F1 2021 Braking Point verwachtingen

Article
zondag, 09 mei 2021 om 11:00
f1 2021 headerf1618558940
Bij de aankondiging van de nieuwe Formule 1 game, maakte ontwikkelaar Codemasters ook bekend dat er een verhaalmodus in het spel komt. Deze verhaalmodus gaat Braking Point heten en tot op heden zijn er nog niet veel details over bekend. Tijd dus om eens te kijken naar de F1 2021 Braking Point verwachtingen die wij van de gamemodus hebben!

Invloed van jouw prestaties op het verhaal

Alles in Formule 1 draait natuurlijk om de prestaties van de coureur op de baan. Haalt de coureur het maximale van de auto naar boven, dan is iedereen blij. Maar als het niet zo goed gaat in de races, dan is het logisch dat niet iedereen in een feeststemming is. In een verhaalmodus rondom Formule 1 zal dit daarom ook ongetwijfeld naar boven komen.
Het is daarom ook een van onze F1 2021 Braking Point verwachtingen dat jouw prestaties invloed hebben op het verhaal. Misschien zorgen goede prestaties van jou wel voor spanningen binnen het team als je teamgenoot het niet zo goed doet. We hopen dat de invloed van jouw prestaties een stuk groter is dan dat we bijvoorbeeld in de verhaalmodus The Journey van FIFA eerder zagen.
olav mol f1 2020f1650961150

Grote rol van media

In de wereld van Formule 1 speelt de media een belangrijke rol. Ze volgen de coureurs nauwgezet en prijzen sommigen de hemel in als ze goede resultaten neerzetten. Zodra een coureur achterloopt of er iets binnen een team gebeurt, dan zit de media er ook bovenop om als eerste kritiek te leveren. Daarom moeten coureurs ook goed met de media-aandacht om kunnen gaan.
In de Formule 1 games is de invloed van de media tot op heden nog niet echt uitgebreid in beeld gebracht. Een speciale verhaalmodus kan daar verandering in brengen. Het zou een perfecte mogelijkheid zijn om lastige mediasituaties eens te zien door de ogen van een coureur.
f1 2020 analisisf1594290844

Stereotype personages

Wie de carrièremodus van F1 2019 heeft gespeeld, kan zich natuurlijk nog de twee fictieve personages herinneren die daar centraal stonden. Je had Lukas Weber, je hardwerkende teamgenoot en Devon Butler, de arrogante kwal om het zo maar netjes te zeggen. Die laatste keert ook terug in F1 2021, naast nieuwe personages als Aiden Jackson en Casper Akkerman. Het is één van onze F1 2021 Braking Point verwachtingen dat de personages allemaal een andere achtergrond hebben.
Zo denken wij bijvoorbeeld aan een rijkeluiszoontje die door middel van het opkopen van teams zich langzaam een weg naar Formule 1 heeft weten te banen. Of misschien een zoon van een oude racelegende die de goede racegenen heeft doorgekregen van zijn vader. Verschillende achtergronden van de hoofdpersonages kunnen zorgen voor een interessante dynamiek tussen hen, wat vuurwerk kan opleveren op- en naast de baan.
f1 2019 f2f1580835024

Meer nadruk op Formule 2 rivaliteit

In Braking Point zal ook de Formule 2 klasse niet vergeten worden. We kennen deze opstapklasse naar de Formule 1 natuurlijk al van voorgaande Formule 1 games. In de carrièremodus van F1 2019 konden we met drie scenario’s in de Formule 2 al kennismaken met een soort van verhaalmodus in de game. Toen bleef het verhaal redelijk beperkt, maar in F1 2021 zal dit hopelijk een stuk uitgebreider zijn.
Formule 2 is waar echte rivaliteit tussen coureurs begint, aangezien iedereen met elkaar vecht om een stoeltje te bemachtigen in de Formule 1. Dat kan er soms hard aan toegaan zoals we vaak genoeg in Formule 2 races hebben gezien. Het is dan ook onze verwachting dat Codemasters deze belangrijke raceklasse in F1 2021 uitgebreider in beeld brengt!
f1 2020 comandos vozf1594738706

Veel actie en drama naast de baan

We hebben het tot nu toe in deze lijst met F1 2021 Braking Point verwachtingen natuurlijk vooral gehad over dingen die op het circuit moeten gebeuren. Maar we moeten ook niet vergeten wat er allemaal naast de baan met Formule 1 coureurs gebeurt. Formule 1 coureurs hebben natuurlijk ook een privéleven. Dit privéleven ontdekken kan wel eens een grote focus worden van F1 2021 Braking Point.
Voor inspiratie kan Codemasters hiervoor kijken naar The Journey uit FIFA. Daar zagen we ook hoe Alex Hunter tussen wedstrijden door van alles beleefde wat ook invloed had op zijn situatie als voetballer. Denk bijvoorbeeld aan (mislukte) contractonderhandelingen of familiedrama. Voor F1 2021 zou dit een aangename afwisseling zijn van de actie op de baan tijdens raceweekenden.