Fallout 4 release - 5 dingen die je moet weten

Article
dinsdag, 10 november 2015 om 17:48
xgn google image
Na lang wachten en watertanden is het eindelijk zover: Fallout 4 is nu officieel speelbaar. De nieuwe RPG van Bethesda speelt zich dit keer af in Boston. Veel gamers hebben tot vandaag halsreikend naar deze game uitgekeken. Maar wat moet je nu eigenlijk weten over de Fallout 4 release? Vijf dingen die je moet weten vind je hier!
In de Fallout games ga je met je hoofdpersonage op avontuur in een postapocalyptische wereld. De wereld is niet meer wat het ooit was in Fallout: een groot deel van de bevolking is dood, mensen hebben hun toevlucht gezocht in diverse vaults en je betaalt met flessendoppen. Bovendien lopen er een hoop vreemde en gemuteerde wezens rond in het landschap. Er is wat dat betreft meer dan genoeg te doen en te zien in de wereld van Fallout 4.

5. Enorm veel te zien en te ontdekken

De map van Fallout 4 is groot. Heel groot. Er is daarom meer dan genoeg te zien en ontdekken. In ieder hoekje en gaatje van de map kun je wel iets opmerkelijks tegenkomen, uiteenlopend van monsters en raiders tot items en wapens.
Om te overleven in het postapocalyptische Boston moet je alle zeilen bijzetten. Dat betekent dat je iedere flessendop en ieder schroefje en boutje moet koesteren om je uitrusting zo wat te upgraden. Zoals we al in de review van Fallout 4 aangaven loont, want je komt geheid een hoop loot tegen op je avontuur. Het is daarnaast aanlokkelijk om op avontuur te gaan en de wereld te verkennen, puur omdat de wereld zo vol zit met content.
Dankzij de overweldigende hoeveelheid dingen die je kunt ontdekken en doen in het postapocalyptische Boston kun je geheid vele tientallen uren in de game stoppen. Het is daarom handig om te weten dat Fallout 4 geen game is die je in een poep en een zucht kan uitspelen. Veel uren en bloed, zweet en tranen zijn de offers die Fallout 4 van je vraagt.
81432

4. Save je game regelmatig

Fallout 4 slaat niet altijd je progressie op. Het is dan ook aan jou als speler om er regelmatig op te letten dit te doen, want er is niets irritanter dan al je progressie kwijtraken nadat je een pijnlijke dood bent gestorven. Als er iets belangrijks lijkt te gebeuren, probeer dan je game voor de zekerheid op te slaan. Dit kan op ieder moment, dus schroom niet je voortgang op te slaan.
Er zitten meer dan genoeg gevaarlijke en levensbedreigende momenten in de game, en om backtracken te voorkomen als je onverwacht het loodje legt sla je dus je game regelmatig op. Fallout 4 is ongenadig op sommige momenten, dus sla gewoon die game op en voorkom onnodige frustratie.
81433

3. Verschillende vaults

In Fallout worden mensen opgesloten in zogenaamde vaults, zodat zij de nucleaire aanvallen kunnen overleven. Deze vaults zijn ontwikkeld door Vault-Tec. Belangrijk om te weten is dat de vaults naast onderkomen voor mensen ook dienen als experimentsplekken. In ieder van de 112 vaults zijn namelijk andere experimenten uitgevoerd op de inwoners van de vaults. Over de vijf meest bizarre experimenten kon je al eerder lezen op onze website.
Misschien wel een van de meest belangrijke vaults is nummer 87, waar de gevaarlijke Super Mutants werden gecreëerd. Deze grote gemuteerde bad guys zijn blootgesteld aan het Forced Evolutionary Virus en daardoor zijn ze groot en gespierd. Vault-Tec heeft het in dat opzicht dus helemaal niet met jou en de rest van de overlevenden over.
In Fallout 4 kom jij als speler uit vault 111. Je bent de enige overlever van deze vault, maar gelukkig kun je vrienden maken met de zogenaamde companions in de game. Op die manier ben je nooit meer eenzaam! De meest iconische companion is natuurlijk je trouwe viervoeter.
81434

2. S.P.E.C.I.A.L. attributen

Jij bent als speler in Fallout 4 speciaal! Waarom ben je speciaal? Nou, je kan aan de hand van zeven attributen je personage upgraden. De eerste letters van de attributen vormen samen het woord special, vandaar de naam.
De attributen lopen uiteen van bijvoorbeeld strength en endurance tot luck en agility. Voor iedere speelstijl is wel een attribuut wat jou het meeste aanspreekt. Ook kun je met behulp van zogenaamde perks je personage nog verder aanpassen. Voor een overzicht van alle special attributen kun je nog eens ons artikel bekijken waar al deze attributen, inclusief bijbehorende video’s, op een rij zijn gezet.
81435

1. Stand-alone avontuur

Het belangrijkste wat je moet weten voor je aan Fallout 4 begint is dat je feitelijk niets hoeft te weten. Het verhaal is compleet stand-alone en geen vervolg op de eerder verschenen delen. Wel is de thematiek van de game natuurlijk vergelijkbaar met de voorgaande delen. Alle games spelen zich af in een postapocalyptische (Amerikaanse) stad.
Omdat het verhaal dus stand-alone is kun je je volledig overgeven aan dit bijzondere verhaal. Je hoeft niets te weten, maar wat voorkennis is natuurlijk wel handig om te weten waar je aan begint. Het is daarom een goed idee de review van Fallout 4 nog eens door te nemen, zodat je een iets beter en completer beeld krijgt van de game. Als je jezelf een beetje een gamer noemt, dan is Fallout 4 wel een game die je gespeeld moet hebben.
Fallout 4 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de PC, Xbox One en PlayStation 4.

Populair Nieuws