Primetime Emmy Awards 2016 - Deze series verdienen een prijs

Article
vrijdag, 16 september 2016 om 12:12
xgn google image
De Creative Arts Emmy Awards vonden afgelopen weekend plaats. Dat betekent dat zondag de Primetime Emmy Awards uitgereikt worden. Welke series volgens ons sowieso in de prijzen zouden moeten vallen bij de Primetime Emmy Awards 2016 lees je in deze special!
De Primetime Emmy Awards worden elk jaar uitgereikt voor tv-shows die in Amerika tijdens primetime (vanaf 8 uur 's avonds) draaien. De gouden beeldjes worden uitgereikt door de Academy of Television Arts & Sciences als erkenning van excellentie in het maken van televisie. De Emmy Awards worden gezien als het equivalent van de Acadamy Awards (film) de Grammy Awards (muziek) en de Tony Awards (Broadway). Het prestigieuze beeldje is zeer gewild bij de grote Amerikaanse omroepen en elk jaar wordt er dan ook weer een groots evenement van gemaakt.

Primetime Emmy Awards 2016

De Primetime Emmy Awards 2016 worden zondag 18 september live uitgezonden vanuit het Microsoft Theater in Los Angeles. De show zal gepresenteerd gaan worden door Jimmy Kimmel, die voor de tweede keer host is voor het evenement.
Op 14 juli werden de genomineerden bekend gemaakt. Welke van deze genomineerden volgens ons een prijs zouden moeten krijgen, lees je in deze Emmy Awards 2016 special!
Spoiler alert! Er worden in sommige gevallen belangrijke details aangehaald van de besproken series.

Primetime Emmy Awards 2016: Sherlock

Sherlock heeft twee nominaties weten te bemachtigen op de Primetime Emmy Awards 2016. De kerstspecial "The Abominable Bride" van de Britse televisieserie over Sherlock Holmes is genomineerd voor Outstanding Television Movie en Outstanding Lead Actor In A Limited Series Or A Movie voor Benedict Cumberbatch. De aflevering speelt zich af in een alternatieve tijdlijn in Victoriaans Londen, de originele setting van de werken van Sir Arthur Conan Doyle.
The Abominable Bride lanceerde op nieuwjaarsdag en wist meer dan 8.4 miljoen kijkers te trekken op BBC One. Daarnaast was de special, met twintig minuten aan bonusmateriaal, te zien in verschillende bioscopen over de hele wereld.
Victoriaans Londen is de setting voor het verhaal van The Abominable Bride en hier en daar zien we flashbacks naar het heden. Door steeds te wisselen tussen heden en verleden worden verschillende verbanden gelegd tussen de zaak in Victoriaans Engeland en de gebeurtenissen in het heden.
De eerste scène vindt plaats na de gebeurtenissen van het derde seizoen. We zien een videoboodschap uitgezonden worden over heel Engeland waarin Jim Moriarty, die zelfmoord pleegde in een eerdere aflevering, zegt terug te keren.
Emmy Awards 2016 - Sherlock
Na deze krachtige opening wordt de kijker meegenomen naar de 19e eeuw, waar we zien hoe Dr. John Watson doorverwezen wordt naar Sherlock Holmes door een oud-studiegenoot. Watson en Holmes gaan samenwonen op Baker Street en de bekende samenwerking is een feit.
Zoals we kennen van de serie wordt er in de kerstspecial ook weer een zaak opgelost. Ditmaal gaat het om een moorddadige bruid die uit de dood zou zijn opgestaan, een verwijzing naar de schijnbaar onmogelijke terugkeer van Moriarty.
Emmy Awards 2016 - The Abominable Bride
The Abominable Bride verdient een Emmy om meerdere redenen. Alleerst is het fenomenale acteerwerk van Benedict Cumberbatch in deze kerstspecial weer goed tot zijn recht gekomen en weet de Brit ook in een Victoriaanse sfeer te overtuigen.
De victoriaanse setting is daarnaast prachtig weergegeven en ook de muziek klopt. Het verhaal van The Abominable Bride, gecombineerd met de flashbacks, zorgt ervoor dat je tot het eind op het puntje van je stoel zit.
Al met al zit deze aflevering van Sherlock weer steengoed in elkaar. De makers en acteurs hebben hun kunnen bewezen in eerdere afleveringen en laten in The Abominable Bride zien dat zij nog veel meer in huis hebben. Dat verdient erkenning in de vorm van een prijs op de Primetime Emmy Awards 2016.

Primetime Emmy Awards 2016: Orphan Black

De Netflix Original serie Orphan Black heeft dit jaar weer een nominatie weten te bemachtigen voor Outstanding Lead Actress in a Drama Series. De sci-fi serie greep vorig jaar mis bij de uitreiking van deze Emmy. Zal het op de Primetime Emmy Awards 2016 wel lukken?
Tatiana Maslany vertolkt in Orphan Black meerdere rollen. De rollen die Maslany speelt zijn klonen, gemaakt als onderdeel van een illegaal experiment met de naam Project Leda. In de serie volgen we Sarah Manning, die de identiteit overneemt van een van de andere klonen, Elizabeth Childs, nadat deze zelfmoord pleegt.
Emmy Awards 2016 - Project Leda
De vertolking van de verschillende klonen gecreëerd als onderdeel van Project Leda wordt door Tatiana Maslany op zo'n overtuigende manier neergezet dat het feit dat een groot deel van de personages door dezelfde persoon gespeeld wordt, niet stoort.
Als kijker heb je echt het idee dat je naar verschillende personen kijkt. Het helpt hierbij dat elk van de klonen een totaal eigen karakter heeft. Zo is bijvoorbeeld Sarah Manning de rebelse punk, Allison Hendrix de brave voetbalmoeder en Cosima Niehaus de slimme PhD studente.
Emmy Awards 2016 - Orphan Black
De karakters die door Maslany neergezet wordt zijn ook verre van oppervlakkig. In de loop van de serie zien we hoe de karakters zich ontwikkelen. Elk karakter gaat op haar eigen manier om met de gebeurtenissen in de serie en de invloed die dat heeft verschilt per persoon.
De valkuil bij dubbelrollen is dat de lijn tussen verschillende karakters kan gaan vervagen, waardoor de rollen op elkaar gaan lijken. Tatiana Maslany toont dan ook haar kunde als actrice door deze rollen zo overtuigend neer te zetten. We zullen zondag zien of dit op Primetime Emmy Awards 2016 wordt erkend.

Primetime Emmy Awards 2016: Fargo

Fargo, de serie die is gebasseerd op de gelijknamige film van de Coen broers uit 1996, heeft nogal wat nominaties weten binnen te slepen. De serie maakt zondag kans om een emmy te krijgen voor Outstanding Limited Series, Outstanding Lead Actress in a Limited Series or Movie, Outstanding Supporting Actor in a Limited Series or Movie, Outstanding Supporting Actress in a Limited Series or Movie, Outstanding Directing for a Limited Series, Movie, or Dramatic Special en Outstanding Writing for a Limited Series, Movie, or Dramatic Special.
Met maar liefst 6 verschillende nominaties op zijn naam is Fargo dus een grote kanshebber deze Primetime Emmy Awards 2016.
Emmy Awards 2016 - Fargo
De Coen brothers, die verantwoordelijk waren voor de film waar de serie op gebaseerd is, zijn betrokken bij de televisieserie als uitvoerend producenten. Elk seizoen van Fargo speelt zich af in een andere tijd, met andere personages en een ander verhaal. De seizoenen zijn allemaal wel onderdeel van eenzelfde chronologie, waar de film ook deel van uitmaakt.
Emmy Awards 2016 - Fargo
Het eerste seizoen van Fargo is enorm goed ontvangen en wist drie Emmy's te bemachtigen. Of het tweede seizoen dit kan overtreffen zullen we aankomende zondag zien. De serie verdient volgens ons in ieder geval een prijs op de Primetime Emmy Awards 2016 door het sterke acteerwerk en verhaallijn die je weet vast te pakken en niet meer loslaat.
Jesse Plemons (Ed Blumquist), Kirsten Dunst (Peggy Blumquist), Bokeem Woodbine (Mike Milligan) en Jean Smart (Floyd Gerhardt) maken allemaal kans op een Emmy voor de vertolking van hun rol in Fargo. De acteurs weten de essentie van hun rol neer te zetten en doen dit overtuigend.
Emmy Awards 2016
De zwarte humor en eigenzinnigheid die zo kenmerkend is voor de legendarische film is ook weer in het tweede seizoen terug te zien. Noah Hawley, schrijver van de serie, weet het verhaal op een levendige, soms cynische, manier tot leven te brengen, met altijd een flinke dosis droge humor. De mix van drama en zwarte humor is mooi in balans en houdt de serie luchtig, maar toch interessant.
Met het grote aantal nominaties dat Fargo weet te bemachtigen lijkt de kans groot dat de serie minstens één Emmy mee naar huis kan nemen tijdens de Primetime Emmy Awards 2016.

Primetime Emmy Awards 2016: House of Cards

House of Cards is inmiddels een waar fenomeen geworden en het paradepaardje van Netflix. De Netflix Original serie heeft dit jaar op de Primetime Emmy Awards 2016 vier nominaties gekregen. De serie maakt dit jaar kans op de Emmy's voor Outstanding Drama Series, Outstanding Lead Actor in a Drama Series, Outstanding Lead Actress in a Drama Series en Outstanding Supporting Actor for a Drama Series.
Het vierde seizoen wist dit jaar haar publiek weer te bekoren met een ijzersterk verhaal en meesterlijk acteerwerk. In de serie House of Cards volgen we Frank Underwood, gespeeld door Kevin Spacey. Underwood wil koste wat het kost macht vergaren in het Witte Huis. Hoe hij dat doet maakt voor de meedogenloze politicus niets uit.
Emmy Awards 2016 - House of Cards
De serie kan steunen op het acteerwerk van Kevin Spacey en Robin Wright, beiden gigantisch goede acteurs die hun strepen inmiddels ruimschoots verdiend hebben. Michael Kelly verdient het ook zeker om genoemd te worden. Kelly blinkt uit in zijn rol als Doug Stamper, Underwood's Chief of Staff. Ook de dynamiek tussen Frank Underwood en de twee eerder genoemde karakters is een aparte vermelding waard.
Emmy Awards 2016 - House of Cards
House of Cards zet aan het denken en prikkelt de kijker continu. De serie haalt vaak morele problemen aan en neemt maatschappelijke problemen genadeloos onder de loep. Ook aesthetisch gezien is de serie absoluut om van te smullen. Over elk aspect en elk beeld lijkt nagedacht te zijn en we kunnen niet anders concluderen dan dat House of Cards een absoluut meesterwerk is dat die Emmy ruimschoots verdient.
Zondag zullen we zien of House of Cards op de Primetime Emmy Awards 2016 het beeldje weet te bemachtigen.

Primetime Emmy Awards 2016: Game of Thrones

De laatste serie op deze lijst is ook meteen de serie met de meeste nominaties. Op de Primetime Emmy Awards en de Creative Arts Emmy Awards is Game of Thrones 23 keer genomineerd, waarvan acht nominaties op de Primetime Emmy Awards. op de Creative Arts Emmy Awards ging Game of Thrones naar huis met negen van de vijftien genomineerde Emmy's.
Op de Primetime Emmy Awards maakt game of Thrones kans op Emmy's voor Outstanding Drama Series, Outstanding Supporting Actor in a Drama Series, Outstanding Supporting Actress in a Drama Series en Outstanding Directing for a Drama Series. In de meeste categoriën moet Game of Thrones concurreren met zichzelf.
Emmy Awards 2016 - Game of Thrones
Peter Dinklage (Tyrion Lannister) en Kit Harington (Jon Snow) zijn beiden genomineerd voor Outstanding Supporting Actor. Emilia Clark (Daenerys Targaryen), Lena Headey (Cersei Lannister) en Maisie Williams (Arya Stark) concurreren voor Outstanding Supporting Actress. In de categorie Outstanding Directing moeten twee afleveringen het tegen elkaar opnemen, te weten "The Door" en "Battle of the Bastards."
Emmy Awards 2016 - Game of Thrones
Al met al is Game of Thrones dus goed vertegenwoordigd en is de kans op het winnen van een Emmy enorm groot, zeker met het oog op de eerdere uitreikingen van de Creative Arts Emmy's.
Gek is dat natuurlijk niet. De serie heeft een diepgaand verhaal, een sterke cast en een production value per aflevering waar sommige films jaloers van zouden worden. Op elk front weet Game of Thrones haar fans tevreden te houden en de hype is nog lang niet voorbij. Game of Thrones is inmiddels een heus fenomeen geworden en de epische fantasy-serie verdient alleen om die reden al een Emmy.
Emmy Awards 2016 - Game of Thrones
De prestaties van de genomineerde acteurs verdienen daarnaast stuk voor stuk de erkenning. Elk weten ze hun rol eigen te maken en dat voel je als kijker. Het is dan ook bijna onmogelijk om een keuze te maken voor beste acteur onder al deze talenten, elk voegt namelijk op een eigen manier karakter toe aan de serie.
Dat Game of Thrones dit jaar een Emmy moet winnen staat buiten kijf. Dat het gaat gebeuren is zeer waarschijnlijk. Binnen welke categorieën de serie de prijzen binnensleept gaan we zondag zien, tijdens de uitzending van de Primetime Emmy Awards 2016.
Van welke series heb jij afgelopen jaar genoten? En welke zouden er in de prijzen moeten vallen? Laat het ons weten in de reacties.