De beste Pokémon Let's Go tips voor beginners - Pokémon Meester in spé!

  Als Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee jouw eerste Pokémon games zijn na Pokémon GO, zit je misschien met wat vraagtekens. Met deze Pokémon Let’s Go tips voor beginners ben jij voorbereid op de nieuwe games en word je zo een Pokémon Meester. Wij hebben het niet over Pikachu, maar over de Pika-hoe jij het meeste uit de game haalt!

  Een sterk, gevarieerd team

  Een essentieel onderdeel van een echte Pokémon meester worden is een ijzersterk Pokémon-team hebben. Wat betekent dat precies, een sterk Pokémon-team? Het gaat verder dan alleen maar ‘Mons hebben van een hoog level met krachtige aanvallen. Een goede Pokémontrainer is op alles voorbereid, waarvan de kern een gevarieerd team is.

  Je moet een team hebben dat is voorbereid op elk type pokémon dat tegenover je komt te staan. Omdat je maar zes plekken hebt en er niet genoeg plek is voor een Pokémon van elk type moet je dus strategische keuzes maken over welke Pokémon je wel of niet aan je team toe voegt. De eerste tip is dan ook om van elk type Pokémon maar één in je team te hebben. Geen twee Electric types of twee Fire types dus.

  Als tweede kan je nadenken over de types en waar je tegenover komt te staan. Een goed Pokémon team heeft een Fire, Water, Dragon, Flying, Psychic en Electric type, maar andere types mogen er ook gewoon in. Het komt erop neer dat je Pokémon hebt die je tegen elke Pokémon van de tegenstander in kan zetten als dat nodig is. Zo verlies je geen enkel gevecht!

  Denk aan Candy

  Normaal gesproken zouden we jullie niet aanraden om heel veel snoep te eten, omdat we niet willen dat de tanden uit jullie mond vallen. In Pokémon Let’s Go bestaat dat probleem gelukkig niet, dus als tweede van de tips in deze special kunnen we jullie aanraden om veel Candy te eten. Tenminste, niet zelf. Je geeft Candy aan je eigen Pokémon om ze zo sterker te maken.

  In Pokémon Go kreeg je nog Candy door een specifieke Pokémon te vangen. Een Gastly vangen leverde je Gastly Candy op, bijvoorbeeld. In Pokémon Let’s Go werkt dit net wat anders. Je krijgt nog steeds Candy als je Pokémon vangt, maar dit zijn geen Pokémon-specifieke snoepjes. Je krijgt bijvoorbeeld Mighty Candy of Smart Candy die specifieke stats van je Pokémon verbeteren. Ze verhogen stats zoals Special Attack, Defense, Speed of HP.

  Hoe meer Pokémon van één soort je vangt en naar Professor Oak stuurt, des te meer Candy je krijgt. Zo kan je dus de stats van jouw Pokémon flink naar eigen wens verhogen. Wil je een Arcanine die met vuuraanvallen elke andere Pokémon sloopt? Investeer in dan in Special Attack. Wat dacht je van een Chansey die zo veel HP heeft dat hij of zij niet te slopen is? Geef ze dan Candy die HP verhoogt. Zo maak je een Pokémon team dat niet te stoppen is.

  Samen spelen is beter

  Voor het eerst kan je in Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee met z’n tweeën aan de slag. Jammer is dat de tweede speler een beetje voor spek en bonen meedoet; je maakt geen nieuw personage aan en je kan ook niet je eigen team samenstellen. De tweede speler wordt overgedragen aan de wensen en het team van de eerste speler. Hoewel dat jammer is, heeft het spelen in de co-op modus wel een aantal voordelen.

  Allereerst worden alle gevechten met twee spelers veranderd in Double Battles. Tenminste, voor jouw kant. Alle normale Battles veranderen in feite dus in een twee-tegen-één gevecht, wat het heel makkelijk maakt om te winnen. Hierdoor verdienen twee Pokémon tegelijkertijd meer Experience, waardoor het levelen een stuk sneller gaat. Omdat het hierdoor wel heel erg makkelijk wordt is het niet aan te raden voor gamers die naar een uitdaging zoeken.

  Eén van onze Pokémon Let’s Go tips is wel om met z’n tweetjes Pokémon te vangen. Als je namelijk precies tegelijkertijd een Pokéball gooit, krijg je een soort supervangst. Je vangt hier sneller Pokémon mee, maar belangrijker nog is dat je hierdoor een flinke EXP-bonus krijgt. Vooral als je ook nog eens perfect in de ring gooit. Houd dit vol en je levelt je Pokémon binnen no-time omhoog. Dit hangt overigens ook samen met de volgende tip...

  Combo vangsten voor meer Experience

  Combo’s ken je misschien uit Fighting Games zoals Killer Instinct of Street Fighter, maar ook met onze Pokémon Let’s Go tips komen combo’s ter sprake. Pokémon vangen is namelijk een groter deel van de game geworden dan ooit tevoren. Net als in Pokémon Go vang je meer Pidgeys dan je ooit nodig zult hebben, om zo de Candy te krijgen en voor Experience Points om jouw Pokémon levels omhoog te laten gaan.

  Wanneer je op Poké-jacht bent, is het belangrijk je op één specifieke soort te richten. Hoe meer van die Pidgeys je op een rijtje vangt des te hoger je combo wordt. Een hogere combo betekent dat je ook meer Experience verdient. Als je dan ook nog eens met een andere speler aan het vangen bent kan dit leiden tot hoge bonussen.

  Als je dus een Pokémon met laag level hebt die snel omhoog gebracht moet worden, dan is dit een goede manier om ze snel sterker te laten worden. Al die Pidgeys die je vervolgens in de Box hebt zitten kan je vervolgens weer naar de Professor sturen voor Candy. Kortom: een win-win situatie!

  Denk creatief!

  Bij Pokémon is het makkelijk om al jouw ‘Mons de meest krachtige aanvallen te geven in de game en al je tegenstanders plat te walsen. Bepaalde moves zijn zo ontzettend sterk dat ze veel andere Pokémon in één aanval zullen verslaan. Ideaal, toch? Niet altijd. Want deze moves hebben meestal weinig PP en ze raken ook niet altijd. Dat kan anders.

  Een goede Pokémon trainer denkt outside the box om z’n vijanden te verslaan. Bijvoorbeeld door met Hypno een tegenstander in slaap te brengen en daarna met Dream Eater ze te verslaan. Of door ze Poison te geven en er voor te zorgen dat ze jou niet kunnen raken. Er zijn ontzettend veel aanvallen in de wereld van Pokémon en het is aan jou om ze te ontdekken en leuke combinaties te maken.

  De beste Pokémon Let’s Go Tips - Een echte Pokémon Meester

  Hebben jullie nog waardevolle tips voor beginners in Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee? Heb jij een droomteam waar je iedereen mee wee te inspireren? Laat het ons weten in de comments.

  Pokémon Let's Go Pikachu en Let's Go Eevee liggen vanaf 16 november in de winkel voor de Nintendo Switch. Lees ook onze special over de nieuwe features in Pokémon Let's Go en de gaafste momenten in de games.

  Pokemon: Let's Go Pikachu

  Verkijgbaar vanaf 16 november 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.