ESO Morrowind Warden - Wat zijn de mogelijkheden van de klasse?

Article
dinsdag, 06 juni 2017 om 13:15
xgn google image
The Elder Scrolls Online Morrowind ligt eindelijk in de schappen. Eén van de grootste toevoegingen is de introductie van een nieuwe klasse, de Warden. Wij zijn aan de slag gegaan met deze natuurvriendelijke krijger en de vele mogelijkheden die deze klasse biedt. Hoe dat is afgelopen, lees je in onze ESO Morrowind Warden special.
Bij het maken van een build in The Elder Scrolls Online kan je twee kanten op gaan: de Stamina-kant en de Magicka-kant. Die keuze bepaalt voornamelijk welke vaardigheden en Morphs (elke vaardigheid kan veranderen in twee verschillende variaties) je wilt gebruiken en wat voor schade je wilt gaan doen. DPS’ers en Tanks zullen kunnen kiezen tussen de twee, maar de Healer zal in bijna elk geval gaan voor een Magicka build. Het is in ieder geval een grote keuze die bijna even belangrijk is als welke klasse je wilt gaan spelen.

De Warden als Tank

Om te beginnen hebben we gekeken naar de ESO Morrowind Warden als Tank, om zo min mogelijk schade op te vangen, de aandacht op ons te laten vallen en om alsnog een flinke deuk in een pak boter te kunnen slaan. Uiteraard gebruiken we vaardigheden van Sword & Shield naast de vaardigheden van de Warden en dragen we Heavy Armor. Omdat we werken met een zwaard willen we een Stamina-build maken.
Eén van de vaardigheden die onder de Winter’s Embrace-tak valt, trekt meteen onze aandacht, namelijk Frost Cloak. Met deze vaardigheid krijgen we extra bescherming tegen fysieke en magische aanvallen én het beschermt ook nog eens bondgenoten om ons heen, precies wat we willen doen als Tank zijnde.
In dezelfde tak vallen ook Artic Wind en Impaling Shards, die prachtig met elkaar samenwerken. Artic Wind heelt ons en kan met een Morph naar Artic Blast ook schade doen aan vijanden om ons heen, terwijl Impaling Shards ook schade om ons heen doet. Het mooie van Impaling Shards is dat het de schade baseert op ons maximale levensaantal, wat als Tank lekker hoog is, en dankzij Artic Wind hoeven we niet bang te zijn om een groep vijanden tegemoet te rennen. Bovendien krijgen we extra bescherming dankzij de passieve vaardigheid Frozen Armor, voor elke vaardigheid uit Winter’s Embrace die we gebruiken.
We hebben daarnaast nog de takken Green Balance en Animal Companion, waarbij we de eerste voornamelijk kunnen gebruiken voor wat helende spreuken om onszelf in leven te houden. Animal Companion is echter een stuk interessanter, met bijvoorbeeld Bull Netch, een vaardigheid die ervoor zorgt dat we constant Stamina erbij krijgen en die de schade van ons zwaard verhoogt met 20%. Daarnaast hebben we ook toegang tot Subterranean Assault, een aanval die drie seconden duurt om te activeren, maar die enorm veel schade doet en de getroffen vijanden verzwakt.
Al met al is de Warden Tank niet alleen een schild dat de bondgenoten beschermt, het is ook een wervelwind van ijs en staal die verrassend veel schade kan doen. Tenminste, als je niet te bang bent om een groep vijanden tegemoet te rennen.
112649

De Warden als DPS

In de eerste trailer van The Elder Scrolls Online Morrowind werden we voor het eerst getrakteerd op (cinematische) beelden van de ESO Morrowind Warden, waar hij met een tweehandig zwaard vecht met een enorme beer aan zijn zijde. Uiteraard hebben we geprobeerd die Warden zoveel mogelijk na te maken en rennen we het slagveld op met een Two-Handed Sword, Medium Armor en een focus op Stamina.
Uiteraard duiken we meteen de Animal Companion-tak in om Feral Guardian (de beer) als Ultimate te nemen en aan onze zijde te laten vechten. En net zoals de Tank pakken we daar ook de vaardigheid Subterranean Assault op, omdat het simpelweg de meeste schade veroorzaakt. Met een zwaard willen we ook de mogelijkheid hebben om schade op een afstand te kunnen veroorzaken. Daarom gebruiken we Cutting Dive, waarmee we een Cliff Racer commanderen om een vijand vanuit de lucht aan te vallen.
De vaardigheid Falcon’s Swiftness is een buff die we eigenlijk te allen tijde actief willen hebben. Het verhoogt onze snelheid met 30 procent, het versnelt de regeneratie van Stamina voor 20 procent en met een Morph verhoogt het ook nog eens onze schade met 8 procent. Het enige probleem is dat we de vaardigheid elke tien seconden moeten gebruiken. En met vier vaardigheden in Animal Companion, verhogen we onze schade nog eens met 8 procent, dankzij de passieve vaardigheid Advanced Species.
Tot slot kunnen we nog een helende vaardigheid oppakken uit Green Balance, om ervoor te zorgen dat we niet doodgaan wanneer we alleen de wildernis in gaan. De ESO Morrowind Warden als DPS’er lijkt een onschuldige dierenvriend, maar kan in korte tijd veel schade aanrichten. Jullie zijn bij dezen gewaarschuwd.
112654

De Warden als Healer

Er is altijd een grote vraag naar Healers in MMO’s en dat is in The Elder Scrolls Online Morrowind geen uitzondering. Met een Restoration Staff in onze handen en een groot hart is het ons doel om iedereen gezond en tevreden te houden. Behalve de vijanden natuurlijk.
Uiteraard kijken we eerst naar de Green Balance-tak, omdat dat de plek is waar alle helende spreuken van de ESO Morrowind Warden verstopt zitten. Dankzij spreuken als Fungal Growth, Healing Seed, Living Vines en Lotus Flower kunnen we een groep avonturiers goed en effectief in leven houden. Niet alle spreuken daarvan zijn nodig, hoewel Fungal Growth de meest belangrijke is.
Aangezien we niet al die spreuken nodig hebben voor de ESO Morrowind Warden, kunnen we de extra ruimte gebruiken voor utility-spreuken uit de andere takken. Net zoals de Tank kan ook de Healer goed gebruik maken van Frost Cloak, want des te minder schade jouw teamgenoten krijgen, des minder je hoeft te helen, waardoor jouw taak alleen maar makkelijker wordt.
Uit de Animal Companion-tak is Betty Netch zeer nuttig, waarmee we Magicka genereren en ook de schade van spreuken kunnen verhogen. Dit is handig als we alleen bezig zijn en als tweede wapen bijvoorbeeld een Destruction Staff gebruiken met spreuken die schade aanrichten. Het is nooit verkeerd om jezelf te kunnen verdedigen.

Aan de slag met de ESO Morrowind Warden?

Ben jij ook al in het bezit van The Elder Scrolls Online Morrowind? En ben je van plan om met de Warden aan de slag te gaan? Laat het ons weten in de comments en misschien vind je wel een nieuwe groep om dungeons mee te doorlopen!