F1 2021: Beleef nu alvast de kombochten op Circuit Zandvoort!

Article
vrijdag, 03 september 2021 om 17:00
f1 2021 verstappenf1631540936
Dit weekend is eindelijk de Grand Prix van Nederland op het circuit van Zandvoort. Wil je alvast zelf de iconische kombochten van het circuit ervaren, dan kan je dat nu doen in F1 2021!
De Grand Prix van Nederland is lange tijd een iconische race geweest voor de Formule 1. De koningsklasse van de motorsport kwam namelijk al in 1950 op bezoek in ons koude kikkerlandje en heeft decennia op de F1 kalender gestaan. In 1985 kwam daar helaas een einde aan, omdat de organisatie van de race destijds failliet ging. Het leek er dan ook op dat er nooit meer een Grand Prix van Nederland gehouden zou worden.
Maar dankzij de komst van Max Verstappen in de Formule 1 is daar verandering in gekomen. De razendsnelle coureur heeft de liefde voor de sport weer aangewakkerd in Nederland er ervoor gezorgd dat over de hele wereld fans in oranje outfits op de tribunes te zien waren. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat er weer een Dutch Grand Prix georganiseerd zou worden.

Torenhoge bochten op Circuit Zandvoort

Die race zou eigenlijk vorig jaar al gehouden worden, maar door de corona-pandemie is die race geannuleerd. Maar dit weekend keert de Formule 1 eindelijk weer terug naar het iconische circuit van Zandvoort en voor de gelegenheid is de baan ook flink op de schop gegaan.
Het circuit had al een flink aantal hoogteverschillen in de bochten - mede dankzij de unieke ligging midden in de duinen. Met de vernieuwingen in de afgelopen jaren is daar nu vol op ingezet. Circuit Zandvoort heeft namelijk als enige circuit op de F1 kalender banked corners, oftewel kombochten.
Deze bochten zijn hebben een groot verschil in hoogte in vergelijking tussen de binnenkant en de buitenkant, die je misschien ook wel zal kennen van ovale circuits in de Verenigde Staten. Gecombineerd met de vrij brede bochten zijn er voor de coureurs meerdere lijnen om te nemen tijdens de race, wat voor interessante duels kan zorgen tijdens de race. De kombochten zijn bovendien behoorlijk uitdagend en F1 coureurs hebben door de schaarste er geen tot vrijwel geen ervaring mee.
f1 2021 circuit zandvoort max verstappenf1630679833

Kombochten testen in F1 2021

Het is vrij lastig voor te stellen hoeveel invloed kombochten kunnen hebben op een circuit en waar ze voor coureurs een heel uitdaging zijn. Gelukkig is er een simpele manier om zelf in een Formule 1 auto te stappen en Circuit Zandvoort hoogstpersoonlijk uit te proberen, namelijk F1 2021 van Codemasters.
De ontwikkelaar heeft namelijk de officiële licentie van de FOM (Formula One Management) in handen en mag daarom niet alleen alle gelijkenissen van de coureurs en teams gebruiken, maar ook de circuits worden compleet één-op-één nagemaakt. Inclusief de iconische kombochten van Circuit Zandvoort.
Via de game kan je nu dus helemaal zelf het Nederlandse asfalt verkennen en je optimaal voorbereiden op de Dutch Grand Prix dit weekend. Helemaal natuurlijk als je in de bolide van Red Bull Racing met startnummer 33 stapt.
Heb je F1 2021 nog niet in je bezit en wil je wel weten hoe de kombochten eruit zien vanuit de ogen van een coureur? Dan kan je ook de simulatie tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton checken, die Codemasters eerder deze week heeft uitgebracht. Spoiler alert: volgens F1 2021 zal Verstappen de race dit weekend op zijn naam gaan schrijven.

Populair Nieuws