Evolve Hunter tips - Onmisbare strategieën voor iedere Hunter

Article
woensdag, 25 februari 2015 om 14:33
xgn google image
Evolve is de meest bijzondere multiplayergame die we in lange tijd gezien hebben: een vier tegen één spel waarin de jagers op het monster jagen,of andersom. Zonder de juiste strategie ben je echter nergens. Hoog tijd om deze Evolve Hunter tips ter harte te nemen dus.
In dit artikel zullen we alle klassen afzonderlijk doornemen, waarbij het monster onlangs al de nodige aandacht kreeg in de Evolve Monster Tips special.

Unieke Hunters in Evolve

Iedere Hunter heeft zijn unieke kwaliteiten, die middels handige ingame tutorialvideo's aan je uitgelegd worden. De algemene klassen hebben echter allemaal hun 'regels', die je onder de knie moet hebben om je teamgenoten gelukkig te maken. Teamwork staat immers centraal in Evolve, wat we ook besproken in de recensie van de game.
Daarom zullen we hier één voor één alle vier de klassen uitlichten, en stap voor stap uitleggen wat je belangrijkste rol is tijdens een potje Evolve. We beginnen met de Trapper.
67551

Evolve Hunter tips: Trapper

De in groen gehulde Trapper speelt een cruciale rol in Evolve, en is vergeleken met andere shooters ook de meest unieke class die je tegenkomt. Hoewel je namelijk flink wat schade aan kunt richten met je wapens, staat het opsporen en vangen van het monster namelijk centraal.
Dit doe je op verschillende manieren, maar de omgeving in Evolve geeft de locatie van het monster stiekem al heel goed prijs. Zo kun je letten op wegvliegende vogels, voetstappen op de grond, of je volgt het spoor van aangevreten karkassen. Bovendien breken de grote monsters takken en bomen af, zodat je ook kunt horen (en zien) waar ze langs zijn geweest.
Zodra je de monsterspeler ontdekt hebt, is het cruciaal om de Mobile Arena neer te gooien, een grote bubbel die het monster en de hunters gevangen houdt in een relatief klein gebied. Wees echter voorzichtig wanneer je deze arena activeert, want als je mist zul je een lange tijd moeten wachten totdat de arena weer opgeladen is.
Slim is dan ook om de andere spelers het monster aan te laten vallen, zodat hij te druk is met vechten om te ontsnappen. Of je kiest er juist voor om het hele team stil te houden, zodat hij geen idee heeft wat hem te wachten staat.
67552

Evolve Hunter tips: Assault

Als je geen idee hebt waar je moet beginnen in Evolve, dan is de Assault een mooie klasse om mee af te trappen. Zoals de naam al doet vermoeden speelt aanvallen en schade uitdelen de hoofdrol, en daar krijg je dan ook de nodige middelen voor.
Dit wil nog niet zeggen dat Assault een hersenloze rol is. Sterker nog, als je tegenover het monster staat, ben je nergens zonder effectieve Assault. Zijn wapens doen verruit de meeste schade van allemaal, en met zijn schild kan hij zichzelf beschermen om de nodige klappen op te vangen.
De tank dus, en daarnaast hebben de drie Assault-Hunters allemaal nog een extra gadget om het monster te beschadigen. Zorg er echter voor dat je in de buurt blijft van je teamgenoten, want hoewel jij misschien de wildernis van Evolve kan overleven, is het heel belangrijk om je teamgenoten te beschermen van alle gevaren die in het struikgewas zitten.
Als je eenmaal in een strijd verwikkeld bent, moet je er koste wat het kost ervoor zorgen dat het monster jou aanvalt. Doe dit door hem als eerste aan te vallen, zodat hij overtuigd is dat hij jou eerst af moet maken om efficiënt te werk te gaan.
67554 1

Evolve Hunter tips: Medic

In een gevecht met monsters die vijf keer groter zijn dan jij, kan een goede Medic geen kwaad. De schade die je met je wapens aanricht is minimaal, maar alles wat je verder doet is enorm belangrijk om winst te behalen.
Het hangt er een beetje vanaf welke Medic je kiest (Lazarus is de uitzondering), maar je moet het als je hoofdrol zien om de levensbalkjes van al je teamgenoten zo vol mogelijk te houden. We maakten meerdere keren mee dat een Medic er met zijn sniper in zijn eentje op uitging om kills te maken, en zonder de genezende krachten van hem verloren we meteen.
Zelfs als het gevecht met het monster begonnen is, is schade aanrichten niet je eerste zorg. Nu kunnen Lazarus en Val wel voor een fijne damage boost zorgen door targets op het monster te plaatsen, dus is het raadzaam om dit meteen te doen zodra het beest in de arena gevangen zit.
Als het goed is, is je team op dat moment nog helemaal gezond, en kun je dus snel wat punten op het beest knallen. Daarna is het zaak om afstand te bewaren en de juiste speler op het juiste moment te healen.
Als de Trapper bijvoorbeeld down gaat verdwijnt de Arena zodat het monster kan ontsnappen, maar als Assault het loodje legt is je grootste aanvaller weg. Het hangt dus van de situatie af wie je als eerste redt, maar zolang je het overzicht bewaart moet je de juiste keuze kunnen maken.
Protip: het healing-geweer van Val kan op afstand mensen reviven door een down-personage te healen. Erg handig als het monster in de buurt is of als je snel iemand te hulp moet schieten. Bij Lazarus is het juist belangrijk dat je teamgenoot sterft, omdat hij als enige iemand uit de dood terug kan halen. Ook als er iemand down is moet je Lazarus hem op laten rapen, omdat de speler in kwestie dan geen stuk van zijn maximale health verliest.
67555

Evolve Hunter tips: Support

Net als de Medic speel je als Support een ondersteunende rol. De algemene vaardigheid is om je teamgenoten tijdelijk onzichtbaar te maken, wat zowel van pas komt bij het verrassen van het monster als tijdens het vluchten.
Daarnaast hangt de rol van de Support heel erg af van welke Hunter je kiest. Zo is Bucket degene die met zijn turrets flinke schade aanricht en een offensieve rol heeft, terwijl Hank met zijn schildgeweer eerder een Medic is die zijn teamgenoten beschermt.
Cabot is een mix van de Medic en Trapper, omdat hij met zijn geweer de rest van het team extra schade kan geven en met een airdrop alle beesten in de nabije omgeving kan ontdekken, inclusief het monster.
Het leuke aan de Support is dat zijn primaire wapen ook wel degelijk schade aanricht. Dit maakt van Support een enorm veelzijdige klasse, die in iedere situatie wel iets te doen heeft. Je bent een onmisbaardeel van je Hunter-team, ongeacht wat je taak is!