10 toffe Super Mario Maker Levels die je niet mag missen

Article
donderdag, 24 september 2015 om 11:27
xgn google image
De online marktplaats van Super Mario Maker loopt nu al over van creativiteit, dus zetten we in deze special tien levels in het zonnetje die je niet mag missen. Natuurlijk met een handige code erbij zodat je hem direct kunt proberen. Dit zijn de 10 toffe Super Mario Maker levels die je niet mag missen.

A Metroid Level – ID – 47D4-0000-000F-6D96

Zoals de naam al doet vermoeden is dit level hevig geïnspireerd door de Metroid games. Dit begint al door je in de huid van Samus te laten kruipen, waarna je een behoorlijk pittige uitdaging te wachten staat. Ontwijk de obstakels en los zelfs een puzzel op om dit avontuur tot een goed einde te brengen. Erg tof in elkaar gezet omdat de Metroid-stijl verrassend goed nagemaakt is.
78318 1

ZELDA – ID – B42A-0000-000F-7E28

Naast Metroid mag Nintendo’s andere populairste serie natuurlijk niet ontbreken in Super Mario Maker. Ook Zelda is daarom ruim vertegenwoordigd, al pakt dit level de hoofdprijs omdat er alles aan gedaan is om er een top-down Zelda van te maken zoals op de NES. Je bestuurt Mario natuurlijk nog steeds hetzelfde, en zult dus naar boven moeten springen en jezelf moeten laten vallen om van kamertje naar kamertje te reizen. Er is een doolhof met monsters, en het level is verrassend groot.
78319

Bob-omb Battlefield N64 - ID-536C-0000-0026-02C7

Dit level spreekt vooral de nostalgische Mario-fan in ons aan. De maker heeft namelijk zijn best gedaan om het eerste level uit Super Mario 64 zo waarheidsgetrouw mogelijk na te maken en in 2D te presenteren. Loods je dus een weg door een gebied dat aan de ene kant erg bekend voorkomt, en beklim op het einde een berg waar tot slot een enorme bom met een kroontje op op je staat te wachten. Erg tof gemaakt.
78320

Propeller Mushroom - ID-0EBC-0000-000F-B339

Jij dacht dat je goed overweg kon met de propellor power-up die New Super Mario Bros Introduceerde? Zeg dat nog maar eens als je dit level tot een goed einde weet te brengen. De sprongen zijn steeds net groot genoeg om te halen met je propellor op, en je zult dus goed in moeten schatten waar en wanneer je de sprong in moet zetten. Erg simpel maar daardoor niet minder leuk.
78321

Weird Mushroom - ID-5EF5-0000-0023-06A4

We weten niet wat er in die paddenstoel zit die Mario aan het begin van dit krankzinnige level opslokt, maar zijn lichaamsverhoudingen slaan er flink door op hol. Ineens speel je met een Mario met lange benen en krankzinnige sprongen, die je nodig zult hebben om dit level uit te spelen. Erg vreemd, en daardoor vooral komisch.
78322

Adventures in the Jungle - ID-57B4-0000-0013-7FE7

Adventures in the Jungle bewijst hoe veel je kunt doen met relatief weinig middelen. Door wat simpele trucjes krijg je direct het idee dat Mario in een Jungle rondloopt, met lianen, insecten en de nodige gevaren. Ook is er een gedeelte dat zich onder de grond afspeelt waar we heel wat rode kruisjes tegenkwamen op een gegeven moment, dus laat je concentratie niet verslappen als je denkt dat je er bijna bent!
78323

Help them carrying bowser - ID-3119-0000-002F-871A

Een van de originelere concepten die we tot nu toe gezien hebben. Terwijl jij in het onderste gedeelte van het level probeert te overleven, wordt Bowser aan de bovenkant gedragen door vijf Goomba’s, die hem naar het einde van het level proberen te krijgen. Het is aan jou om op het juiste moment de obstakels op de weg uit te schakelen, zodat de Goomba’s op hun beurt de weg naar de vlag voor je openen.
78324

Inside Story – ID – 3B6B-0000-0013-5B6C

Een van de vreemdere levels. Het begin ziet er heel onschuldig uit, totdat je via de mond van een gigantische dinosaurus (Bowser?) naar binnen gaat, je je een weg door zijn lijf baant en er vervolgens langs de achteruitgang weer uit schiet. Naast dit komische concept hebben we dit level vooral gekozen omdat het slim omspeelt met de mogelijkheden van Super Mario Maker, en geluidseffecten en visuele effecten op een originele manier inzet.
78325

Smash Bros Theme – ID- 90EE-0000-002B-A2E7

Tijd voor een muzikaal intermezzo. Als je in dit level in hoog tempo over de lopende band rent, zal door middel van talloze geluidseffecten het muziekje van Super Smash Bros afgespeeld worden. We willen niet weten hoeveel tijd hier in is gestoken, maar het resultaat is behoorlijk indrukwekkend. De uitdaging is hier natuurlijk ver te zoeken, maar het is wel een mooie manier om te zien hoe je de middelen van Super Mario Maker ook op een andere manier kunt gebruiken.
78326

Princess Revenge – ID – BF0A-0000-0011-EB0B

Wat zou er gebeuren als alle prinsessen in de Nintendo-games er eens schoon genoeg van zouden krijgen dat zij altijd degene zijn die gered moeten worden? Dan krijg je ongeveer een situatie zoals in dit level. Om beurten bestuur je Peach, Zelda en Rosalina, terwijl ze zich een weg door dit kasteel van Bowser banen. Best lastig, maar een leuke afwisseling van Link en Mario die nu eens een keer niet de dag hoeven te redden. Erg tof gemaakt en leuk om te spelen bovendien.

Populair Nieuws

Laatste Reacties