Dit is de beste Halo game volgens jullie!

  De release van Halo 5 Guardians komt steeds dichterbij. Daarom hebben we vorige week in een poll gevraagd wat volgens jullie de beste Halo game is. Dit is jullie antwoord!

  Nog een maandje, dan is het zo ver: de release van Halo 5 Guardians! Dit nieuwe deel brengt een hoop vernieuwingen naar de franchise toe. Zo kan je vanaf nu bijvoorbeeld teamgenoten reviven en je squadleden bevelen geven. Ook de nieuwe Warzone multiplayermodus brengt een totaal nieuwe multiplayer ervaring naar het spel toe.

  Met al deze vernieuwingen op de planning is het goed om eens terug te blikken. Wat hebben we in de voorgaande Halo games gezien? En nog belangrijker: wat is nu eigenlijk de beste Halo game? Wij vroegen het jullie vorige week in een poll, lees hier jullie antwoord!

  beste halo game

  7. Halo Wars

  Halo Wars was een spin-off strategiegame, een beetje in de stijl van games als Red Alert. Halo Wars is gemaakt door Ensemble studios en speelt zich af in een tijdperk voorafgaand aan dat van het eerste deel in de serie, Halo Combat Evolved. Halo Wars kwam in 2009 uit voor de Xbox 360.

  De XGN community vindt dit de minst goede Halo game: Halo Wars kreeg namelijk maar 3 procent van de stemmen en staat daarmee op de laatste plek in het lijstje van beste Halo games.

  6. Halo 3 ODST

  Halo 3 ODST is een standalone uitbreiding voor Halo 3, en speelt zich af tussen de gebeurtenissen uit Halo 2 en Halo 3 in. Deze game vertelde het verhaal van de Orbital Drop Shock Troopers, oftewel de ODSTs. De game kwam in 2009 uit.

  Deze game is volgens slechts 5 procent van de XGN community de beste Halo game, en komt daarmee op de eenalaatste plaats te staan.

  5. Halo 4

  Het tot nu toe meest recente nieuwe deel uit de Halo franchise stamt inmiddels alweer uit 2012. Halo 4 vormt het eerste deel van de nieuwe Reclaimer trilogie in de Halo serie. Het was bovendien ook het eerste Halo deel dat geheel werd ontwikkeld door 343 Industries, nadat Bungie stopte met het ontwikkelen van Halo. Het verhaal speelt zich af na de gebeurtenissen in Halo 3.

  Slechts 8 procent van de XGN community vond Halo 4 het sterkste deel in de serie, waardoor dit spel op de vijfde plaats in het lijstje van beste Halo games terechtkomt.

  4. Halo: Combat Evolved

  Halo Combat Evolved is de game waar alles mee begon: het befaamde eerste deel. Combat Evolved kwam in 2001 uit voor de originele Xbox, en werd enorm goed ontvangen. Deze game is tien jaar later geremasterd in de Combat Evolved Anniversary editie, waarbij vooral de graphics een flinke oppoetsbeurt kregen.

  Volgens 10 procent van de XGN community is Combat Evolved het beste deel uit de Halo serie.

  3. Halo 2

  Halo 2 kwam in 2004 uit voor de Xbox en was op dat moment met een totale waarde van 125 miljoen dollar zelfs de meest succesvolle release in de geschiedenis. Ook deze game is later geremasterd in de vorm van een Halo 2 Anniversary editie, die uitkwam in Halo The Master Chief Collection. Deze Anniversary editie kwam uit ter ere van het 10-jarig bestaan van Halo 2.

  Vanaf nu begint het aantal stemmen gelijk een stuk op te lopen: Halo 2 staat namelijk op de derde plek met 20 procent van de stemmen.

  2. Halo Reach

  In Halo Reach speel je als supersoldaat Noble 6, afkomstig uit het Spartan 3 programma. Het verhaal draait om de strijd tegen de Covenant samen met de rest van Team Noble, op een kolonie genaamd Reach. Deze game speelt zich af voorafgaand aan de gebeurtenissen in Halo Combat Evolved. Reach kwam in 2010 uit voor de Xbox 360.

  Deze game kreeg bij release aardig wat kritiek te verduren, maar volgens de XGN community verdient Halo Reach de tweede plek van beste Halo games, met maar liefst 25 procent van de stemmen!

  1. Halo 3

  Dan zijn we nu uitgekomen bij de winnaar: Halo 3! Het verhaal van Halo 3 gaat verder waar Halo 2 gestopt is, en brengt daarmee de verhaallijn van de originele Halo trilogie tot een einde. De game kwam in 2007 uit voor de Xbox 360.

  Halo 3 is de ultieme winnaar van de Halo poll, met 28 procent van de stemmen! Volgens de XGN community is Halo 3 dus de beste Halo game!

  Halo: Reach

  Verkijgbaar vanaf 14 september 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.