Vijf features in Beyond Good and Evil 2 - Nieuws onder de zon

Article
vrijdag, 15 juni 2018 om 10:00
xgn google image
Het applaus voor Michel Ancel tijdens de bekendmaking van Beyond Good and Evil 2 was oorverdovend en de verwachtingen voor zijn nieuwste titel zijn dan ook hooggespannen. Wij zagen de demo op de E3 2018 en vertellen je over vijf features in Beyond Good and Evil 2.
Eerder bespraken wij de game al uitgebreider onze impressie. Voor meer informatie verwijzen wij je dan ook graag daar naar toe!

Open wereld

Eén van de eerste features in Beyond Good and Evil 2 is de open wereld. Ubisoft heeft natuurlijk wel vaker games met open werelden waarin van alles te beleven valt, zoals het helpen van mensen of het vinden van kostbaarheden. In Beyond Good and Evil 2 is dat niet anders, maar toch heeft het geheel een Ancel-achtig sausje.
Zo zagen wij dat onze personages de keuze hadden om na een groots gevecht in een ondergrondse tempel meerdere kanten op te gaan. Misschien een politiebureau overvallen om zo enkele hybrids vrij te maken en die eventueel overtuigen om zich aan te sluiten bij onze piratencrew? Of een bankoverval plegen en met het verkregen goud upgrades voor het schip en onszelf te kopen?
Zelfs als de mogelijkheden in een gigantische stad als Ganesha City niet voldoen aan je wensen, dan kun je nog naar andere steden op de planeet gaan. En anders de ruimte in om te hoppen naar de dichtstbijzijnde buurman. Als dat niet in je straatje past, dan kan je nog even verder reizen naar een geheel ander stelsel met weer unieke en bijzondere planeten.
133968

Augmentations

In Beyond Good and Evil 2 heeft elk personage augments, speciale krachten zoals in Deus Ex. Karakters kunnen kiezen welke augments zij gebruiken en de twee die wij zagen hadden veel potentie. Zo is er de slowdown kracht waarmee jij een vijand tijdelijk bevriest en hem daarna onder handen kan nemen. Maar ook pushback die precies doet zoals de naam het al vertelt: iemand eens flink naar achteren duwen!
Ubisoft wil hier een diepgaand systeem mee neerzetten, maar hoe ver de ontwikkelaar wil gaan is nog niet bekend. Wel zei de maker dat jouw augments laten zien wat voor een ruimtepiraat jij bent. Een bloeddorstige piraat die zich niet zorgen maakt om een leventje meer of minder zal waarschijnlijk brutere augments ontvangen dan een Robin Hood-achtige ruimtepiraat die de zwakkeren van de samenleving helpt.
133969

Samen of alleen?

Een nieuwe feature in Beyond Good and Evil 2 is de toevoeging van co-op. Wij zagen op het scherm twee mensen op een persoonlijke queeste en het viel op dat beide personages niet constant dicht bij elkaar in de buurt hoeven te zijn. Tot hoever dit ging werd aan het einde van de demo duidelijk: terwijl één persoon bij een soort ISS bleef hangen, vloog de ander weg richting een ander stelsel. Volgens Ubisoft is dit in de game ook geen belemmering.
Singleplayer liefhebbers hoeven niet te treuren, de game is ook gewoon alleen speelbaar. Of je ook met meer dan één vriend of vreemde door het verhaal kon spelen, wilde Ubisoft nog niet zeggen. Misschien is het wel mogelijk om een complete piratencrew samen te stellen uit vrienden?
133970

Aanpasbaar!

Ubisoft liet tijdens haar presentatie veel weten over de achtergrond van Beyond Good and Evil 2 en dan vooral over de hybrids; klonen van menselijke DNA in combinatie met wezens. Zo is een hybride aap het schoolvoorbeeld van een mijnwerker, aangezien het klassensysteem nog steeds bestaat in de wereld van Beyond Good and Evil 2.
Maar gezien de rijke collectie personages uit de eerste titel is onze interesse geprikkeld door het feit dat Ubisoft zegt dat jij vanaf het begin je eigen personage kunt creëren. Meng verschillende soorten hybride-DNA samen en maak grootse en beruchte ruimtepiratenkapitein. Of misschien ga je voor een lieve lobbes die uiteindelijk toch hele andere intenties heeft. In ieder geval heeft elke ruimtepiraat een zwaard, een geweer, schild en jetpack.
Ubisoft benadrukte duidelijk dat diversiteit ontzettend belangrijk is in Beyond Good and Evil 2 en dat zij daarom dit in de game heeft geplaatst.
133971

Voertuigen

Schepen, vliegtuigen, motoren en auto’s: Beyond Good and Evil 2 heeft het, al is het wel in de zwevende vorm. Onze personages stapten een ondergrondse tempel uit om vervolgens op een motor te springen en een vliegtuig te nemen. Volgens Ubisoft zijn dit slechts enkele van de opties die je voorgeschoteld krijgt in Beyond Good and Evil 2.
Tijdens één van die vluchten werden we ook nog aangevallen door een horde aan politiewagens. Jezelf verdedigen is dan ook belangrijk in Beyond Good and Evil 2 en met je vliegtuig heb je de keuze uit mitrailleurs, raketten en zelfs decoy raketten, waardoor de tegenstander het even niet meer weet.
Dit waren vijf features in Beyond Good and Evil 2. De game moet in toekomst uitkomen voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One.