Fallout 76 vijanden - Alle nieuwe gedrochten bij elkaar

  Fallout 76 komt vannacht uit en de game zit vol met nieuwe wezens die ons aan zullen vallen, terwijl wij de gigantische wereld verkennen. Wat voor soort gedrochten kan je verwachten als je een grot binnenloopt of wanneer je een weg baant door het Appalachia-landschap? Dit vind je in deze lijst van vijanden in Fallout 76.

  Snallygasters

  Dit tweepotige wezen heeft iets weg van een misvormde dinosaurus gekruisd met een naakte molrat. Hij heeft veel onscherpe tanden en het lijkt alsof er ooit een schild op zijn rug zat, maar dat er bruut vanaf is getrokken. Zijn rug is namelijk in de vorm van een soort schild, maar voor zover wij het hebben kunnen zien hebben ze dat niet. De Snallygaster is roze/paars van kleur en is wellicht een van de meest lelijke dingen die we in de game tegen kunnen komen.

  Als het uiterlijk nog niet naar genoeg is, kunnen we nog even een kijkje nemen naar zijn aanvallen. Deze vijand kan andere wezens van dichtbij aanvallen met zijn tentakelachtige tong. Verder heeft de Snallygaster korte 'armpjes' met drie vingers, waarvan één een duim zou kunnen zijn. Deze vijanden reizen meestal in groepjes van twee tot vier Snallygasters en in de Toxic Valley en de Savage Sivide zijn de grootste aantallen van deze nare wezens in Fallout 76 te vinden.

  Mole Miners

  De Mole Miners waren ooit mensen die de aarde normaal bewandelden. Hun werk was in de mijnen voor de bestraling toesloeg in Appalachia, niet wetende dat ze nooit met pensioen zouden gaan. De mijnerskleren zijn vergroeid met hun lichamen, die door de bestraling een bochel hebben ontwikkeld en de ledematen tot stompjes zijn gevormd.

  Mole Miners kunnen niet (meer) praten en zijn agressief richting bijna elke levensvorm, hoewel ze bij molratten wel vriendelijk lijken te zijn. De Mole Miners zijn redelijk sterk en wat ze nog gevaarlijker maakt is dat ze in groepen reizen. Er zijn verschillende soorten Mole Miners, namelijk normale, scraper, digger, foreman, rockbreaker, supervisor en glowing Mole Miners. Deze vijanden in Fallout 76 zijn te vinden bij verschillende locaties, namelijk South Cutthroat camp, Monongah Power Plant, Uncanny Caverns, Top of the World, Mount Blair en The Rusty Pick.

  Grafton Monsters

  Deze gigantische moordmachine bestaat voornamelijk uit zijn twee grote armen. Een gezicht is namelijk niet eens te vinden bij dit angstaanjagende beest. Het is een grijs, haarloos wezen met, naast grote armen, alleen een enorm torso en twee benen. Aan zijn grote armen zijn drie grote vingers te vinden.

  Het is onbekend of het Grafton Monster überhaupt wel een gezicht heeft, als dat zo is zou deze achter zijn schouders verstopt moeten zijn. Dit is één van de vijanden in Fallout 76 die bijna groter is dan de meeste gebouwen. Deze uit de kluiten gewassen armen zijn te vinden bij het Grafton event of in Hemlock Holes en Toxic Valley.

  Scorch Beasts

  Deze vliegende abominatie zou spelers nog wel eens de stuipen op het lijf kunnen jagen. De Scorch Beast is een soort gemuteerde vleermuis met een lichaam dat een soort van menselijk lijkt, maar dan met vleugels. De beesten zijn sterk, agressief en hebben vlijmscherpe tanden en klauwen om mee aan te vallen. Als kers op deze verontrustende taart kunnen zij door tegen een gebouw aan te vliegen een krachtige ontploffing veroorzaken, die houten en metalen structuren kan vernietigen. Dit laat een radioactieve mist achter voor de speler.

  Je zou denken dat één van deze beesten wel genoeg is om je dag te verpesten. Maar nee, daar is Bethesda het niet mee eens. Er bestaat een hele kolonie van deze vliegende ratten. Wanneer deze ondergrondse kolonie te druk wordt graven ze zich een weg naar boven om mensen op te eten, waarbij ze gaten in de grond achterlaten. Deze wezens zijn daarbij ook nog eens deels verantwoordelijk voor de creatie van de Scorched, een vijand waar we op de volgende pagina meer over vertellen.

  Scorched

  De Scorched zijn semi-intelligente Ghouls in Appalachia. Deze levensvorm zit namelijk tussen feral en intelligent in, waardoor zij wel wapens kunnen gebruiken maar geen sociale vaardigheden hebben. De Scorched zijn extreem agressief naar andere levensvormen die niet geïnfecteerd zijn geraakt bij de Scorched-plaag.

  Bij de Ghouls zie je vaak een verschrompelde, verbrande huid, maar de Scorched hebben daarentegen een andere bijzondere uitstraling. Er steken namelijk een soort van groene kristallen uit op willekeurige plekken. Deze levensvorm kan niet meer functioneren in de samenleving, maar behoudt wel oude kenmerken als het gaat om wat zij in hun voormalige leven deden. Een voormalig boer zal bijvoorbeeld rondlopen met een hooivork, terwijl een oud-soldaat met een geweer kan rondlopen.

  Gulpers

  Deze vijanden lijken op een kruising van een slak en een salamander. Ze hebben een slijmerig lichaam in een camouflage-achtige kleur, een brede bek en zijn ongeveer net zo groot als een mens. Er bestaan verschillende varianten van de Gulpers, namelijk newts, devourers, scorched en glowing Gulpers.

  Dit gemuteerde reptiel kan met zijn staart in bomen hangen om een verrassingsaanval uit te voeren bij hun slachtoffers. Het zijn echte moerasfans, dus blijven ze voornamelijk in de moerasachtige gebieden, waar ze doorheen kunnen glijden en zichzelf in het water kunnen verstoppen. De gluiperds kan je dan ook in bijna elk waterrijk gebied vinden.

  Honey Beast

  Fallout 76 is niet veilig voor mensen met een insectenfobie. De Honey Beast is namelijk een gigantische, gemuteerde honingbij. Deze bij is net zo groot als een mens en in plaats van dat deze bij de korf ingaat, zit het nest gewoon op de bij als een slak. Uit de bijenkorven sijpelt een vloeistof wat waarschijnlijk een vorm van honing is.

  Het is onduidelijk of de bijennesten een deel zijn van het beest of dat de korven op het Honey Beast worden gemaakt. Er is maar één vorm van deze uit de kluiten gewassen bij, dus je hoeft geen gloeiende bijen te verwachten. Het is in ieder geval het enige insect in de lijst van vijanden in Fallout 76.

  Wendigo

  Een Wendigo is een eeuwenoude mythe in veel traditionele folklore, maar nu komt dit angstaanjagende wezen tot leven als één van de vijanden in Fallout 76. Het uiterlijk van de Wendigo is grijs met lange armen, een rond buikje en een skeletachtig gezicht. Deze nachtmerrie-veroorzakende wezen heeft lange, klauwachtige nagels en vlijmscherpe tanden.

  De Wendigo is onwijs snel en kan veel schade aanrichten binnen een korte tijd. Doordat de monsters van zo dichtbij aanvallen en zo ontzettend snel zijn is het moeilijk om deze vijand met een vuurwapen te raken. Hadden we al verteld dat ze giftige tanden hebben? De Wendigo’s kunnen voorkomen op plekken zoals Cranberry Bog, de Ash Heap, de Mire en Garrahan Estate, maar de grootste kans om er één tegen te komen is bij Hawk's Refuge.

  Mega Sloth

  Luiaarden zijn in het echte leven niet erg angstaanjagend, maar in Fallout 76 zijn ze een stuk groter en intimiderender. De Mega Sloth is in de game bijna drie meter lang en zijn lichaam is bedekt met een walgelijke vacht vol met paddestoelen. Grappig feitje, de kleine luiaarden in onze wereld vinden het ook niet erg als er verschillende soorten schimmels in hun vacht groeien.

  In de vacht van de Mega Sloths bevinden zich ook grote eeltplekken en het beest heeft enorm scherpe tanden. Ook is dit intimiderend grote monster redelijk snel voor een luiaard en enorm agressief. Deze vijanden zijn te vinden in de Mire van Fallout 76, ze hangen daar meestal in de bomen. Wanneer de speler dichtbij komt laten de vijanden zich op de grond vallen, maar ze zullen niet gelijk aanvallen. Wanneer je nog dichterbij komt zullen ze hun grote klauwen gebruiken om de speler te krabben en kunnen ze stenen gooien. Ze kunnen zelfs sporen van hun rug-paddestoelen op je afvuren, een zeer onprettige ervaring.

  Fallout 76 vijanden

  Er zijn nog veel meer vijanden te vinden in de nieuwe Fallout 76 game, maar dit zijn een aantal nieuwe monsters die we voor jullie hebben uitgelicht. Op deze manier kun je jezelf misschien al voorbereiden op wat je kunt tegenkomen in de nieuwe open wereld. Om jezelf nog meer voor te bereiden kun je ook onze artikelen over Fallout 76 BETA tips en over de Fallout 76 BETA details lezen.

  Fallout 76

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.