FIFA 19 The Journey verbeteringen - Meer vrijheid in alle opzichten

  Toen EA Sports The Journey aankondigde voor FIFA 17 waren de fans lyrisch. Het verhaal van een profvoetballer die de top wil bereiken. Het verhaal viel in FIFA 17 al erg tegen en is ook in FIFA 19 in The Journey niet geweldig. Deze vier FIFA 19 The Journey verbeteringen zorgen voor de spelmodus waar wij allemaal van dromen!

  Alex Hunter, de kleinzoon van de legendarische Jim Hunter, wil zijn droom waarmaken en profvoetballer worden. Hij wil sneller worden dan Mbappé, behendiger dan Messi en sterker dan Zlatan worden. Toch lijkt het alsof je in The Journey nog steeds weinig invloed hebt op het verhaal. Wij vinden dat daar verandering in moet komen en daarom hebben wij de volgende verbeteringen bedacht!

  FIFA 19 The Journey verbeteringen - Beginnen vanaf nul

  In FIFA 17 begon je in de Premier League; hier moest jij gaan bewijzen of je klaar was om de strijd aan te gaan met de Neymar’s en Cristiano Ronaldo’s van deze wereld. Toch had je weinig invloed op het verloop van je carrière. Wij vinden dat je zelf moet kunnen kiezen bij welke club je gaat beginnen, of dit nu in de Eredivisie of in de Spaanse La Liga is.

  Er zouden in het begin veel meer mogelijkheden moeten zijn. Zelf een keuze maken bij welke club je wil beginnen en ook welke positie je speelt. Daar heb je nu steeds geen invloed op. Wanneer je dit wel kunt aanpassen, kun je The Journey ook vaker opnieuw spelen op verschillende posities. Zo wordt het nooit saai!

  De keuzes moeten invloed hebben op het verhaal

  In FIFA 19 The Journey word je regelmatig geïnterviewd. De antwoorden die je in deze interviews geeft hebben invloed op jouw persoonlijkheid. Prima gedachte van EA, maar het zou leuker zijn als het verloop van het verhaal daadwerkelijk beïnvloed kan worden. Stel je de volgende situatie eens voor: je verliest de bekerfinale, waarna je boos wegloopt bij een interview. De trainer zet je hierdoor bij de reserves, waarna je je vervolgens moet proberen terug te knokken in het eerste elftal. Ja, zie je het al voor je? Wij ook!

  Nu lijkt het erop dat, welke keuze je ook maakt, er toch niets verandert. Dit was ook al zo in The Journey in FIFA 18. Dit zou veel gedetailleerder uit kunnen worden gewerkt en dat maakt het The Journey veel leuker, spannender en meer onverwacht dan ooit tevoren.

  Personage aanpasbaar - Met Facescan

  In The Journey FIFA 19 ben je nog altijd dezelfde Alex Hunter. Hetzelfde gezicht, dezelfde lengte en dezelfde breedte. Het zou leuker zijn als je het hoofdpersonage in The Journey kan aanpassen. Zo kun je proberen jezelf na te maken en dat kan zeker leuk zijn. Ook kun je je lengte aanpassen aan de positie die je kiest. Ben je een boomlange centrale verdediger zoals Godin of ben je een snelle behendige buitenspeler als Insigne?

  Het personaliseren van je karakter kan ook nog een stapje verder gaan. In de games uit de NBA 2K serie kun je al een aantal jaar gebruik maken van de Facescan feature. Via de app worden er verschillende punten op je gezicht gemeten en zo komt er een (semi) realistische versie van jezelf in het spel. Door deze verbeteringen zou FIFA 19 The Journey veel persoonlijker worden.

  Hele carrière kunnen doorlopen

  Zoals eerder al aangegeven hebben de keuzes in interviews weinig invloed op de verloop van het verhaal. Ook je prestaties hebben hierop weinig tot geen invloed, terwijl dit wel zo zou moeten zijn. Wanneer je drie wedstrijden achter elkaar, als invaller, het net weet te vinden heb je misschien wel recht op een basisplaats. Maar ook wanneer je in een topwedstrijd een eigen doelpunt maakt en er met twee keer geel vanaf mag, zou dit invloed moeten hebben op jouw plek in het team.

  Vervolgens moet je wel de tijd hebben om jezelf terug te knokken in de basiself. Het zou echt heel tof zijn om een gehele carrière te kunnen doorlopen. Van jong broekie jezelf in de basis knokken tot als veteraan met een volle prijzenkast met pensioen gaan. Met al deze verbeteringen zouden wij FIFA 19 The Journey helemaal kapot spelen!

  FIFA 19 is al een tijdje uit en wat wij er van vinden kun je lezen in onze FIFA 19 review.

  FIFA 19

  Verkijgbaar vanaf 28 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.