wedstrijd uiteindelijk met 1-3 gewonnen werd. Iets wat dit verhaal nog een stukje mooier maakt: Heracles stond op dat moment laatste en droeg de rode lantaarn over aan de tegenstander, Go Ahead Eagles. Lekker bezig Linssen!

Hakim ZIyech - FIFA 17

Deze inform heeft Ziyech niet te danken aan zijn prestatie bij Ajax, maar bij die van het nationale elftal van Marokko. De middenvelder is 88 algemeen gemaakt en heeft daarmee het record in handen van beste Eredivisie inform ooit in een FIFA game. Met andere kaartsoorten dus uitgesloten.
Ziyech wist voor Marokko tegen Mali twee keer te scoren en één assist te geven. Een prima prestatie, wat uiteindelijk leidde tot een 6-0 overwinning. Het enige minpuntje dat wij kunnen geven aan deze kaart is dat Ziyech als linkermiddenvelder is gemaakt en geen nummer 10, pech!

FIFA Team of the Week - Welke weet jij nog?

Er zijn natuurlijk nog veel meer spelers uit de Eredivisie die een plekje in het FIFA Team of the Week hebben weten te veroveren dat we ze niet allemaal kunnen herinneren. Welke informs uit onze Nederlandse competitie kun jij je nog herinneren en wat was hun prestatie? En welke FIFA 18 inform vind je dit jaar het leukste?