'Metroid Prime Trilogy release voor Switch ligt klaar'

News
maandag, 19 juli 2021 om 17:30
metroid para switch nintendo habla sobre l 104502f1626704896
Een Metroid Prime Trilogy release voor de Switch zou al lang en breed klaarliggen. Zo meldt Gamesbeat-journalist Jeff Grubb in een recente aflevering van een Giantbomb-show. De game zou in theorie vandaag al uit kunnen komen, mits Nintendo dat zou willen.
Nintendo zou expres met de release van de collectie wachten volgens de journalist. De trilogie zou namelijk niet te ver van de release van Metroid Prime 4 vandaan mogen liggen. De uitgave van de collectie op de Nintendo Switch zou namelijk als marketingstunt voor de release van het nieuwste deel moeten dienen.
Geruchten rondom de release van de geliefde Metroid Prime Trilogy-collectie voor de Nintendo Switch gaan al jaren rond, maar de release heeft nooit daadwerkelijk plaatsgevonden. Nintendo heeft zelf overigens ook nooit bevestigd dat de collectie naar de Switch zou komen. Grubb meent nu dat Nintendo simpelweg wacht op een goed moment om de collectie uit te brengen.
metroid prime 4 verwachtingen vijf typische metroid prime elementen 131789

Metroid Prime Trilogy release voor de Switch is gemakkelijk

Voor Nintendo zou het overigens ook niet zo moeilijk moeten zijn om de collectie naar de hybride-console uit 2017 te brengen. De verzameling kwam namelijk al eens uit op de Wii (en Wii U). Het Japanse bedrijf heeft tijdens de Switch-generatie daarnaast al flink wat Wii U-titels overgebracht naar de Switch met een paar extraatjes om fans zoet te houden.
Metroid Prime, en het tweede deel Echoes, kwamen oorspronkelijk uit op de Nintendo GameCube, waarna het derde deel, Metroid Prime 3: Corruption, op de Wii verscheen. Ook de collectie verscheen oorspronkelijk voor deze console. In 2017 werd duidelijk dat een vierde deel eindelijk in de maak was en dat voor de Nintendo Switch. In 2019 begon de ontwikkeling alleen opnieuw nadat Retro Studios het stokje overnam. Een releasedatum is er nog niet voor Metroid Prime 4.

Populair Nieuws