Beste budget gamingmuizen - Met Trust en Sharkoon

  Gamen op de PC is duurder dan op consoles. Voor een PlayStation 4 en Xbox One S betaal je respectievelijk 349 en 259 euro inclusief een game en controller. Een kale pc is vaak al duurder dan dit. Daarom is het fijn als je op randapparatuur wat kunt besparen. Wij geven je hier de vijf beste budget gamingmuizen.

  Een gaming PC kan een duur grapje zijn. Tegenwoordig kun je al wel een pc kopen voor ongeveer 700 euro. Hiervoor heb je nog maar een mid-range model dat lang niet alle games vlekkeloos afspeelt. Dan moet je daarbij nog een monitor, toetsenbord, muis en muismat kopen.

  De beste budget gamingmuizen

  Toch wil je voor deze accessoires niet voor het goedkoopste van het goedkoopste gaan, want ook de kwaliteit hiervan beïnvloedt jouw game-ervaring. Je schiet, loopt, beweegt of klikt in iedere game. Maar een goede muis hoeft niet per se duur te zijn en daarvan zijn deze goedkope gamingmuizen het voorbeeld.

  5. Cobra Pro X-Light - 9,99 euro

  We beginnen deze lijst met de goedkoopste gamingmuis. We zullen je eerlijk zeggen dat de Cobra Pro X-light helemaal geen topmodel is. Dat kun je logischerwijs ook niet verwachten voor 9,99 euro. Deze muis heeft een optische sensor, geen extra knoppen en is bedraad. Deze muis is een van de meest basic modellen die er is.

  Deze budgetmuis is dus niet de allerbeste. Toch doet hij wat hij moet doen. Ben je een beginnende gamer? Dan kan deze muis wel eens een goedkope oplossing voor jou zijn. Ben je al wat meer gevorderd? Dan kan het zo zijn dat je graag wat extra knoppen wil of een muis met een lasersensor fijner vindt. In dat geval zouden wij deze muis niet aanraden.

  4. Deltaco GAM-029 - 14,25 euro

  De Deltaco GAM-029 is net iets duurder dan de Cobra Pro X-Light, maar deze muis heeft dan ook net wat meer functies. De GAM-029 heeft namelijk vier extra knoppen, die je naar wens kunt instellen. Met die knoppen kun je nog sneller bouwen in Fortnite! Deze muis lijkt qua uiterlijk een stuk duurder te zijn, maar toch kost deze muis maar 14,25 euro.

  Ook heeft de muis RGB-verlichting. Daardoor is deze gamingmuis een mooie toevoeging aan jouw setup en dat voor een heel zacht prijsje. Ga je voor deze muis dan heb je een kwalitatief prima muis, die er ook nog eens heel goed uitziet.

  3. Sharkoon SHARK Force 19,50 euro

  Deze muis is een nogal opvallende verschijning. Zelfs wanneer je computer uit staat, blijft de verlichting branden. Dit is redelijk fel en kan nogal vervelend zijn. Hiermee hebben we eigenlijk wel alle minpunten van deze muis gehad. De SHARK Force heeft twee extra knoppen, waardoor het gamen je een stukje makkelijker wordt gemaakt. De muis is lekker licht en de DPI kan op drie verschillende standen worden ingesteld.

  De muis ligt lekker in de hand, want er is geen speciale vorm. Daarbij is hij best groot wat iets is waar je van moet houden of even aan moet wennen. Heb je zelf nogal kleine handen? Dan zouden wij je afraden voor deze muis te gaan. Maar wanneer je het juist fijn vindt om een wat grotere goedkope gaming muis te hebben, is de Sharkoon SHARK Force jouw go-to muis.

  2. Trust GXT 152 Exent - 19,99 euro

  Deze muis heeft weer wat minder poespas dan de vorige. Geen RGB-verlichting, maar gewoon een muis die doet wat hij moet doen. De muis is zeer eenvoudig in gebruik: even inpluggen en op zoek naar de tegenstander. De muis kan groen, blauw of rood licht geven. Dit hangt af van de DPI-instellingen en dat is eigenlijk wel jammer. Je betaalt voor de Trust GXT 152 Exent 19,99 euro.

  De verhouding tussen de prijs en kwaliteit van deze muis is prima. De muis heeft drie extra knoppen, waardoor je ook twee knoppen op de muis met je duim kunt besturen. Handig wanneer je net even die extra skill wil gebruiken!

  1. Trust GXT 130 Ranoo - 30 euro

  Dit is alweer de laatste gaming muis in dit rijtje. Het is de duurste muis, maar wel eentje die draadloos is. Daarmee is de GXT 130 Ranoo een aanrader. Voor 30 euro heb je een draadloze muis die over een goede reactiesnelheid beschikt. Deze muis is matzwart en wij vinden dat er goed uitzien. Geen vastzittende kabels meer met deze draadloze topper.

  Ook op het gebied van extra's is deze muis geweldig. Zeker voor de prijs die je ervoor betaalt. De muis heeft zes extra knoppen en is daarmee het meest geavanceerde model in deze lijst. De gamingmuis is redelijk groot en wat zwaarder dan de andere muizen. Voor 30 euro kun je met deze draadloze muis niet sukkelen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.