F1 2021 carrière features – Van verhaal tot verbeteringen

Article
woensdag, 02 juni 2021 om 18:30
f1 2021 bah strf1622622178
De carrière modus in F1 2021 lijkt uitgebreider dan ooit te worden. Wij waren aanwezig bij een digitaal evenement, waar we een eerste blik te zien kregen van F1 2021 en Game Director Lee Mather vragen konden stellen over de game. Dit zijn de F1 2021 carrière features op een rij!

De verhaalmodus Braking Point

In een eerder artikel deelden we al onze verwachtingen voor deze verhaalmodus, maar nu zijn de eerste echte details over Braking Point bekend gemaakt. In de gamemode gaan we de fictieve coureur Aiden Jackson volgen, die zijn eerste stappen zet in de wereld van Formule 1. De modus zal beginnen met een seizoen in Formule 2, waarna nog twee seizoenen in de Formule 1 klasse volgen. Je zult in totaal uit vijf Formule 1 teams kunnen kiezen in Braking Point, namelijk Aston Martin, Alpha Tauri, Alfa Romeo, Haas en Williams.
Verder kregen we iets meer te horen over de belangrijkste personages in de game. Zo is Casper Akkerman een ervaren coureur die al een flink aantal seizoenen actief is in de Formule 1. Hij worstelt met de vraag of hij nog steeds moet doorgaan met racen. Naast Casper zal er ook een rol zijn voor zijn vrouw. Verder keert coureur Devon Butler terug uit F1 2019. Voor zijn personage kunnen we dezelfde arrogantie verwachten die we kennen uit F1 2019.
pj f121 aus hamf1622621928

Pas zelf de moeilijkheid aan in Driver carrière modus en Myteam

De volgende van de F1 2021 carrière features die we bespreken gaan over de Driver carrière modus en Myteam. In deze modi komen enkele nieuwe elementen die meer diepgang moeten geven. Een van de belangrijkste daarvan is dat je zelf de touwtjes in handen krijgt betreft moeilijkheid met de expert race style.
Zo kun je in F1 2021 met de expert race style meerdere race settings aanpassen die bovenop de bekende settings als raceafstand en snelheid van de AI in de race komen. In F1 2021 kun je zelf kiezen hoe snel jij resources en geld verdient om je auto te upgraden, maar ook hoe snel de AI die krijgt. Verder krijg je nog meerdere opties als bijvoorbeeld hoe veel kans de AI heeft om mechanische pech te krijgen of hoeveel transfers de AI maakt.
f1 2021 gbr mazf1622622234

2-speler Driver carrière

Het was een van de meest gevraagde F1 2021 carrière features door fans van de serie om samen een carrièremodus te starten. F1 2021 gaat dat mogelijk maken. Deze 2 speler co-op modus zal dezelfde features hebben als de Driver carrière.
Je zult ervoor kunnen kiezen om samen voor een team te gaan rijden en altijd teamgenoten zijn. Zo kun je samen proberen om jullie team naar de top te helpen. Mocht de host besluiten om naar een ander team te verhuizen, dan komt de andere speler automatisch als teamgenoot mee. Daarnaast kun je ook besluiten om beiden voor een ander team te rijden en zelf onafhankelijk te onderhandelen voor nieuwe contracten met teams.

Real season start in carrière

In Formule 1 zijn er soms momenten die alles kunnen omdraaien. Eén slechte race en het kan gelijk een grote invloed hebben op het kampioenschap. Niet gek dat sommigen zich soms afvragen wat er gebeurd zou zijn als dat slechte raceweekend anders was verlopen.
In F1 2021 met de real season start in carrière zul je de mogelijkheid hebben om die vraag te beantwoorden. Via deze feature kun je een carrière beginnen vanaf elk raceweekend die al is voltooid. De stand van het echte Formule 1 kampioenschap wordt daarvoor gebruikt. Daarin worden ook de prestaties en upgrades van de teams meegenomen.
f1 2021 gbr norf1622622321

Verbeteringen aan bekende elementen

Naast de nieuwe F1 2021 carrière features worden er ook enkele verbeteringen toegevoegd aan bekende elementen. In F1 2020 werden rijdersstatistieken geïntroduceerd. Deze hadden een impact op de snelheid en betrouwbaarheid van de coureurs. F1 2021 gaat daar een nieuwe statistiek aan toevoegen, namelijk de focusstatistiek. Anders dan de andere statistieken staat focus niet vast en heb jij daar als speler direct invloed op.
Verder ook goed nieuws voor iedereen die de vrije trainingen vermoeiend vindt en liever gewoon een race doet. Via quick practice hoef je niet meer perse elke vrije training te doen om toch voldoende research punten te krijgen zodat je jouw wagen kan upgraden. Hiermee worden de vrije trainingen vervangen door een korte time management minigame. Hoe die minigame er precies uit gaat zien is nog afwachten.
Dit waren de belangrijkste F1 2021 carrière features die we te zien kregen tijdens het digitale evenement. We konden daarnaast ook zelf alvast met de game aan de slag. Onze bevindingen hierover vind je in onze preview!