Toen in juni bekend werd gemaakt dat EA met grote vernieuwing zou komen naar FIFA 20 was men met reden sceptisch. Hoe erg kun je daadwerkelijk vernieuwen in het trappen van een balletje. De aankondig was FIFA 20 Volta, een gemoderniseerde versie van FIFA Street, die standaard in de nieuwste editie van FIFA zit. Wij spraken Matthew Turner, Narrative Creative Director voor FIFA 20 en Thomas Caleffi, producent van FIFA 20 over FIFA 20 Volta en de nieuwe gameplayveranderingen die in het nieuwste telg op ons te wachten staan.

De modi van Volta

Laten we beginnen bij FIFA 20 VOLTA, waarin we weer de straat op gaan. Dat kan volgens Turner op een aantal verschillende manieren. Zo heb je 3v3, 3v3 rush, wat geen keepers betekent, 4v4 (rush), 5v5 en Futsal. Dat laatste klinkt al een beetje alsof je in de zaal gaat voetballen en dat is het ook, want Futsal is straatvoetbal op het hoogste niveau.

"Fans vragen al lange tijd om de terugkeer van FIFA Street en wij wilden iets bouwen dat de kern van FIFA Street terugbracht, maar ook dat het zijn eigen ervaring zou worden."

Bij die modi blijft het alleen niet volgens Turner. "Dan hebben ook nog verschillende velden, waarbij je bijvoorbeeld kleinere doelen en geen keepers hebt. Er is echt een grote variatie die spelers kunnen ervaren in de wereld van VOLTA." Die variatie is gebaseerd op de manieren waarop straatvoetbal over de hele wereld gespeeld wordt, laat Turner weten en dat is dan ook de gedachte achter al die verschillende matchtypes.