FIFA noob guide - 10 FIFA 16 tips voor beginners

Article
donderdag, 24 september 2015 om 15:40
xgn google image
FIFA 16 is niet de eerste voetbalgame van EAsports. Toch kan het zijn dat jij nog nooit FIFA hebt gespeeld. Om ervoor te zorgen dat jij niet voor schut staat bij je vrienden wanneer ze je uitdagen voor een potje maakte XGN een FIFA noob guide met de 10 FIFA 16 tips voor beginners.
Voetbal snappen is niet voor iedereen weggelegd. Toch kan iedereen het grootste voetbalspel ter wereld spelen. Mocht je net beginnen met FIFA of gewoon wat onzeker zijn over je speelkwaliteiten. Dan volgen hier de 10 beste tips voor de beginnende FIFA-speler. Waardoor jij al snel een betere FIFA speler wordt ook al heb je het spel pas net gekocht. Met deze FIFA noob guide word jij in no time een FIFA held onder je vrienden

10. Wissel niet te snel van mannetje

Hoewel het verleidelijk is om elke keer dat de bal gespeeld wordt meteen op de knop te drukken waarmee je van speler wisselt, moet je dit eigenlijk niet doen. FIFA 16 wisselt namelijk niet altijd naar de speler die je in gedachte hebt. Als je dan te vaak wisselt van speler zit er geen organisatie meer in je verdediging en dan kan je tegenstander er dus zo doorheen lopen.
78939

9. Blijf op je voeten staan!

Het kan gebeuren dat een aanvaller sneller is dan je verdediger, shit happens. Geef dan niet toe aan de verleiding om een sliding te maken en de bal aan te raken. Er is namelijk een grote kans dat je sliding niet de bal heeft en dan heb je de kans gemist.
Blijf in plaats daarvan meerennen met je verdediger en druk kort op de tackle knop. Hiermee hou je de aanvaller eventjes vast en zo blijf je in het duel. Vroeg of laat kan je hem dan inhalen en de bal alsnog vastpakken. Zeker met de beste verdedigers van het spel.
78940

8. Loop niet te snel uit met de keeper

Als een van die topaanvallers in FIFA 16 één-op-één met je keeper komt te staan, wil je die bal als keeper natuurlijk zo snel mogelijk van zijn voet plukken. Toch moet je uitkijken met het laten uitlopen van de keeper. Het is al een aantal jaar een veel gebruikt trucje om een keeper kort uit te laten lopen en dan weer terug naar de doellijn te laten rennen.
De andere speler gaat dan proberen de bal over de keeper te lobben maar slaagt er niet in omdat de keeper op tijd weer in zijn goal is. Dit trucje is alleen inmiddels zo bekend dat de betere FIFA spelers de bal gewoon genadeloos om je keeper heen schieten. Dat wordt alleen maar makkelijker als jou keeper ver voor het goal staat zelfs al is het één van deze keepers.
78941

7. Verplaats een speler bij een rode kaart

Of het nou de schuld van de scheids, de bal, het veld of jezelf is, het kan een keer gebeuren dat één van je spelers een rode kaart krijgt. Probeer dan niet stoïcijns door te voetballen maar kijk even naar je opstelling. Het kan zijn dat de speler die net het veld uit is gestuurd op een belangrijke positie stond. Met name bij verdedigers en centrale middenvelders zal er meteen een gat vallen als er geen speler staat.
De tegenstander heeft dan op die plek alle ruimte om zijn aanval op te bouwen. Het is dus aan te raden de gevallen plek op te vullen met een speler die op een minder belangrijke positie staat. Ook als je een andere speler even moet wisselen om iemand terug te krijgen die op de weggevallen positie kan spelen, is dit zeer de moeite waard.
78943

6. Durf een overtreding te maken

FIFA spellen zijn berucht om de snelle uitbraken. Soms is er geen houden aan en moet je met een speler aan de zogeheten noodrem trekken. Een nuttige overtreding op het middenveld kan de hele aanval van je tegenstander onderbreken. Wanneer het een goede overtreding is zou het zomaar kunnen dat het je hoogstens geel opleverd. Let wel op: een overtreding van achteren is waar dan ook op het veld een rode kaart.
78944

5. Probeer niet telkens hetzelfde

Heel leuk natuurlijk dat je bij je eerste potje FIFA gelijk een trucje hebt geleerd maar herhaal hem niet elke keer. Op den duur heeft je tegenstander het namelijk echt wel door en is het niet meer effectief. Juist het feit dat jij geen idee hebt van welk trucje je eigenlijk doet is onvoorspelbaar voor de tegenstander. Vraag het elke ervaren FIFA gamer, niks is moeilijker dan spelen tegen iemand waarvan je geen idee hebt wat hij of zij gaat doen.
78945

4. Ga niet alleen voor snelheid

Het is verleidelijk om zoveel mogelijk snelle spelers op te stellen. Hoe harder je kan rennen des te sneller ben je dichtbij de goal natuurlijk. Maar snelle spelers hebben vaak als nadeel dat ze niet zo sterk zijn. Hierdoor worden ze makkelijk aan de kant gezet en zeker bij FIFA 16 zijn verdedigers prima in staat om dat te doen. En zonder balbezit heb je niet echt veel aan al die snelheid.
78946 1

3. Loop niet uit positie

Eén van de meest gemaakte fouten van FIFA-spelers is het eindeloze rennen met een speler. Je ziet spelers met de rechtsback een verdediger van de tegenstander onder druk zetten. Een hoge bal van je tegenstander is dan al genoeg om zijn aanvaller één-op-één met jouw keeper te krijgen.
Menig amateurvoetbalcoach schreeuwt zijn stem schor met deze zin: "BLIJF IN FORMATIE VOETBALLEN!" Ook bij FIFA 16 is dit heel belangrijk. Een speler staat niet voor niets op zijn positie. Laat hem dan ook maar lekker daar voetballen.
78958

2. Wissel bijtijds!

Je team bestaat uit meer dan elf spelers en je mag in de meeste wedstrijden gewoon drie keer wisselen(soms zelfs vaker). Doe dit dan ook! spelers worden net als in het echt moe. Vermoeide spelers passen minder goed, schieten minder gericht en rennen minder hard. Daarnaast is de kans op blessures ook veel hoger bij vermoeide spelers. Door in de rust alvast een keer te wisselen en rond de 70ste minuut nog één of twee keer, houd je het team fit om optimaal te presteren.
78959

1. Kies een goed team

Misschien wel de meest voor de hand liggende tip maar ook de belangrijkste. Als je niet zo heel goed bent in FIFA probeer dan niet met een slecht team te voetballen. De teams met meer sterren zijn tot meer in staat en spelers kunnen dan ook makkelijker goed presteren. Wil je een beetje tegenwicht bieden aan je vrienden kies dan dus gewoon teams als Real Madrid, Bayern München en FC Barcelona.
Heb je aan al deze tips nog niet genoeg? XGN zette alle FIFA 16 tutorials op een rij!

Populair Nieuws