FIFA 16 release - Met deze tutorials word je pro!

Article
donderdag, 24 september 2015 om 13:00
xgn google image
De FIFA 16 release is er dan eindelijk! Vanaf vandaag ligt de game in de schappen en dat betekent dat fans van de franchise eindelijk hun skills kunnen gaan oefenen. Om het beste uit je spel te halen hebben wij de tutorials van FIFA 16 voor je op een rij gezet!
Tutorials zijn altijd handig om een spel onder de knie te krijgen. FIFA 16 heeft een aantal nieuwe features dus even uitgelegd krijgen hoe je ze in je spel kan verwerken is wel zo handig!

Na FIFA 16 release aan de gang met FIFA trainer

Een van de nieuwe features waar je als gamer direct mee te maken krijgt is FIFA trainer. Of je nou een doorgewinterde FIFA-vedette bent of je met FIFA 16 je debuut maakt, de FIFA trainer is bedoeld om je spel te verbeteren. De FIFA trainer geeft tijdens het spelen aan welke richting het best is om met je speler heen te gaan.
Daarnaast geeft de trainer tips wat je het beste kunt doen. Naar mate je beter wordt in het spel worden de tips ook ingewikkelder. Je kan ook zelf in het trainer menu de tips ingewikkelder instellen.
78917

Basic skillmoves

Je tegenstander voor de gek houden lukt niet zomaar maar met deze kleinere trucjes zou het prima kunnen lukken! De trucs kunnen worden uitgevoerd met de rechterpook van je controller. Hoe beter de speler die je bent in trucjes is des te meer kan hij er doen.
FIFA 16 heeft weer een aantal nieuwe trucjes toegevoegd ten opzichte van de voorganger. Zo is er nu off ball dribbling. Dit houdt in dat je in een messi-achtige stijl kan dribbelen, met veel lichaamsschijnbewegingen om je tegenstander op het verkeerde been te zetten.
78921

Meer knopjes, moeilijkere bewegingen

De eerste schijnbewegingen in FIFA 16 smaken naar meer! Je tegenstander trapt er misschien niet meer altijd in en dus is het tijd om wat ingewikkeldere bewegingen te proberen. Wanneer je de moeilijkere knopcombinaties snel uit kan voeren zul je zien dat zelfs de beste verdedigers nog te passeren zijn
78925

Strafschoppen zijn een loterij

Het is een oude voetbalwet die ook in de FIFA games vaak wordt herhaald. De strafschoppen in FIFA 16 hoeven echter absoluut geen loterij te zijn! Met de juiste speler, schotkracht en timing kan jij elke bal onhoudbaar maken. Druk op je knop wanneer het witte symbooltje precies in het groene stukje van de balk zit voor maximale doelgerichtheid.
Let wel op: hoe harder je schiet, des te ongerichter het schot wordt. Als je je strafschoppen goed genoeg binnenschiet is er zelfs een achievement in te verdienen!
78926

Wat een poeier!

Elke vriendengroep heeft wel zo'n speler die van achterlijk verre afstanden de mooiste goals kan scoren. Met deze tutorial word jij die vriend! Bij FIFA 16 is de schottechniek weer net iets anders dan bij de vorige game. Spelers leggen nu een bal van te voren klaar. Wanneer je 50-70% van je schotbalk vult schiet op zijn gerichtst van buiten de 16.
Met je rechterpook kun je een bal perfect de kruising in sturen of op het juiste moment laten dalen. Wanneer je dit goed genoeg doet, kun je zelfs met spelers die niet tot de beste spitsen van het spel behoren, prachtige doelpunten maken.
78928

Harde vrije trappen

Vrije trappen specialisten heb je ook in FIFA 16. Er zijn verschillende manieren om een vrije trap te nemen. Wil je de vrije trap nou zo hard mogelijk achter de keeper schieten dan moet je de L1(PS4) of LB(Xbox One) knop ingedrukt houden bij je vrije trap. Om ervoor te zorgen dat de bal niet over gaat, kun je het beste de linkerpook naar voren gedrukt houden. Voor deze vrije trap kun je het best een speler nemen met een hoge schotkracht en vrije trappen precisie.
78929

Pracht en precisie

Ga je nou voor een nauwkeurige, gekrulde vrije trap dan moet je de vrije trap weer op een andere manier nemen. Hiervoor heb je een speler nodig met een hoge vrije trappen precisie en goeie curve. Je hoeft bij deze schottechniek geen extra knop meer in te drukken. Houd je schotknop ingedrukt tot de schotbalk ongeveer twee vakjes vol heeft. Met name bij vrije trappen op de rand van de zestien is deze techniek uiterst effectief.
78933

Een beetje extra hulp achterin

Aangezien het zomaar kan dat je tegenstander net de aanvalstutorial heeft gekeken, moeten jouw verdedigers in topvorm zijn. Bij FIFA 16 is het erg belangrijk om je verdedigers in formatie te houden. Als een gek met je centrale verdediger de aanval in rennen laat gaten achter in je defensie. Het wordt dan ook afgeraden om snel slidings te maken. Je zult zien dat veel spelers uiteindelijk naar jou toe moeten. Een druk op de tackleknop is voor een staande tackle al genoeg.
Daarnaast is een veel gemaakte fout om veel te sprinten met je verdedigers. Doe dit alleen als het nodig is. Teveel sprinten maakt je spelers moe en de tackles minder effectief. Toch is het allerbelangrijkste een goede verdediging hebben. Probeer daarom een van deze spelers in je team te krijgen.
Wanneer je na het kijken van de vorige tutorial nog steeds een gatenkaas hebt achterin kan je misschien een van de volgende tips goed gebruiken. FIFA 16 heeft namelijk meer manieren om te verdedigen dan alleen een tackle of sliding uitvoeren. Met RB op XBox one en R1 op de Playstation 4 kun je een extra verdediger oproepen. Er komt dan een teamgenoot helpen bij het onder druk zetten van de aanvaller. Gebruik dit echter niet te veel want de speler die je komt helpen laat op zijn eigen positie misschien een gat vallen.
Als je het onmogelijk wilt maken om omspeeld te worden gebruik dan de L2 (PS4) of LT(Xbox one) knop om je speler breed te laten staan. Zijwaarts wordt je verdediger hierdoor wendbaarder. Pas wel op want snelheid naar voor en naar achter wordt er wel minder door. De nieuwste verdedig methode van FIFA 16 is het herstellen van een sliding. Door de slideknop nog een keer in te drukken staat je speler halverwege de sliding op. Hierdoor is je kans niet meteen verkeken wanneer je met de sliding de bal hebt gemist.
78934

Dribbelen als Messi

Bij de nieuwe trucjes werd het al even genoemd. De opkomst van dribbelen zonder de bal te raken in FIFA 16. Met een aantal nieuwe knopcombinaties kun je met lichaamsschijnbewegingen de tegenstander op het verkeerde been zetten. Door LB of L1 ingedrukt te houden tijdens het dribbelen kun je met de linkerpook kleine bewegingen maken. Door hier de sprint knop(R2 of RT) bij in te drukken worden de bewegingen groter.
78936

Wij gaan juichen!

Nu je alle nieuwe tips en tricks onder de knie hebt zal het veel voorkomen dat je scoort en wint! De beste manier om dit te vieren is door de nieuwe manieren om te juichen. Met prachtige dansjes, salto's en andere capriolen vieren jouw spelers op de leukste manier de mooiste goals.

Mocht je nou alle tutorials op een rijtje nog even over willen kijken. EA sports heeft op youtube een handige afspeellijst gemaakt!

Populair Nieuws