Expeditie Robinson aflevering 9 recap - Wie wil er wormen eten?

  De kampen zijn samengesmolten en vanaf nu is er een individuele strijd aangebroken. Het belooft spannend te worden tijdens de Expeditie Robinson aflevering 9 recap. We nemen afscheid van iemand die favoriet was onder veel kijkers.

  RTL

  Wat gebeurde er ook alweer?

  Vorige aflevering zagen we hoe kamp Zuid en kamp Noord werden samengesmolten. Voordat dit gebeurde kwam Akwasi terug van Duivelseiland en werd Rijk naar huis gestuurd zonder ook maar iets van heel het spel mee te hebben gekregen; hij heeft heel de tijd op dat eiland gezeten. Verder zagen we dat Hugo al een plekje op finalisteneiland won.

  Een compleet overzicht is te zien tijdens de aflevering 8 recap. Tijdens een potje kleur bekennen kregen Calvijn en Marianna beiden de volle laag.

  RTL

  Als oude vrienden

  De aflevering begint wat gek. Kim en Mariana komen samen op Duivelseiland en terwijl het in de vorige afleveringen nog leek alsof ze een appeltje met elkaar te schillen hadden, veranderen ze al snel in boezemvriendjes.

  Ondertussen wordt er van alles voorbereid in het nieuwe kamp. De hut moet worden gebouwd en het eten moet worden bereid. Hugo is op finalisteneiland helemaal in zijn sas. Op hem wacht al een hutje met maar liefst drie hangmatten. Voor hem is dat hemels.

  RTL

  Duivelseetproef

  Op Duivelseiland wordt direct een proef gespeeld waardoor Kim en Mariana de kans krijgen om terug in het spel te komen. Een van hen gaat terug en de ander gaat naar huis. De winnaar wordt bepaald aan de hand van een eetproef. Onder diverse schalen liggen niet al te smakelijke hapjes, zoals wormen. Wanneer ze deze opeten, krijgen ze een tip om een puzzel op te lossen.

  Ondertussen kan er een puzzel worden gedaan met cijfers. Die moeten zo worden neergelegd dat elk rijtje samen vijftien moet zijn. Kim kiest voor een hint te gaan en opent een ei met embryo erin. Ze wil dit niet eten en daardoor verliest zij tijd. Mariana wint uiteindelijk de proef.

  RTL

  De knock-out fase

  In de nieuwe proef moet een toren worden gebouwd op een instabiele tafel. De winnaars van de proef gaan naar finalisteneiland om Hugo gezelschap te houden en alle andere kandidaten gaan naar de eilandsraad.

  Om de tafel in balans te brengen kunnen ze de tafel min of meer laten kantelen door een touw vast te houden die aan de tafel zit. Voor de toren moeten ze, terwijl ze dit touw vasthouden, ook nieuwe blokjes halen om de toren groter te maken. Daarvoor moeten ze er wel voor zorgen dat het touw een vaste spanning houdt.

  Uiteindelijk weet Tim de beste focus te vinden en wint deze proef. Hij mag iemand meenemen naar finalisteneiland en kiest Eva.

  RTL

  Eilandraad

  Nadat Eva even op een minivakantie op finalisteneiland is geweest, moet zij ook weer terug. Op dat moment wil Fien graag het samenwerkingsverband van Tim, Kalvijn en Thomas kapot maken. Andersom rekent Kalvijn erop dat men Mariana eruit wil stemmen, omdat zij veel praat en toch wel veel vijanden heeft gemaakt op het eiland.

  Wie vreest er voor een exit? Bij het tellen van de stemmen lopen de stemmen op tussen Kalvijn en Mariana. Al snel staat het drie voor Kalvijn en drie voor Mariana. De zevende, achtste, negende en tiende stem vallen op Kalvijn. Dat betekent dat de YouTuber naar huis mag.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.