Top 10 beste Oscar momenten in de geschiedenis

Article
dinsdag, 23 februari 2016 om 15:59
xgn google image
Het Oscar evenement is altijd een groot spektakel en er gebeurt dan ook nog wel eens wat. In al die jaren van de Oscar nominaties hebben we genoeg momenten meegemakt die dat bepaalde evenement memorabel hebben gemaakt. Lees voor een overzicht van de beste momenten onze top 10 beste Oscar momenten in de geschiedenis.

10. Charlie Chaplin - Staande ovatie

Een van de oudere Oscar momenten, hoewel deze zeker memorabel blijft is het moment in 1972 toen Charlie Chaplin het podium betrad. Hij won hier een Honorary Award voor al zijn films en al zijn werken. Het moment dat Chaplin op het podium stond kreeg hij een staande ovatie van wel liefst twaalf minuten lang.
Tot dusver is dit een record in Oscar geschiedenis. Niemand anders ontving ooit zoveel applaus, nog voordat de speech gehouden kon worden.

9. Jennifer Garner - "Ik doe mijn eigen stunts"

Mooie designer jurken dragen tijdens de Oscar nominaties is altijd leuk, totdat het ervoor zorgt dat je bijna op je smoel gaat. Het gebeurt vaak genoeg en dan ook al meerdere malen bij actrice Jennifer Garner. Zo struikelde ze in 2013 al over haar jurk bij een Oscars feest, maar haar hoogtepunt was toch in 2006 wanneer Garner het podium op komt lopen alsof ze met schoenen op de ijsbaan is gestapt.
Op dat soort momenten is het het beste om maar om jezelf te lachen, en daarom antwoordde de actrice ook meteen door te zeggen dat ze haar eigen stunts doet. Dit gebeurde tijdens Garners aankondiging voor de nominaties van Achievement in Sound Editing.

8. Melissa Leo - verrassende speech

De Oscars in 2011 waren vooral verrassend voor actrice Melissa Leo. Bij het onderdeel Best Supporting Actress won Leo de Oscar voor haar rol in de film The Fighter. Het was duidelijk dat de actrice de prijs niet verwachtte en de nervositeit was zeker te zien op het podium.
Het ging zelfs zo ver dat Leo haar woorden niet meer onder controle kon houden en het gevloek stroomde eruit. Zo gaf de actrice aan dat het zo makkelijk leek toen Kate Winslet de prijs aannam het jaar daarvoor. Er waren zeker genoeg vloekwoorden te horen tijdens haar speech, en deze speech zal zeker nog een tijdje blijven hangen.

7. Julia Roberts - Speech zonder tijdslimiet

Ja, Julia kan er zeker wat van als we praten over speeches tijdens de Oscars. Normaal gesproken krijgen de winnaars een tijdslimiet voor hun speeches, maar Julia moet hier niks van hebben. In 2001 won ze de Oscar Best Actress met haar hoofdrol in Erin Brockovich.
Julia begon met haar speech en ging maar door en door. Normaal wordt de muziek ingezet om te laten weten dat de speech afgerond moet worden, maar Julia gaf in het begin al aan dat hij er maar even bij moest gaan zitten. Behalve het duidelijk overschrijden van het tijdslimiet vergat Julia ook nog eens om in haar minutenlange speech de echte Erin Brockovich te benoemen…

6. South Park team - verkleed in jurken

Bij de Oscars denken we snel aan grootste outfits en belachelijke designer jurken, maar we denken niet snel aan jurken bij mannen.De makers van South Park: Trey Parker en Matt Stone besloten in 2001 om zeker op te vallen bij de Oscar nominaties. Als we kijken naar de afleveringen van South Park, dan is een stunt als dit zeker niet een verrassing.
Het was het idee van Stone om zich als vrouwen te verkleden, hoewel ze al snel besloten dat het misschien toch geen goed idee was. Tijdens een interview liet het duo weten dat ze voor de Oscars drugs hadden genomen, waardoor het idee opeens briljant leek. Ze verschenen die avond in jurken die voorheen gedragen werden door Jennifer Lopez en Gwyneth Paltrow. Zeker een moment dat niet snel vergeten wordt.

5. Alice Brady - Vreemde man ontvangt Oscar voor actrice

Terug in 1938 was actrice Alice Brady genomineerd voor Best Supporting Actress met haar rol in Old Chicago. Brady kon echter niet bij de Oscars aanwezig zijn wegens een gebroken enkel. Toen haar naam werd genoemd stond er een man op en ontving de Oscar in haar naam.
Na de show verdween de man samen met de Oscar en heeft niemand er ooit nog iets over gehoord. Dit was zeker een vreemd moment in de Oscar geschiedenis. Brady kreeg echter twaalf dagen later alsnog haar Oscar van The Academy.

4. Jennifer Lawrence - Valt op de trap

Een ander Oscar moment dat we niet snel meer zullen vergeten is de charmante val van Jennifer Lawrence in 2013, terwijl ze het podium wilde betreden voor haar Oscar voor Best Actress in Silver Linings Playbook.
Eenmaal op het podium kreeg ze een staande ovatie, waarna Lawrence reageerde:
Hoewel het nooit leuk is om publiekelijk iets beschamends te doen, is de val van Lawrence amper beschamend te noemen. Iemand zoals Jennifer is zelfs nog charmant als ze op haar smoel gaat.

3. Angelina Jolie - Vreemde uiting van liefde

We kennen allemaal wel Angelina Jolie, als partner van Brad Pitt, moeder van zes kinderen en als Goodwill Ambassador voor de VN, maar voor al deze momenten stond ze nog bekend als de Wild Child van Hollywood. Dit is ook zeker te zien tijdens de Oscars van 2000.
Het begon al op de rode loper toen Jolie een gepassioneerde kus deelde met haar broer James Haven. Later toen ze het podium betrad om haar Oscar te ontvangen voor Best supporting Actress in Girl Interrupted werd het allemaal nog een stuk vreemder.
Dit waren de eerste woorden die uit haar mond kwamen en deze gebeurtenis en nog enkele andere momenten later zorgde er meteen voor dat de wereld bedenkingen kreeg over de relatie tussen deze broer en zus.

2. John Travolta - Adele Nazeem

In 2014 hadden we veel populariteit bij de Disney hit Frozen. Een van de meest iconische nummers uit de film is toch wel “Let it Go”, gezongen door Idina Menzel. Of zoals John Travolta zou zeggen “Adele Dazeem”.
Tijdens de Oscars van 2014 was het aan John Travolta de taak om Idina Menzel aan te kondigen om haar grote hit Let it Go te zingen, maar erg voorbereid leek hij niet, want Travolta kondigde een compleet ander persoon aan. Dit redelijk pijnlijk nadat hij de introductie vol enthousiasme begon en Menzel een groot talent noemde. Ouch.
Voor Menzel eindigde de beschaming helaas niet daar, want ook miste ze tijdens haar optreden een van de belangrijkste noten in het nummer.

1. Ellen DeGeneres - Super Selfie

In 2014 was de enige echte Ellen DeGeneres de hostess van de jaarlijkse Oscars. Ze besloot om deze editie memorabel te maken en dit in de vorm van een super selfie. De presentatrice besloot om de meest retweeted foto ooit te maken, door een selfie te maken met meerdere supersterren.
Dus ze liep het publiek in en nam een foto met enkele grote namen die je niet vaak samen zult zien, zoals Jennifer Lawrence, Angelina Jolie, Brad Pitt, Julia Roberts, Meryl Streep, Jared Leto, Channing Tatum en Bradley Cooper.