Expeditie Robinson aflevering 8 recap - De individuele strijd barst los

  Na flink wat afleveringen lijkt de individuele strijd los te gaan barsten. Van de twintig leden zijn er nog twaalf over. Hoe dat allemaal uitpakt merken we in de Expeditie Robinson aflevering 8 recap.

  RTL

  Hoe zat het ook alweer?

  In de vorige aflevering zagen we hoe Akwasi in de eilandraad naar huis werd gestuurd, nadat zijn team een proef verloor. Vervelend voor het team, want daar heerste de nodige spanning nadat Mariana ervoor koos om Kim te verraden. Nu zijn zowel Akwasi als Kim op Duivelseiland, wachtend op wraak. Want Akwasi had gehoopt dat Marianna nu Kalvijn en Tim zou backstabben.

  Dit wraak moment kan er snel komen. Rijk en Kim zijn opgeroepen voor een proef en ook Akwasi staat klaar. Het is nu of nooit, want de winnaar staat gewoon weer met beide voeten op de grond tijdens de eilandproef. Meer details zijn te lezen in de aflevering 7 recap.

  RTL

  Duivelseilandproef

  Voor Rijk, Kim en Akwasi is het avontuur niet meteen afgelopen. Zij mogen namelijk nog in een duel strijden. Opnieuw moeten ze die avond over de balk lopen, zoals dat ook gebeurde in aflevering 5. Toen wist Eva de proef te winnen van Rijk en Rob Geus. Gaat Rijk dit keer wel winnen?

  Rijk merkt gelijk op dat het deze keer nog moeilijker is, omdat het nacht is. Net op het moment dat men naar het volgende punt loopt, hoor je Rijk heel hard vloeken. Je weet dan wel hoe laat het is.

  Hij valt als eerste en mag zonder complotten te hebben meegemaakt, naar huis. Kim valt niet langer daarna, wat betekent dat Akwasi weer terug in het spel komt. Kim blijft op het eiland.

  Individuele strijd

  Op Kamp Zuid en Noord is er post. Iedereen stapt op de boot en er staat iemand ontzettend hard voor hen te koken. Ze kunnen het eten ruiken, maar moeten eerst een proef doen. De enige die zeker van de samensmelting is, is Eva. Naast Eva is er nog plek voor vijf mensen. Alleen de eerste vijf in de volgende proef kunnen naast haar zitten.

  Iedereen begint op een vlot waar vanaf gesprongen moet worden. In de branding liggen kokosnoten. Het sap hiervan moet gebruikt worden om vazen te vullen. Daarna moet iedereen snel naar boven rennen. Daar liggen namelijk verschillende vazen met 1, 2 of 3 extra stemmen. Er moet gekozen worden om een kokosnoot mee te nemen of sneller bij de raad aanwezig te zijn. Een kokosnoot levert stemmen op, maar wie als eerste naast Eva zit na de proef, wordt sowieso onderdeel van de samensmelting.

  RTL

  Flink aan de slag

  Hugo en Kalvijn zijn als aan land. Hugo heeft een tactiek. Hij gaat voor de grote groene met een lichte kont. Hij verwacht dat daar het meeste in zit aan stemmen. Kalvijn rent met een kokosnoot terug en realiseert zich daardoor dat Fien zijn tafel kan claimen en dus met een voorsprong begint. Al snel is Hugo richting de tafel op weg met één extra stem.

  Hierdoor pakt hij de finaleplaats. De anderen moeten nu nadenken of ze nog voldoende extra stemmen kunnen krijgen om sterk te staan, maar ook op tijd aan tafel plaats te nemen. Fien rent weg met één extra stem. Daarna rent Thomas weg, ook met één extra stem. De volgende die plek nemen aan de tafel zijn Yvetta en Tim met beiden twee extra stemmen.

  RTL

  Het gaat verder

  De tafel is vol maar nog niet iedereen is klaar. Eva finished met twee extra stemmen. Ondertussen komt Akwasi met drie extra stemmen aangerend. Kalvijn en Marianna rennen weg met twee extra stemmen. Shary-An komt als laatste boven, maar heeft wel drie stemmen. Hugo kwam als eerste boven en wordt automatisch naar finalisteneiland gestuurd.

  Er staan nog vier stoelen aan de tafel. Vijf spelers gaan nogmaals strijden voor die stoelen. Direct na deze proef moeten ze kleur bekennen. Men moet individueel bepalen wie ze de samensmelting niet gunnen. Iedereen heeft drie borden met levens. Als alle drie de borden door andere spelers kapot zijn geschoten, lig diegene eruit. Iedereen schiet één voor één met een katapult.

  RTL

  Bordjes omtikken

  De eerste schoten gaan wat mis, toch is duidelijk dat Marianna veel vijanden heeft gemaakt. Akwasi probeert haar bordje af te schieten en Kalvijn denkt dat hij daar veilig gebruik van kan maken. Hij ziet het nog wel gebeuren dat als Akwasi op dreef is, hij makkelijk anderen eruit schiet. Het kan nog een lang spel worden, want er wordt redelijk veel misgeschoten.

  Van de vijf mensen die er staan hebben drie mensen zich op Kalvijn gemunt. Hij en Akwasi hebben het als enige op iemand anders gemunt. Uiteindelijk weet Akwasi als eerste een bordje van Mariana te breken. Hij is zo boos dat hij ook het tweede bord raakt.

  Kalvijn mikt het derde bordje kapot, wat betekend dat Marianna per boot wordt afgevoerd naar Duivelseiland. De rest gaat lekker eten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.