Dit zijn jullie favoriete Call of Duty games aller tijden

  De allereerste Call of Duty game kwam al bijna 15 jaar geleden uit. Sindsdien zijn er veel verschillende Call of Duty games uitgekomen, die zich zowel in de toekomst als tijdens de Tweede Wereldoorlog afspelen. Vorige week hebben we gevraagd wat jullie favoriete Call of Duty game aller tijden is en dit is de uitslag!

  5. Call of Duty: Black Ops

  Call of Duty Black Ops staat op de vijfde plek in jullie favoriete Call of Duty games aller tijden. Het spel kwam op 9 november 2010 uit voor de PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Wii en PC. Black Ops is het zevende spel in de Call of Duty serie en is ontwikkeld door Treyarch en Activision.

  Het verhaal speelt zich af tijdens de Koude Oorlog. Jij maakt deel uit van het Amerikaanse leger en je strijdt tegen de Vietcong, Noord-Vietnam en de Sovjet-Unie. Ook de multiplayer modus was zeer populair in Black Ops. Daarnaast was er in deze versie van Call of Duty een zombiemodus aanwezig. Deze co-op modus kan met maximaal vier spelers worden gespeeld.

  Wat wij toen van de game vonden, lees je terug in de Black Ops review.

  4. Call of Duty: Black Ops 2

  Het lijkt niet gek te zijn dat er veel mensen zin hebben in Call of Duty: Black Ops 4, want ook op de vierde plek van jullie favoriete Call of Duty games staat een Black Ops game. Call of Duty: Black Ops 2 kwam op 13 november 2012 uit voor de PlayStation 3, Xbox 360, Wii U en PC. Ook Black Ops 2 is ontwikkeld door Treyarch.

  Het verhaal speelt zich dit keer af in de jaren '80 van de vorige eeuw en in de 21e eeuw. Er is een oorlog uitgebroken tussen de Verenigde Staten en China. Er zijn veel nieuwe futuristische wapens toegevoegd aan het spel, zowel in de singleplayer als in de multiplayer.

  Ook in Call of Duty: Black Ops 2 is er weer een zombiemodus. Het spel bevat bij de release maar één zombie-map, maar er kunnen andere maps worden gekocht via DLC uitbreidingen. De zombiemodus is volgens ons een van de hoogtepunten van het spel en dat kun je ook teruglezen in onze Black Ops 2 review.

  Steam

  3. Call of Duty 2

  Call of Duty 2 kwam al op 25 oktober 2005 uit voor de PC en een maand later kwam er ook een Xbox 360 versie uit. Toch staat hij op een hele nette derde plek in jullie favoriete Call of Duty games.

  Call of Duty 2 heeft een single player modus en een multiplayer modus. Er zijn drie verschillende single player verhalen die je kunt spelen. De single player modus kan vanuit een Soviet perspectief, Brits perspectief en een Amerikaans perspectief worden gespeeld.

  De multiplayer modus had toen al verschillende spelmodi die tot op de dag vandaag worden gespeeld, zoals Team Deathmatch en Search & Destroy. Wij gaven het spel een 8,3 en waarom wij dat vinden kun je lezen in onze Call of Duty 2 review!

  2. Call of Duty: Modern Warfare 2

  Call of Duty Modern Warfare 2 is de zesde game in de Call of Duty serie. Het spel is ontwikkeld door Infinity Ward en uitgegeven door Activision. Het spel kwam uit voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

  In de single player modus bestuur je vijf verschillende personages die het Russische terrorisme tegen moeten gaan. Je gaat de strijd aan met Imran Zakhaev en zijn rechterhand Makarov. In de multiplayer modus kon de zogenaamde Tactical Nuke worden gehaald. Hiervoor moest je 25 tegenstanders elimineren zonder zelf dood te gaan. Dit is iets waar veel spelers naar streefden.

  Modern Warfare 2 werd heel goed ontvangen en is dus tot de dag van vandaag een van jullie favoriete Call of Duty games. Wij vonden het ook een heel goed spel en als je wil weten waarom zul je onze Call of Duty Modern Warfare 2 review moeten lezen.

  Steam

  1. Call of Duty 4: Modern Warfare

  Jullie favoriete Call of Duty game is Call of Duty 4: Modern Warfare. Net als Modern Warfare 2 is dit spel ontwikkeld door Infinity Ward. De game kwam op 5 november 2007 uit voor de PlayStation 3, Xbox 360, Wii en PC.

  Call of Duty 4: Modern Warfare werd de best verkochte game van 2007. Er werden in het eerste half jaar na de release ongeveer zeven miljoen games verkocht. Ook won Modern Warfare won verschillende awards zoals Best Action Game van de Game Critics Awards.

  In 2016 kwam Call of Duty: Modern Warfare Remastered uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Deze remaster werd ontwikkeld door Raven Software. De reviews voor de remaster waren over het algemeen positief, maar niet zo goed als die van de originele game. Ook wij vinden Call of Duty 4: Modern Warfare een van de beste Call of Duty games aller tijden en dat is ook zeker terug te lezen in onze review.

  Zijn jullie het eens met deze top 5 of zouden jullie er toch nog iets aan veranderen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  Call of Duty: Black Ops II

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.