Farpoint features - 5 dingen die je moet weten

Article
zondag, 21 mei 2017 om 10:02
xgn google image
De PlayStation VR is al ongeveer een half jaar uit, maar veel geweldige titels hebben we nog niet. Zeker aan zogeheten "boots on the ground" shooters ontbreekt het op dit platform. Vanaf deze week kunnen we aan de slag met Farpoint, een buitenaardse VR shooter. De belangrijkste vijf Farpoint features lees je hier.
De PlayStation VR is de ultieme uitbreiding voor gamers die hun game-ervaring een stapje verder willen brengen. Racen, vliegen en puzzelen, alles is mogelijk. Ook gamers die lekker willen knallen met wapens, kunnen zich vanaf nu vermaken op de PlayStation VR.
In Farpoint ben je gestrand op een onbekende, buitenaardse planeet. Je hebt slechts enkele wapens en gadgets tot je beschikking waarmee je jezelf een weg moet vinden naar het neergestorte ruimtestation The Pilgrim. Je doel is om te zoeken naar overlevenden.

5. Samen op avontuur in co-op

Farpoint zal geen typische multiplayer shooter zijn zoals Call of Duty of Battlefield. Gelukkig hebben de makers er wel aan gedacht om een co-op modus in de game te verwerken, zodat je alsnog met een vriend of vriendin de game kan verkennen.
In deze co-op modus kan je dus de verhaallijn doorlopen, terwijl je al samenwerkend wezens afknalt. Want samenwerken kan het verschil tussen leven en dood betekenen in Farpoint. Alle wezens hebben namelijk een andere zwakte, zoals een plek die extra kwetsbaar is voor kogels. Maak dus samen een tactiek en overwin.
111486

4. Schieten met de Aim Controller

In de tijd van de PS3 hadden we de Move controllers die we in een soort behuizing konden stoppen, zodat het net was alsof je een wapen in je handen had. Er was veel commentaar op, omdat het niet altijd goed werkte. Gelukkig heeft Sony het voor de PlayStation VR beter aangepakt.
Bij aankoop van het Farpoint pakket krijg je de PlayStation Aim controller. Deze controller werkt geheel autonoom, je hebt er dus geen Move controllers voor nodig. De Aim controller doet denken aan een geweer uit de toekomst, en die rol vertolkt het ook bij het gebruik in Farpoint.
Jij bepaalt zelf hoe je schiet in Farpoint dankzij de accurate Aim controller. Richt je liever door de red dot sight? Of loop je liever rond zoals Rambo? Alles is mogelijk met de controller. Daarbij werkt de controller ook heel precies, dus je zal niet snel je doel missen.
111492

3. Knallen met wapens is vermakelijk

Farpoint is een game die grotendeels draait om het verslaan van wezens. Dit wil je natuurlijk doen met een mooi arsenaal aan wapens en granaten. In Farpoint kan je de standaard Assault Rifle gebruiken die werkt met een cooling systeem. Verder heb je ook een shotgun die op korte afstand erg effectief is.
Granaten zitten ook in de game, maar je kan uiteraard niet gaan gooien met de Aim controller. Granaten zullen dus met een grenade launcher op de vijanden afgeworpen worden, zodat je vervolgens van een mooie knal kunt genieten. Mede dankzij de Aim controller is het schieten in de game fantastisch.
111493

2. De buitenaardse wezens

Op de vreemde planeet waar je gestrand bent, moet je op zoek naar de overlevenden van The Pilgrim. Dit gaat alleen niet zonder slag of stoot. Op je weg kom je veel buitenaardse wezens tegen, die je het leven zuur proberen te maken.
Deze wezens variëren van grootte, kleur en eigenschappen. Zo zijn er een soort kleine spinnen die met een hoge snelheid op je af komen om je bijten. In hun eentje zijn ze erg makkelijk te verslaan, maar als ze in groepen aanvallen krijg je het een stuk lastiger.
Ook zijn er spinnen die gifballen kunnen spuwen. Deze spinnen zitten vaak op hoger gelegen plekken, waardoor ze moeilijk te raken zijn. De gifballen zijn erg gevaarlijk, maar je ziet ze makkelijk aankomen, dus kies ervoor om dekking te zoeken of ze te ontwijken. Verder zitten er ook enorme spinnen in de game. Deze zijn alleen kwetsbaar in hun bek, dus wacht met schieten tot de spin je probeert te bijten.
Alle wezens in Farpoint zien er grafisch goed uit. Een leuke toevoeging is dat de lijken van de wezens je ook in de weg kunnen liggen, je moet ze dus aan de kant duwen door er tegen aan te lopen. Het is dus niet dat je er zomaar doorheen loopt, zoals in veel andere VR games het geval is.
111497

1. Geen kant is meer veilig

Aangezien Farpoint een shooter is die in VR gespeeld moet worden, heb je in de game de mogelijkheid om alle kanten op te kijken. Dit is ook zeker nodig, want regelmatig kiezen de wezens ervoor om de aanval op je rug in te zetten. Draai je dus snel om en verdedig je, want geen kant is meer veilig.
Gelukkig kan je de aanvallen horen aankomen. In de game heb je namelijk 360 graden geluid, wanneer je het speelt met een koptelefoon. Ook als je je hoofd draait past het geluid zich aan op de plek waar je oren naar gericht zijn. Enkele andere VR games hebben deze feature ook, maar het is zeker fijn om het in een shooter als Farpoint te hebben.
De game Farpoint is voor PlayStation VR eigenaren beschikbaar sinds 17 mei.