The Walking Dead season 7 episode 6 recap - Verwachtingen episode 7

  De nieuwste aflevering van The Walking Dead was al een stuk beter dan de laatste twee, voornamelijk omdat Tara het als karakter en wat betreft acteerwerk goed doet in de serie. Wel heeft de episode een erg lomp moment, wat dat is lees je in onze The Walking Dead season 7 episode 6 recap.

  Let op: Dit artikel bevat spoilers voor seizoen 7 van The Walking Dead.

  Het was in eerste instantie zorgwekkend dat een gehele episode gericht zou worden op Tara. Niet vanwege Tara zelf, maar omdat het verhaal moeite heeft om tot conclusies te komen. Een pluspunt voor Tara is dat ze in deze aflevering nog best lachwekkend was op een goede manier.

  The Walking Dead season 7 episode 6 recap

  Het strand

  Tara wordt wakker op een strand nadat Heath en zij op een brug belaagd worden door een stel uitgedroogde zandzombies. Ze waren daar op zoek naar supplies. Een jongedame en een nog jonger meisje vinden Tara op het strand, het jonge meisje genaamd Rachel wil Tara doden. De jongedame Cindy zegt dat ze het niet moet doen en helpt Tara vervolgens.

  Later komen we er achter dat de twee dames van een overlevende groep komen die volledig bestaat uit vrouwen. Dit is de eerste groep waar de regel kill on sight geldt en er zouden geen uitzonderingen mogen zijn. Tara heeft geluk want Cindy redt haar van haar ondergang, driemaal om precies te zijn.

  Het is de eerste samenleving in The Walking Dead die volledig bestaat uit vrouwen die ook meteen antwoorden met geweld wanneer ze een vreemdeling zien. Ze rekruteren niemand, ze schieten gewoon wanneer ze iemand zien zonder vragen te stellen, wat een vrij radicale maatregel is. Maar het is niet heel gek aangezien The Saviors al hun mannen hebben vermoord waardoor de vrouwen moesten vluchten.

  Wanneer Tara geholpen is op het strand door Cindy, volgt Tara haar en vindt ze het dorpje van de vrouwen. Wanneer de vrouwen haar opeens zien, schieten ze volledige magazijnen leeg, waar alleen kogelgaten in de muur het resultaat van zijn. Daarnaast produceerden ze genoeg herrie om de zombie horde uit het vorige seizoen aan te trekken met The Saviors er nog bij.

  The Walking Dead season 7 episode 6 recap

  Regels zijn er om gebroken te worden

  Uiteindelijk komen de vrouwen tot de conclusie dat, als ze Tara niet vermoorden, ze haar wel moeten rekruteren. Maar uiteindelijk haalt Tara ze over om haar tóch te laten gaan, waarna ze wordt meegenomen door twee gewapende vrouwen. De vrouwen zagen er niet echt uit alsof ze van plan waren om Tara naar huis te escorteren, wat Tara blijkbaar ook al had bedacht, want ze zette het plotseling op een lopen. Tara ontkomt haar ondergang ook maar net, nadat ze weer gered wordt door Cindy.

  Cindy laat Tara zweren dat ze niets loslaat over het vrouwenkampement. Tara stelt hier op de tegenvraag waarom ze dat in godsnaam zou doen aangezien het kamp een kill on sight regel aanhoudt. Maar uiteindelijk zweert ze alsnog dat ze het niet doet. Later vraagt Rosita aan Tara of er niets was dat zou kunnen helpen met vechten tegen The Saviors. Tara vertelt haar niets en bovendien zou Rosita toch neergeschoten worden.

  Dit hele verloop was best wel vermakelijk om naar te kijken, een nieuw kampement betekent ook nog meer dingen waar we rekening mee kunnen houden in de rest van de serie: The Saviors, Alexandria, The Kingdom en het nieuwe vrouwenkampement waar nog een goede naam voor verzonnen moet worden. Het nieuwe kampement zorgt ook voor nieuwe mogelijkheden zoals het belagen ervan en alle wapens overnemen. Dat zou de beste optie zijn aangezien vrienden worden geen optie is.

  The Walking Dead season 7 episode 6 recap

  De grote faal van de aflevering

  Tara bereikt uiteindelijk de brug waar ze op de heenweg van Heath gescheiden werd, Cindy is nog bij haar en is van plan om met haar geweer Tara te helpen om de brug over te steken. De zombies die Tara en Heath onder het zand vandaan haalden waren nog steeds op de brug, het kan ook niet anders aangezien de brug aan beide kanten volledig afgesloten is.

  Terwijl Tara de brug overstak zocht ze ondertussen naar Heath om te kijken of hij de zombiehorde overleefd had. Terwijl Cindy wat zombies neerschiet ziet Tara opeens een zombie staan met zwarte dreadlocks, een blauw shirt en precies dezelfde bril als Heath. De zombie staat met zijn rug naar Tara toe en wanneer hij zich omdraait naar Tara, blijkt het een vrouw te zijn. Daarnaast is deze zombie niet bedekt in zand, in tegenstelling tot alle andere zombies die op de brug aanwezig zijn.

  Dit betekent dat de regisseur in deze aflevering had bedacht om een vrouwelijke kopie van Heath op de brug te zetten, die onder geen enkele mogelijkheid daar had kunnen zijn. Hier had wel wat meer over nagedacht mogen worden. Jammer dat een vermakelijke aflevering dan toch zo'n fout maakt.

  Verwachtingen episode 7

  In de promo van The Walking Dead episode 7 zien we dat Jesus de basis van The Saviors infiltreert. Wat hij hier precies van plan is, wordt niet duidelijk. Negan houdt een toespraak die in zijn volledigheid mogelijk een bepaalde doelstelling van het seizoen gaat onthullen. Michonne wordt op de voet gevolgd door twee zombies op een verlaten weg, die ze vervolgens allebei afmaakt. Misschien is ze wel onderweg naar de basis van The Saviors?

  Wil je meer weten van The Walking Dead? Check onze The Walking Dead season 1 tot en met 4 recap.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.